PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=181809}

Miasteczko Point Pleasant

Point Pleasant
2005 -
7,3 565  ocen
7,3 10 1 565
Miasteczko Point Pleasant
powrót do forum serialu Miasteczko Point Pleasant

Co o tym sądzicie, zazwyczaj nie ogladam seriali (tylko Friends), ale większość moich znajomych nieustannie poleca mi nowe produkcje: Gotowe na wszystko, 24 godziny, LOST, Pirson Break itd. Nie oglądam seriali od środka i nie mam zamiaru zacząć. Ale ta produkcje jest prezentowana w TV4 od początku i mam możliwość zobaczenia wszystkich odcinków. Jutro (pisze w czwartek) zobacze sobie pierwszy odcinek, a potem najpewniej i dalsze. Lecz chciałbym zasiągnąć Waszej rady, drodzy filmwebowicze, czy opłaca się oglądać ten serial? A może ktos poleci mi jakąć inną produkcje emitowaną od początku na którymś z polskich kanałów? Z góry dzięki za odpowiedzi. Pozdrowienia!

ocenił(a) serial na 4
polityk2

Witam Cię, też pierwszy raz oglądam ten serial, dziś jest pierwszy odcinek, mam nadzieję, że naprawde warto go oglądać, po opini innych ludzi widać, że faktycznie jest godny polecenia. Z wymienionych przez ciebie seriali oglodam tylko Lost-Zagubionych od pierwszego odcinka i jest niesamowity (powinneś obejżeć go jakoś, teraz np. pierwsza seria wyszedła na DVD). Lubie jeszcze Przyjaciół, widziałem prawie wszystkie ostatnio i kiedyś oglodalem bardzo sporo. Jeżeli dadzą jakiś serial od 1 odc. w TV to cię poinforumuje. Extra jakby dali Miasteczko Twin Peaks. To jest jeden z najlepszych seriali jaki powstał ;-). Pozdrawiam!

polityk2

Oglądałem wczoraj (zgodnie z planami) pierwszy odcienkek - Miasteczka Point Pleasant). Nie jest źle, akcja już poszła do przodu, scenariusz już na początku zdradza fabułe, nie możemy się powoli domyślać jaka będzie jej rozwój. Młodzi aktorzy zatrudnieni przy produkcji, swoją role odegrali prawidłowo, ale nie są to jakieś role wybitne. Całość serialu (1pierwszego odcinka) wydaje się ciekawa, miła dla oka, nawet wciągająca. Będe kontynuować oglądanie tej produkcji, póki nie znajde ciekwszego zajęcia co piątek o 22:00. Czekam na Wasze odpowiedzi.

Przypominam
Miasteczko Point Pleasant - TV4 - co piątek - 22:00

polityk2

Trafiłem na ten serial przypadkiem, podczas wieczornej wędrówki po kanałach. Zatrzymałem się na nim przez chwilę i obejrzałem do końca. Wrażenia jak najbardziej pozytywne, nie jest to może coś wybitnego, ale całkiem miło się oglądało. Szkoda, że jedynie TV4 puszcza seriale s-f. Co do tematyki okultystyczno-fantastyczno-horrorowej to, niestety, nie mamy za bardzo w czym wybierać. Zatem brawa dla TV4!!!

ocenił(a) serial na 10
polityk2

Point Pleasant jest bardzo dobry. Z każdym odcinkiem jest coraz lepiej, a ostatnie 5 odcinków są po prostu świetne! Szkoda tylko że serial został skasowany w Stanach i nakręcono jedynie 13 odcinków, bo potencjał ta historia miała ogromny! Niestety zakończenia zbytnio konkretnego też nie ma ze względu na kasację.

Andy_20

Rzeczywiście o zakończeniu można powiedzieć tyle , że go wręcz nie ma... Wygląda na to, że twórcy liczyli na kolejny sezon, a tu kicha, serial spadł z anteny jeszcze w trakcie trwania 1 sezonu... Mogli chociaż jeszcze 1 odcinek dokręcić, żeby jakoś zakonczyć całą historię.