PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=94193}

Moda na sukces

The Bold and the Beautiful
1987 -
2,5 29 tys. ocen
2,5 10 1 28797
1,3 3 krytyków
Moda na sukces
powrót do forum serialu Moda na sukces

Otóż od paru dni nurtuje mnie pewien problem. Sprawa dotyczy czasów, gdy Moda na sukces liczyła rapterm 700 odcinków, było to bez mała jakieś 15 lat temu. Była taka akcja, że brat Ridge'a, zdaje się, że było mu Tom, został postrzelony. Głównym podejrzanym był Ridge i ku tym podejrzeniom skłaniała się cała rodzina Forestów. Moje pytanie brzmi: czy to był rzeczywiście on? Proszę o szybką odpowiedź, kwestia ta nurtuje mnie bardziej niż sprawa rozwikłania tajemnicy katastrofy Tupolewa.

ocenił(a) serial na 10
rockydrago_

Nie Tom, tylko Thorne. Ja wiem, że była taka akcja, że Thorne pobrał się z Caroline. Doszło do pomyłki i Thorn zastał w łóżku Ridge - a z swoją żoną. Wszystko miało być kwestią przypadku. Zdenerwowany Thorne postrzelił brata w głowę. Może to miał Pan na myśli???

polonista_filmweb

Ale to Ridge postrzelił Thorne'a a nie Thorne Ridge'a.

EDIT: Oczywiście zakładając, że to rzeczywiście on zrobił, co nie było pewne.

użytkownik usunięty
rockydrago_

Niestety nie mogę Ci pomóc, bo mam za krótki staż w oglądaniu ''Mody''. ;) Mam za to inne pytanie. Jestem trochę nie na bieżąco i paru rzeczy nie rozumiem. Jakieś dwa, trzy lata temu była w serialu postać o imieniu Amber, która została matką nieswojego dziecka i później to dziecko rozpoznano po jakiejś bliźnie na pośladku. Teraz nie ma ani jej, ani tego dziecka. Co się z nimi stało?

Niestety miałem małą przerwę w oglądaniu spowodowaną krucjatą przeciw masonom. Straciłem jakieś 900 odcinków i ciężko mi odpowiedziać na twoje pytanie. Ale teraz nadrabiam wszystko, mam limitowaną edycję na video.

rockydrago_

A jednak to Thorne strzelał

http://www.joemonster.org/filmy/30220/Streszczenie_Mody_na_sukces_w_6_minut

Brawa dla pana od polskiego

ocenił(a) serial na 10

"Niestety nie mogę Ci pomóc, bo mam za krótki staż w oglądaniu ''Mody''. ;) Mam za to inne pytanie. Jestem trochę nie na bieżąco i paru rzeczy nie rozumiem. Jakieś dwa, trzy lata temu była w serialu postać o imieniu Amber, która została matką nieswojego dziecka i później to dziecko rozpoznano po jakiejś bliźnie na pośladku. Teraz nie ma ani jej, ani tego dziecka. Co się z nimi stało? "

Sąd przyznał prawo do wychowania dziecka jemu biologicznemu ojcu - Deackonowi Sharpe (temu, co ma córkę z Brooke i był jej zięciem). A Amber rozwiodła się z Rickiem i została z niczym. Potem była partnerką Thomasa Forrestera, lecz Ridge ją przegonił. Potem odeszła z serialu w 2005 r. Ale wróciła 1 lipca 2010r. do Mody na sukces i obecnie jest projektantką Jackie Marone. I jest singlem.

użytkownik usunięty
polonista_filmweb

O dzięki wielkie! ;)
To jeszcze jedno pytanko- co stało się z całą rodziną Sally Spektry? Nie widać ani Darli, ani Macy...w ogóle nikogo.:/

