PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=164018}

Mistrz i Małgorzata

Master i Margarita
2005
7,9 4,8 tys. ocen
7,9 10 1 4790
8,2 5 krytyków
Mistrz i Małgorzata
powrót do forum serialu Mistrz i Małgorzata

Niby fajnie ale Wolanda, Korowiowa i Piłata nie tak sobie wyobrażałem. A co Wy o tym myślicie(tzn. dobór aktorów?)?

Paratrooper

ja też wyobrażałam sobie ich inaczej, a jednak wg mnie ci aktorzy dali radę ;) zwłaszcza Korowiow, od tamtej pory moja ulubiona postać :)

ocenił(a) serial na 8
Paratrooper

O tak, przede wszystkim Piłat powinien być mężczyzną w kwiecie wieku. A wszyscy aktorzy, no przepraszam, ale nie są już pierwszej młodości. Też mi się to inaczej widziało, Woland nie ma nawet szczypty szatańskości w sobie. Odrobiny chochlika w oczach!

ocenił(a) serial na 10
Paratrooper

Ja sobie wyobrażałam Wolanda jako kogoś młodszego troszkę.. a tu takiego siwiejącego już dali, ale mimo to uważam, że świetnie zagrał swoją rolę. Korowiow mniej więcej trafił w moje wyobrażenie, natomiast Piłat - wg mnie jest również za stary.. Zawiódł mnie też Mistrz - nie oczekiwałam siwego faceta :(
ale trzeba przyznać, że mimo takiego doboru aktorów serial wyszedł świetnie i jest warty obejrzenia :]

ocenił(a) serial na 8
Paratrooper

Zdecydowanie słaby dobór aktorów. Nie tylko ze względu na wiek. Ratuje ich świetna gra, chociaż nie wszystkich. Woland na przykład popisał się, ale Piłat...szkoda mówić. Korowiow - inaczej niż Wam - też raczej nie przypadł mi do gustu :/

Ale przynajmniej Jeszua był znakomity - dokładnie taki, jakim go przedstawia książka! :) I oczywiście piękna i dumna Małgorzata.

ocenił(a) serial na 10
ailouros

a mnie podobała się cała obsada bez względu na wiek i moje wyobrażenia książkowe- po prostu doskonałe aktorstwo!!!

Paratrooper

Korowiow był świetny, Jeszua także. Zastrzeżenia mam do Behemota. W książce był moją ulubioną postacią, wprost nie mogę wybaczyć twórcom, że tak go skrzywdzili...

Woland może faktycznie powinien być nieco młodszy, ale zagrał wspaniale, natomiast nie zachwyciła mnie Małgorzata.

ocenił(a) serial na 10
Paratrooper

W zasadzie niedobrany jest tylko Woland. Spotkałam się z opinią, że zamiast jak szatan wygląda jak stary gangster :P