PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=618892}

Miasto cudów

Magic City
2012 - 2013
7,4 2,1 tys. ocen
7,4 10 1 2125
5,0 2 krytyków
Miasto cudów
powrót do forum serialu Miasto cudów

porównanie

ocenił(a) serial na 10

Jeżeli komuś nie podoba się ten serial , to nie jest zmuszony do jego oglądania W tym czasie może obejrzeć sobie np.M-jak miłość z "mrocznymi" aktorami.
A odnośnie Miasta cudów, to jest to dobrze zrobiony , z odpowiednio dobraną obsadą serial , na którym polskie "tasiemce" mogły by się wzorować Moja ocena 9/10 i jeśli ktoś lubi tego rodzaju kino , to po prostu polecam

hugoobialy

Powiedz mi hugo, jak po Twojej wypowiedzi mam się domyślić czy "lubię tego rodzaju kino"? Bo nazwałeś je dobrze zrobionym, czy też dlatego że postawiłeś je w szranki z M jak miłość?
Czy jak komuś się nie podoba jakiś serial to od razu trzeba z niego drwić? To jest tanie zachowanie, gówniarskie wręcz..

ocenił(a) serial na 7
hugoobialy

Zabawne, że ludzie zawsze porównują jakieś ambitniejsze amerykańskie seriale z polskimi telenowelami. To nie ta klasa. Amerykanie też tworzą tasiemce, jak słynna Moda na Sukces, a Polacy też tworzą ambitniejsze seriale, jak genialni Odwróceni czy lubiany przez widzów Czas Honoru (osobiście nie oglądam, więc się nie wypowiem).

A Miasto Cudów jest niezłe, ale jakoś nie wciągnęło mnie na dłużej. Bohaterowie są ciekawi, ale nastawiłem się na bardziej gangsterskie klimaty, a w tej dziedzinie lepsze jest Boardwalk Empire, Sons of Anarchy czy Breaking Bad. Ale klimat Miami lat 60. jest całkiem "magiczny".