ocenił(a) serial na 10

A więc tak.
1. Macy
Przez jakiś czas wszyscy myśleli, że ona nie żyje. Ale szybko wróciła bo okazało się, że ukrywała się u swego ojca Adama Aleksandra. Powód - nie mogła znieść tego, że Thorne zostawił ją dla Brooke. Teraz, gdy wróciła do rodziny, okazało się, że ma na boku innego partnera (który miał odseparować Macy od Thorne-a). Thorn załamany tym, że Macy ma kogoś innego, upija się spędza nos z Darlą. Następnego dnia pojawia się u niego Macy z wiadomością, że chce do niego wrócić. I tak oto są razem. Niestety wszystko się komplikuje. Po pewnym zabiegu (jakiś nowotwór?) Macy traci możliwość bycia matką (przez zabieg staje się bezpłodna). Na dodatek okazuje się, że Darla jest w ciąży z Thornem. Darla postanawia usunąć ciąże, dla dobra związku Thorna i Macy, ale Thorne powstrzymuje ją przed aborcją, chcąc by dziecko przyszło na świat. Gdy Macy dowiaduje się o zdradzie swojego ukochanego, postanawia z nim definitywnie się rozstać. Darla zostaje zwolniona przez Sally, a macy odwiedza ośrodek AA. Tam poznaje Deackona Sharpe (zięć Brooke, z którym ma córkę). Wspólne nieszczęścia życiowe powodują, że stają się parą. Macy przekonuje Deackona, aby ten walczył o swojego syna, którego wychowuje Amber z Rickiem. Deackon odzyskuje syna, a Macy rozpoczyna trasę koncertową. Godzi się z Thornem, który jest związany już z Darlą i oczekują razem dziecka. Później Macy żeni się z Deackonem. Dochodzi do wypadku. Podczas koncertu spada na nią ogromny żylandor. Macy trafia do szpitala, pozostając w śpiączce. Niestety nie ma dla niej żadnych szans, więc Sally decyduje się na eutanazję.
2. Darla:
Po śmierci Macy, Darla rodzi dziecko Thorne-a. Mają razem córkę - Aleksandrię. Później biorą ślub. W wychowaniu córki pomaga im Sally, która jest jednocześnie drużbą na ślubie. Dochodzi do wielkiej kłótni u Forresterów, kiedy Eric uważa Ridga za lepszego projektanta od Thorna. Thorn odchodzi z firmy do domu mody SPECTRA. Zostaje jej szefem, co z kolei prowadzi do tego, że firma staje się największym konkurentem Forresterów. Na każdy kroku Darla wspiera męża, a poza tym jest dla Sally jak córka. W końcu Darla ginie nieszczęśliwie w wypadku samochodowym. Zostaje potrącona przez Taylor, która jedzie po córkę Phobe, która czekała za nią na autostradzie. Wszystko jest wynikiem nieszczęśliwego zbiegu okoliczności (była mgła, a Taylor nie miała szans zauważyć Darlę):-(
3. Sally
Mocno przeżywa śmierć dwóch córek (Darla była adoptowana). Zamyka swoją firmę, która w ostateczności bankrutuje (głównie z jej winy). Pozostaje w bliskim kontakcie z Stephanie, jako jej najlepsza przyjaciółka. W między czasie jest wrogiem nr. 1 dla Brooke. Skutecznie truje jej życie, chcąc pomścić Macy. Uczestniczy w rozprawie Taylor w sprawie śmierci Darli. Ostatecznie robi sobie urlop na stałe. Wyjeżdża na Karaiby pławiąc się w swobodzie. Od 2008 roku Sally Spectra nie pojawia się w serialu. Otóż aktorka, wcielająca się w jej postać zmarła 25 grudnia 2007 roku. Natomiast nie uśmiercono Sally. Po prostu wyjechała.
4. C.J
Po rozstaniu z Bridget (2002 r.) Schodzi na dalszy plan i pojawia się okazjonalnie. Pomaga Phobe przy nagrywaniu płyty, jednocześnie ją lansując. W 2007r. sprzedaje kawiarnie Insomnia i wyjeżdża z Los Angeles.
5. Clarke
Tylko on pozostał w serialu. Obecnie pracuje jako główny projektant oraz prawa ręka Jackie Marone - nowego konkurenta Forresterów. I w 2003r. poznaje swojego biologicznego syna, który konkuruje z C.J o względy Bridget, jest lekarzem. Niestety nie pamiętam jego imienia:-(
6. Adam Aleksander
" Mężczyzna miał problemy z mafią i dlatego wiele lat temu wyjechał z miasta, zmienił imię na Myles Fairchild i zaczął nowe życie. Swoje urodziny przypłacił rozstaniem z córkami i Sally, ponieważ Rick i Kimberly złożyli mu życzenia na łamach gazety, w efekcie czego mafia przybyła do budynku firmy i chciała do niego strzelić, życie uratowała mu Sally, która osłoniła go własnym ciałem. Adam ponownie wyjechał z miasta, już bez córek. Powrócił po roku i zabrał Kimberly, nie wiadomo dokąd. Powraca jednak w 2002 roku i mogliśmy zobaczyć go w Portofino, gdzie przebywał z Macy (która była uznana za zmarłą, w wyniku eksplozji samochodu w 2000 roku). Tam poinformował Sally, że ich córka żyje. Ostatni raz widzimy go w 2003 r. "
7. Kimberly Fairchild
Zdobyła serce Ricka Forrestera, co nie podobało się jego narzeczonej - Amber Moore, która była w tym czasie z nim w ciąży. Kim musiała pogodzić się ze ślubem ukochanego z matką jego dziecka. Pracowała jako modelka u Forresterów. Udało jej się ostatecznie odebrać rywalce męża, ale wszystko zmieniła rzekoma śmierć Macy w eksplodującym aucie. Kim zrywa z chłopakiem i próbuje uwieść Thorne'a, by odbić go jego narzeczonej- Brooke Logan. Obwinia ją bowiem o tragedię przyrodniej siostry. Mimo to ślub się odbywa. Kimberly flirtowała z Giovannim Lorenzano. W 2001 roku Kimberly opuszcza Los Angeles wraz z ojcem.
Jak ktoś ma jeszcze pytania, proszę pisać.

użytkownik usunięty
polonista_filmweb

Ooo ... chyba sporo mi umknęło. ;)
Ponownie dziękuję i serdecznie pozdrawiam :)

użytkownik usunięty

Jeszcze pragnę dodać, ze bardzo cieszy mnie usunięcie z serialu tej całej Kimberly, bo była najbardziej znienawidzoną przeze mnie postacią. W sumie mogliby przywrócić tą rudą wariatkę, która przykuła Taylor do kominka. Nie mam nic do Taylor ale byłoby ciekawie.

ocenił(a) serial na 10

Masz na myśli Morgan? Tą, co porwała jej córkę?
Mnie najbardziej irytuje Katie Logan z odcinków z 2010 r. Jest takim popychadłem. Po co pokazywać bohaterkę, która nie ma w ogóle wpływu na akcję???

polonista_filmweb

Ktoś się orientuje co się stało w drugiej części filmiku? Tak z ciekawości, bo przez tą przeróbkę nie mogę prawie nic wyłapać z oryginalnych głosów.
http://www.youtube.com/watch?v=EU9rwuKz40Q&feature=related

kin1313

Chodzi o to, że córka Ridża, Phoebe zginęła w wypadku, za niedługo ten wątek bedzie i u nas ;D

ocenił(a) serial na 1
rockydrago_

Żeby to rozwiązać należy zamówić kolekcję DVD w Mango Gdynia ważącą dwie tony :D