PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=542156}
8,0 3,4 tys. ocen
8,0 10 1 3355
Mi-nam-i-si-ne-yo
powrót do forum serialu Mi-nam-i-si-ne-yo

Są w ogóle jakieś? Ewentualnie japońskie. Bo ta jest moją pierwszą, zakochałam się w niej i chciałabym obejrzeć coś równie dobrego. Zobaczyłam właśnie pierwszy odcinek japońskiej i koreańskiej wersji Boys Over Flowers i coś mi w nich nie pasuje, bo You are beautiful pokochałam od razu.
Znacie jakąś dramę, która jest równie zabawna i ciekawa?

Hmm_Ciastko

Secret Garden ;)

Lina_senpai

Dzięki, zobaczę niedługo. Widziałam też pierwszy odcinek Personal Taste i również mi się nie spodobało. Teraz oglądam Mary stayed out all night, ale daleko jej do Minamyisinyeoyo

ocenił(a) serial na 9
Hmm_Ciastko

Ja oglądałam "Marry..." zaraz po "You're beautiful", ze względu na Janga Geuna Seoka i stwierdzam że "Marry..." jest o Niebo lepsza. To znaczy, zależy kto co lubi. "Marry..." była bardziej urocza i szczera, główna bohaterka była mega słodka, a do tego Jang - 100 razy przystojniejszy niż w YB i świetnie zagrał.
Ehh, nie oglądam za wiele koreańskich dram, wolę japońskie, ale z Korei spodobał mi się także "Love Rain". Za to mogę polecić kilka japońskich, bo oni też maja dobre, np. "Last Cinderella", "Bloody Monday", "Princess Princess D", "Boku No Ita Jikan". :)

użytkownik usunięty
Hmm_Ciastko

Hana Kimi wersja z 2007 jp- jedna z najzabawniejszych dram jakie w życiu widziałem
My Girlfriend is a Gumiho

ocenił(a) serial na 7
Hmm_Ciastko

Coffee Prince

ocenił(a) serial na 9
Hmm_Ciastko

Full House

Hmm_Ciastko

Dzięki wszystkim, jak skończę Sa-rang-bi to zabiorę się za te :)

ocenił(a) serial na 9
Hmm_Ciastko

Polecam również Petty Romance(dość odważna drama jak na koreę) :3 Tak wiem, odpowiadam po 4 miesiącach, alee.. : D

ocenił(a) serial na 10
Hmm_Ciastko

Ja osobiście polecam ci obejrzeć do końca "Boys over flowers" . Mnie też pierwszy odcinek strasznie zniechęcił ale później już nie mogłam się oderwać . Naprawdę polecam ;)

ocenił(a) serial na 7
Hmm_Ciastko

49 days obejrzyj koniecznie, moja ulubiona drama! :)

ocenił(a) serial na 10
Hmm_Ciastko

Koleżanko, zobaczyć pierwszy odcinek i stwierdzać, że `drama mi się nie spodobała` to głupota! Często jest tak, że akcja nie od początku się kreuje tak jak właśnie m.in w przypadku you`re beautiful ale to jeszcze o niczym nie świadczy. Tak się składa, że Personal Taste to jedna z najlepszych dram jakie widziałam i chociaż na początku jest dość ciężko bo główny wątek to jak stworzyć projekt domu to ledwo co się obejrzymy już główny bohater wylądowuje pod jednym dachem z główną bohaterką udająć geja, co daje nam dużo frajdy, a rodząca sie między nimi `zakazana` miłość i dodatkowe postacie dają powstanie wspaniałej fabuły. Kolejne co, to Boys Over Flowers (kogboda namja) Chociaż moim zdaniem często przynudawa i melancholijna jednak króluje na listach dram i każdy szanujący się fan koreańskich produkcji czy poprostu dram powinien mieć ją za sobą, więc.. a i polecam wersje koreańską, pomimo, że jest to remake japońskiej zdecydowanie lepiej stworzona. You`re Beautiful również i ja od razu zamknełam w sercu na wszystkie spusty, a jako, że chcesz coś podobnego do niej to polecam k-pop ultimate survival, akcja również rozgrywa się w świecie show-biznesu i (jedno z tego co najbardziej mi się podobało) zanim główny bohater dowie się, że główna bohaterka jest dziewczyną zdążymy już zaliczyć dwa pocałunki! Więc troszke mocniejsza dawka niż w you`re beautiful. Dodatkowo dokładam się do polecenia przez @Askol Full House i dołoże jeszcze drame na deser: My girl. Jak propozycje się spodobały i liczysz na więcej podobnej dawki to pisz, napewno jeszcze coś dołożę :)

ballonova

Tak! koniecznie się nie zniechęcaj do Boys over flowers, ja tą dramę obejrzałam wcześniej ,a potem you're beutiful i mi z kolei coś nie pasowało w tej własnie :D

Hmm_Ciastko

Taak, zgadzam się z Tobą całkowicie ;)
Warte obejrzenia są jeszcze
* City Hunter , również w roli głównej Lee Min Ho ( ciasteczko z 'personal taste' )
* Heirs ( jak do tej pory króluje na liście moich ulubionych dram )
* Faith ( bardzo fajny wątek historyczny , chociaż generalnie za takimi nie przepadam, ta ujęła moje serce )
* My princess / Ma-i Peu-rin-se-seu ( bardzo fajni aktorzy w roli głównej )
* Dr. Champ / Dak-teo Chaem-peu ( nie tak fajna jak poprzednie, ale śmiało mogę polecić )
* Niewinne Kłamstwa ( bardzo sympatyczna )
* Heartstrings ( jedna z pierwszych dram ,jakie obejrzałam . Główna aktorka bardzo przypadła mi do gustu, zresztą jest to jedna z moich ulubionych aktorek i oczywiście świetna ścieżka dźwiękowa! pobrałam cały soundtrack . )
*Playful Kiss ( Pierwsza drama,jaką obejrzałam i to właśnie ona wciągnęła mnie w świat dram . Choć z początku irytowała mnie główna bohaterka , tak z każdym odcinkiem wydawała mi się coraz bardziej sympatyczna. Mogę śmiało polecić, choćby ze względu na ciasteczko jakim jest Hyun-joong Kim <3 )
Mam nadzieję, że pomogłam ; ) I przepraszam że teraz odpowiadam , ale dopiero natknełam się na tę dyskusję.

Hmm_Ciastko

Monseuteo jest naprawde spoko (thriller)