PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=37003}

Miasteczko Twin Peaks

Twin Peaks
1990 - 1991
8,5 118 tys. ocen
8,5 10 1 118121
8,6 61 krytyków
Miasteczko Twin Peaks
powrót do forum serialu Miasteczko Twin Peaks

Mam prosbe,

użytkownik usunięty

czy moglby ktos strescic mi w skrocie trzeci odcinek,bo niestety nie doczekalem do 1.30 . Z gory dziekuje.

ocenił(a) serial na 10

W trzecim odcinku, a właściwie w drugim, gdyż dwa pierwsze to był podzielony na dwie części pilot serialu, Cooper wprowadza się do hotelu Benjamina Horne'a, w którym poznaje jego nieziemsko śliczną córkę Audrey. Donna odwiedza rodziców Laury Palmer. W trakcie rozmowy z Donną pani Palmer ma kolejną wizję, w której widzi czającego się przy łóżku z diabelskim spojrzeniem w oczach długowłosego mężczyznę. Na posterunku Cooper i szeryf Truman przesłuchują kolejno motocyklistę Jamesa, który był chłopakiem Laury, a później Bobby'ego Briggsa i tego drugiego, którego imienia zapomniałem. Całą trójkę później wypuszczają, gdyż nie mają przeciwko nim żadnych konkretnych dowodów. Później James idzie do Donny. Tymczasem inna bohaterka serialu, piękna kelnerka imieniem Shelly znajduje pokrwawioną koszulę swojego męża, Leo Johnsona. Ten odkrywa to i bije ją za wsadzanie nosa w nie swoje sprawy. Aha, jeszcze Cooper i Truman spotykają się z Josie Packard i wypytują ją o jej znajomość z Laurą Palmer. Odcinek kończy się tym, że jakiś facet z siwą brodą ogląda w swoim domowym zaciszu połówkę serca, która należała do Jamesa Hurleya.

użytkownik usunięty
jarek_33

Jeszcze raz dziekuje za streszczenie odcinka, wczoraj akurat nie zasnalem i obejrzalem TP. Ogladalem wszystkie odcinki Twin Peaks,ale bylo to dawno temu i mialem nadzieje ze uda mi sie ponownie obejrzec caly serial.Jeden odcinek przegapilem , mam nadzieje ze jedyny zarazem.