Tytuł odcinka premierowego - "The Desert Rose", emisja 29 września.
Oczywiste skojarzenia - kamyki i piosenka Stinga. ;]
No wybacz, lepszy wróbel w garści, niż gołąb na dachu. ;] Jakieś konkretne spoilery na temat przyszłego sezonu dopiero co się zaczynają pojawiać, na razie głównie tytuły premierowych odcinków.
Niedługo powinno coś skapnąć, bo pewnie na dniach zaczną produkcję. Już się pojawiły zdjęcia np. z planu premierowego odcinka "Castle".
,,lepszy wróbel w garści, niż gołąb na dachu'' skąd ty takie mądre zdania bierzesz z książek kucharskich? ;D
Mnie takich przysłów uczyli w przedszkolu i podstawówce. A słyszałeś, że gdzie kucharek sześć, tam nie ma co jeść? ;]
Gdy los się nam uśmiecha, spotykamy przyjaciół, a gdy nam jest przeciwny, ładną kobietę.
Zakochana kobieta przebacza nam wszelkie przewinienia, lecz kobieta która nie kocha, nie daruje nam nawet zalet.
No dobra, już nie zaśmiecajmy tego wątku pogawędkami nie na temat. Do off topu z przysłowiami. ;]
a to znasz ?
"matematyka jest jak..kobieta -nie musisz rozumiec ,musisz umiec dobrze wykorzystac "
To dobrze że zamieściłaś.Ja się podaję bo nie mam czasu na rywalizację z tobą hehe i tak bym pewnie przegrał ;D
A gdzie on jest? ;D
Ja nawet na szkoleniu jestem w tym tygodniu, a mam czas. :p Ale fakt, że NA PEWNO byś przegrał.
PS Coś za smutasa wrzucił w awatar? ;]
Tego nie widziałem wcześniej! :D Oj nie ładnie, nie ładnie ;D A na jakim szkoleniu byłaś? ;D
Milka, dzięki za info o tytule. Tytuł bardzo ładny i z jego powodu jeszcze bardziej nie można doczekać się września.
Ciekawe czy naprawdę będzie tam motyw pustyni albo róży, czy tylko w przenośni.
Może odcinek będzie nawiązywał do życia Patricka i jego wspomnień, które Red John będzie (jak zapowiadał) po kolei próbował unicestwić.
Chciałabym, żebyśmy się więcej dowiedzieli o tym wcześniejszym życiu Patricka.
No, ale wiemy z innego wątku, że każdy odcinek ma być związany z Red Johnem, więc na pewno ten pierwszy odcinek z 6 sezonu będzie bardzo dobry i idę o zakład, że będzie dynamiczny i mocny, żeby zachęcić do dalszych.
Jak czegoś dowiecie się o 6 sezonie, to podzielcie się, proszę. :)
http://www.spoilertv.co.uk/images/the-mentalist/Season%206/Misc/The+Mentalist+-+ Season+6+-+Script+Tease.jpg.jpg.php
Wycinek ze scenariusza.
Tylko tozaserwowali na twitterze. Nawet nie wiadomo, czy to z pierwszego odcinka, choć prawdopodobnie tak.
czy tobie tez sie wydaje z Patrick troche zmieni swoje reguly i troche agresji mu wjedzie w zycie ?
mi nie chodzi o to ze malo czy cos tylko o okolicznosci w których Jane potrzasa komus glowa .w ostatnim odcinku 5 sezonu RJ zmienia reguly gry wiec moze i Jane je zmieni ,stanie sie bezwzgledny ,moze nawet stanie sie sedzia ,oskarzycielem ,katem .
Nie wiem, wydaje mi się, że już raz szli w tym kierunku, znaczy się przechodzenia Jane'a trochę na ciemną stronę mocy (cała sprawa z Panzerem i późniejszym tuszowaniem działań RJ, zwalanie winy na nieboszczyka-samobójcę, torturowanie podejrzanego, żeby zwrócić uwagę Red Johna, no i później gigant w Las Vegas i romansik spod ciemnej gwiazdy z Lorelei ;). Boję się, ze gdyby znowu pokazali coś w tym stylu, to by mogło pachnieć odgrzewanym kotletem. ;]
Zobaczymy. Na pewno będą iść tropem tych nieszczęsnych nazwisk. Poza tym sam RJ wyjdzie raczej z cienia - będzie przecież mordował często gęsto.
mamy 2 mozliwosci :albo jeden z nich jest RJ albo to oni w 7 sa RJ
idzmy tropem ze jeden z nich to RJ
odrzucam Reeda Smitha -za gruby na RJ ,nie pasuje do opisu Rosalind
zastanawiam sie nad Szeryfem McCallisterem bo mógl znac ojca szeryfa Hardy"ego .i przyjaciel gliniarz przydalby sie dziecku bez ojca
zostawiam Partridge i Haffnera bo pasuja idealnie do opisu Rosalind
Brett Stiles-zostawiam go przez wzglad ze prawdopodobnie mógl znac ojca Hardy"ego
Bob Kirkland -nie odrzucam go ,jakis podejrzany jest ,dziwnie sie zachowuje
Bertram :odrzucam
pewnie zacznie zabijac osobiscie ,bez pomocników . na cialach poza namalowanej nieopodal buzki bedzie cos zwiazanego z Patrickiem-zdjecia z dziecinstwa ,nazwisko itd zbrodnie to takie wiadomosci :(
No 3-0 ale ja nie mam konta na spoiler tv ;D i ty będziesz szybsza ;D postaram się i wyciągnę wynik na moją korzyść do początku sezonu. ;)
Ja to rozumiem jako : "Jane ściska mu rękę" a dalej "Hell is other people" rozumiem jako tytuł danego odcinka albo nastrój Patricka przy tym podaniu ręki. Niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę.
Nie "hand", tylko "head". ;] W tłumaczeniu "Jane kręci (zapewne przecząco) głową. Piekłem są inni ludzie". Wydaje mi się, że nie jest to tytuł odcinka, bo raczej nie dają w tytułach całych zdań. To wyraża raczej nastawienie Jane'a, jego reakcję na to, co ktoś powiedział.
Faktycznie Head, mój błąd. Fajnie, że z tym nastrojem/nastawieniem trafiłem w sedno, bo inaczej nie umiałem tego rozwikłać.
Tytuł odcinka 2 "Red-Winged Blackbird".
"It will involve death of a resident genius at a research center under eccentric circumstances."
"Pierwsza" fotka z planu 6sezonu: http://media.hypnoweb.net/photo/148/4102/ok/1-LAurore.jpg
Ciekawe, szkoda że ten łańcuszek strategicznie zasłania napis na tej ściance. Najwyraźniej jest napisane "Red John cośtam cośtam -nall" ewentualnie hall?