Witam
Skończyłem oglądać mentalistę na 3-cim sezonie, gdy Patrick zastrzelił mężczyznę podającego
się za Red Johna.
Nie mam niestety czasu by śledzić kolejne sezony, a z tego co czytam wątek Red Johna w
końcu ruszył w sezonie szóstym.
I tu moja prośba: Czy mógłby ktoś wypisać mi odcinki nieproceduralne, które są istotne dla
fabuły i wątku Red Johna ?
Chciałbym obejrzeć te kilka najistotniejszych odcinków z każdego sezonu, a ew. sezon szósty
zacząć śledzić na bieżąco już.
Z góry dzięki i pozdr
4x01, 4x07, 4x10, 4x11, 4x13, 4x17, 4x23, 4x24, 5x01, 5x02, 5x05, 5x07, 5x08, 5x13, 5x16, 5x17, 5x18, 5x19, 5x22.
oo. sporo tego.
dzięki bardzo, zacznę pewnie po 2 dziennie nadrabiać.
mogę się zrewanżować podobnym zestawianiem dla np. Fringe, gdyby ktoś zechciał.
Bez przesady, dużo ludzi ogląda Mentaliste głównie z powodu wątku RJ, a same sprawy kryminalne mniej ich obchodzą.
Popieram, w końcu nie wszystkie sprawy są ciekawe. A trzeba przyznać, że jak na serial proceduralny, Mentalista ma absurdalnie ciekawy wątek. Aż się dziwię, że nie zrobili z tego pomysłu normalnego serialu fabularnego.
A bo to mało jest takich serialów, badających wyłącznie jedno morderstwo / mordercę (w ogóle, albo co sezon)?
Od 4 sezonu zwykłe sprawy zaczęły powoli mnie męczyć, dlatego wcale nie dziwią mnie osoby, którym zależy tylko na wątku RJ. Niektóre odcinki zdarzało mi się przewijać. Powtarzalność zaczęła najzwyczajniej przynudzać. Natomiast odcinki gdzie pojawia się postać RJ zawsze oglądam z przyjemnością. 6 sezon zapowiada się całkiem nieźle, zobaczymy jak będzie dalej.