PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=37003}

Miasteczko Twin Peaks

Twin Peaks
1990 - 1991
8,5 118 tys. ocen
8,5 10 1 117685
8,6 55 krytyków
Miasteczko Twin Peaks
powrót do forum serialu Miasteczko Twin Peaks

Nie oglądałeś? Nie czytaj!
Obejrzałem sobie pilot serialu. Trwał 1h 52 min. I jestem totalnie zdezorientowany. Wydaje mi się, że początkowo powstał jako oddzielny film. Na końcu wszystko się wyjaśnia. Ostanie sceny rozgrywają się w szpitalu. Jednoręki Mike prowadzi szeryfa i agenta FBI do podziemi szpitala gdzie ukrywa się tajemniczy Bob. Na końcu Mike go zabija. Czy możecie mi powiedzieć co ja obejrzałem. Czy to aby na pewno był pilot serialu?
Acha. Na końcu jest 25 lat później i agent FBI siedzi u jakiegoś karła który tańczy... końcówki totalnie nie skumałem ;)

ocenił(a) serial na 10
KYRTAPS

Widziales europejska wersje filmu - stanowi zamknieta calosc. Pilot do serialu trwa ~90 minut i konczy sie w momencie gdy matka Laury lezy na kanapie. Nastepnie jest jeszcze jedna scena, ktorej nie ma w tej wersji, ktora ogladales i tyle. Dalej jest juz pierwszy odcinek i caly serial. IMHO najpierw powinno sie zobaczyc serial z pilotem, a dopiero pozniej bawic sie w alternatywne wersje a juz na pewno nie daj Boze w "Fire Walk with Me".

upi00r

Dzięki. Rozumiem, że widziałem http://www.filmweb.pl/Miasteczko,Twin,Peaks,(1990),ciekawostki,FilmCuriosities,i d=230117 [www.filmweb.pl/Miastecz ...] (patrz trzecia ciekawostka)
Nie potrzebnie oddałem głos na serial.
Teraz tylko jego trzeba obejrzeć, a następnie "Ogniu krocz za mną".
Pozdrawiam.