Niby fajnie ale Wolanda, Korowiowa i Piłata nie tak sobie wyobrażałem. A co Wy o tym myślicie(tzn. dobór aktorów?)?
ja też wyobrażałam sobie ich inaczej, a jednak wg mnie ci aktorzy dali radę ;) zwłaszcza Korowiow, od tamtej pory moja ulubiona postać :)
O tak, przede wszystkim Piłat powinien być mężczyzną w kwiecie wieku. A wszyscy aktorzy, no przepraszam, ale nie są już pierwszej młodości. Też mi się to inaczej widziało, Woland nie ma nawet szczypty szatańskości w sobie. Odrobiny chochlika w oczach!
Ja sobie wyobrażałam Wolanda jako kogoś młodszego troszkę.. a tu takiego siwiejącego już dali, ale mimo to uważam, że świetnie zagrał swoją rolę. Korowiow mniej więcej trafił w moje wyobrażenie, natomiast Piłat - wg mnie jest również za stary.. Zawiódł mnie też Mistrz - nie oczekiwałam siwego faceta :(
ale trzeba przyznać, że mimo takiego doboru aktorów serial wyszedł świetnie i jest warty obejrzenia :]
Zdecydowanie słaby dobór aktorów. Nie tylko ze względu na wiek. Ratuje ich świetna gra, chociaż nie wszystkich. Woland na przykład popisał się, ale Piłat...szkoda mówić. Korowiow - inaczej niż Wam - też raczej nie przypadł mi do gustu :/
Ale przynajmniej Jeszua był znakomity - dokładnie taki, jakim go przedstawia książka! :) I oczywiście piękna i dumna Małgorzata.
a mnie podobała się cała obsada bez względu na wiek i moje wyobrażenia książkowe- po prostu doskonałe aktorstwo!!!
Korowiow był świetny, Jeszua także. Zastrzeżenia mam do Behemota. W książce był moją ulubioną postacią, wprost nie mogę wybaczyć twórcom, że tak go skrzywdzili...
Woland może faktycznie powinien być nieco młodszy, ale zagrał wspaniale, natomiast nie zachwyciła mnie Małgorzata.