PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=764111}

Mindhunter

2017 - 2019
8,0 111 tys. ocen
8,0 10 1 111184
8,1 48 krytyków
Mindhunter
powrót do forum serialu Mindhunter

po tym jak uwielbiałem ją jako Olivie w Fringe, może w końcu wróci w jakiejś porządnej roli. chyba nie można sobie wymarzyć współpracy z lepszym reżyserem niż Fincher. ten człowiek jest po prostu genialny, jeżeli dotyka się jakiegoś projektu to jest to 'coś' przynajmniej bardzo dobrego. jestem ciekaw maksymalnie co z tego wyjdzie. swoją drogą, wiadomo cokolwiek o fabule?

KubaOneSeven

Nie wiem czy bardziej czekam na ten serial z uwagi na magiczne rączki Finchera czy przez to że Ania gra jedną z głównych ról :p
Tak czy siak jest to przeze mnie najbardziej wyczekiwany serial.
Mam nadzieję że niedługo dostaniemy jakieś konkrety.

KubaOneSeven

kopiuj/wklej z innego portalu
"Netfliksowy serial produkowany przez Davida Finchera i Charlize Theron, oparty na książce non-fiction "Mind Hunter: Inside the FBI's Elite Serial Crime Unit" z 1996 roku. Jednym z jej autorów jest John Douglas, były agent specjalny, który zajmował się tworzeniem profili seryjnych morderców. Douglas to postać, którą fani seriali kojarzą, nawet jeśli tego nie wiedzą - to on był inspiracją dla twórców postaci Willa Grahama z "Hannibala" i Jasona Gideona z "Criminal Minds".

O serialu na razie wiadomo tyle, że jego fabuła osadzona będzie w 1979 roku i że wszystko kręcić się będzie wokół dwóch agentów FBI, którym w rozwiązywaniu spraw pomagały rozmowy z seryjnymi mordercami przebywającymi w więzieniach. Zagrają ich Jonathan Groff i Holt McCallany, zaś główną rolę kobiecą dostała Anna Torv."

ocenił(a) serial na 8
KubaOneSeven

Ach, pani doktor. Wprawdzie "Mindhunter" to mój pierwszy kontakt z Anną, ale najwyraźniej wystarczy jej już jedna scena, by rzucić jakiś hipnotyczny urok na drugą stronę ekranu. Jej postać w tym serialu to cudowne dopełnienie tego federalno-naukowego trójkąta - reprezentując porządek nauki, równoważy rozkład sił (w opozycji do - tylko na pozór - wyluzowanego, dającego ponosić się emocjom i szybko formułującego wnioski Billa oraz stosującego mimikrę jako główną życiową i zawodową zasadę Holdena) i sieje tam jakiś intelektualny ferment, który jest przecież w tej produkcji bardzo istotny, wszak serial opowiada o pionierach w niezwykle skomplikowanej dziedzinie.
Intelekt, erudycja, styl i magnetyzm, plus tajemnica (bo mam ogromną nadzieję, że w 2. sezonie pogłębią jej postać o tzw. background), a także ten głos - moim zdaniem wybornie ją do tej roli dobrali, zresztą "Mindhunter" ma generalnie wyśmienity casting.