PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=37003}

Miasteczko Twin Peaks

Twin Peaks
1990 - 1991
8,5 118 tys. ocen
8,5 10 1 118113
8,6 61 krytyków
Miasteczko Twin Peaks
powrót do forum serialu Miasteczko Twin Peaks

zakonczenie

ocenił(a) serial na 10

mam takie pytanko...jak konczy sie ostatni odcinek serialu?? Czy to jest ten w ktorym na koncu agent cooper idzie umyc zeby,wali glowa wlustro itd?? przeciez to nie moze sie tak skoncztyc...

ocenił(a) serial na 10
alicee

To jest właśnie magia tego serialu;) na temat zakończenia było już wiele powiedziane, na pewno daje dużo do myślenia. Podaje link do ciekawej interpretacji ostatniego odcinka: http://dyskenzo.pop.e-wro.pl/tp/interpretacja.html

Lucky_Luciano

Podobno Lynch miał kręcić dalszy ciąg ale coś sie popsuło i poprzestali na tym :)Mi to pasuje, taki jest klimat tego serialu :>

ocenił(a) serial na 10
alicee

Heh, całkowicie rozumiem Twoją reakcję. Kiedy obejrzałem ostatni odcinek wręcz spanikował. Pomyślałem, że to nie moze być koniec. W panice (inaczej tego nie określę) zacząłem przeglądać strony internetowe na temat serialu i niestety nie mogło być inaczej. Tego samego wieczora obejrzałem ostatni odcine jeszcze jakieś 3-4 razy. Byłem niesamowice zawiedziony ("Jeżlei Cooper nie dał rady, to nikt nie da, jak można było złamać tak silny charakter jakim cechował sie Dale?? etc. etc.". Dopiero rankiem następnego dnia doszełem do wniosku, że nie mogło byćlepszego zakończenia (pomijam fakt, że planowano trzeci sezon), wolę zakończenie pesymistyczne, niż cukierkowe, do czego jak sądzę by doszło przy realizacji kolejnego sezonu.