Sam już obejrzałem to dzieło dwukrotnie,ale piszę to, bo jak widzę ludzie przesypiają odcinki.Otóż dziś(jeśli dobrze policzyłem) będzie bardzo istotny odcinek, w którym będzie słynny sen Coopera.Nie da się tego opowiedzieć,więc radzę nie przegapic.
Pozdrawiam
No to narobiłeś nam smaku, już się nie mogę doczekać:)
...to nie jest tak z przegapianiem, nie o przesypianie tu chodzi. Po prostu w niesławną sobotę 12 maja tvp2 wyemitowała Twin Peaks godzinę wcześniej, niż było to planowane, i prawie nikt o tym nie wiedział..:/ Teraz chyba już każdy przezornie sprawdza różne programy w necie po kilka razy żeby nie przegapić...ale miejmy nadzieję że tvp już nam takiego numeru nie zrobi. Czekajmy więc na dzisiejszy odcinek i na sen Coopera;)
No rzeczywiście...jak tak można, to lepiej w dzień spać albo zapodać sobie jakieś wiadro kawy czy coś;p Odcinek był rzeczywiście super, może nie całość, ale w każdym razie sen Coopera elektryzował nieziemsko, i tu akurat dobrze że była ta 1:30 (za oknem było ciemno;D) bo klimat był niesamowity...i ten karzeł, no coś wspaniałego:) Już się nie mogę doczekać następnego odcinka!:)
No, odcinek świetny :]. Wydaje mi się, że w niektórych miejscach policja ma podobne sposoby wybierania podejrzanych... :]
Hmm;> Właśnie obejrzałem tą scenę..po kolei:
-najpierw karzeł się trząsł jakby miał jakieś drgawki...(zabójcze to było..), później Laura(?) wskazała palcem nos (narkotyki?), zaś karzeł pocierał ręce, wtedy tajemniczy cień przemieszczał się po kotarze..
Powiedział "Guma którą tak lubisz odniesie znów wielki sukces, a dziewczynę przedstawił jako kuzynkę podobną do Laury, zaś ona powiedziała że czasem czuje się tak jak ona ale ma wygięte ręce(?)...zaś karzeł powiedział że tam skąd pochodzą w powietrzu roznosi się muzyka...i zaczął tańczyć...
I jak to interpretujesz?;>
Przepraszam że post pod postem, ale właśnie skończył się kolejny odcinek i muszę napisać:) Tak więc w pewnym stopniu sen Coopera zaczyna się wyjaśniać...ale pewnie jeszcze trochę to potrwa:)
Natomiast teraz mam jeszcze takie pytanie:
Kiedy (w którym odcinku) pojawi się Mr.Tojamura?
Nie mogę się doczekać, bo gdy oglądałem Twin Peaks te 15 lat temu, Tojamura przyprawiał mnie o niezłe ciary i inne dreszcze..brr;D
Pojawi się w drugim sezonie(a więc w odcinku numer 8 czy 9 ,choć w TVP to będzie pewnie nie 8 tylko z 11)
Wielkie dzięki za odpowiedź! Już nie mogę się doczekać:) ...a tymczasem czekam na zakończenie wątku z Laurą;>
Z Twojej wypowiedzi wnioskuję,że liczysz na wyjaśnienie zagadki wcześniej czyli przed Tojamurą.Czy dobrze odczytałem Twoją wypowiedz?Nie, pierwszy sezon niczego nie wyjaśni,a Tojamura pojawi się,gdy sledżtwo się rozkręci dopiero.
Pozdrawiam
Aha, kolega Radek podpowiada!Chodziło mu o jedną konkretną czynnośc,którą robi karzeł.Ma to związek z mordercą.Ale mysle,że na tym etapie nie jest możliwe odgadnięcie rozwiązania.Proponuje jednak nie dawać tego typu wskazówek ludziom,którzy serialu nie widzieli.
Widziałem Miasteczko Twin Peaks, gdy pierwszy raz było emitowane na tvp2 te bodajże 15 lat temu, ale że miałem wtedy lat mniej niż 10, to raczej niewiele jestem w stanie zapamiętać, a już na pewno nie szczegóły:) Odkrywam ten serial na nowo;)
Dziś na szczęście tvp2 nada Miasteczko o dużo lepszej porze niż tydzień temu:)
Co do Tojamury - z tego co przeczytałem o innych wątkach w drugiej serii, wywnioskowałem, że wątek Laury się zakończy. No nic, w każdym razie śledzę z zapartym tchem kolejne odcinki i czekam na moją zmore, Tojamurę;)
Pozdrawiam:)