PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=37003}

Miasteczko Twin Peaks

Twin Peaks
1990 - 1991
8,5 117 tys. ocen
8,5 10 1 117291
8,6 55 krytyków
Miasteczko Twin Peaks
powrót do forum serialu Miasteczko Twin Peaks

Rozkręci się???

ocenił(a) serial na 8

Byłem lekko zszokowany, że serial, który powstał 18 lat temu może zrobić na mnie takie wrażenie, a nawet uzależnić :) Mogłem oglądać kolejne odcinki jeden za drugim. Aż nagle po 2x09 gdy zagadka śmierci Laury zostaje poniekąd wyjaśniona - zaczynam się nudzić oglądając serial. Nowe wątki już aż tak nie wciągają np. wyjazd Jamesa, ta sprawa z Windom Earle, wątek z bratem burmistrza itd. O śmierci Laury już tyle się nie mówi, tajemnica przepada i zaczyna robić się nudno.
Aż wczoraj oglądając odc. 16 - lekko przysypiając - jakiś cień nadziei!!! Znów powracają wizje Coopera, pojawia się Bob i karzeł, robi się strasznie.
Może będzie tu podobnie jak w przypadku Lost - czym bliżej finału akcja przyśpiesza, a sam finał po prostu wymiata! Oczywiście wytrwam do końca Twin Peaks, ponieważ z niecierpliwością czekam na "Ogniu krocz ze mną", który ogląda się po obejrzeniu serialu.
Więc jak będzie wróci serial do korzeni? Czy będzie coraz gorzej?

ocenił(a) serial na 10
radzio200

Koncówka serialu jest dla mnie bardzo dobra, juz nie mówiąc o zakonczeniu, które wymiata

ocenił(a) serial na 10
Diniej

trzy ostatnie odcinki musze Cie jednak wciągnąć na nowo, w końcu to było, nie było, jakies rozwiazanie ;D

ocenił(a) serial na 10
Goat_2

Od siebie dodam, że ostatnie odcinki TP miażdżą. Choć wielu osobom nie spodobała się sama końcówka. Jak na swoje czasy była zbyt... radykalna.

ocenił(a) serial na 8
Panoptikon

.......nowy wątek, który się pojawił z sowią jaskinią - całkiem, całkiem :)

Diniej

a potem przeczytaj książkę 'pamietnik Laury Palmer' - polecam

ocenił(a) serial na 8
radzio200

Jednak rozkręciło się :)
Polecam wszystkim kinomanom, pozycja obowiązkowa.
Dwa ostatnie odcinki super miażdżące, szczególnie ostatni taki niespokojny i hipnotyczny, zakończenie jak dla mnie dołujące (zło wygrywa).

ocenił(a) serial na 10
radzio200

w zasadzie jeszcze raz potwierdziła sie taka serialowa reguła, ze nikt nie jest dobry, nawet jesli pozornie tak mozna myślec o kimś. do tego sugeruje, ze ten ktoś o kim piszemy miał juz cos wcześniej na sumieniu- taka jest przynajmniej moja interpretacja.

ocenił(a) serial na 8
Goat_2

Być może coś w tym jest. Ideału na tym świecie nie ma.