Monogatari Series: Second Season (Przynajmniej jako Novela) zawiera:
Vol.1: Nekomonogatari: Shiro
Vol.2: Kabukimonogatari
Vol.3: Hanamonogatari
Vol.4: Otorimonogatari
Vol.5: Onimonogatari
Vol.6: Koimonogatari
To jeszcze nie wszystkie novele, zostały chyba jedna lub dwie. Pomijając kizumonogatari
które ma mieć film niedlugo.
Także pozostala reszta albo pojawi sie w jednym anime albo osobno lub jako oavki
W drugim sezonie będą 4 albo 5 historii, więc zostanie maks 1 część (Hanamonogatari ma wyjść w formie ovki bądź kinówki jako samdzielna część). A kolejny sezon anime będzie ostatni z 3 historiami (ewentualnie 4 jeśli zostanie część z drugiego sezonu).
Obejrzałem również wszystkie serie monogatari powstałe dotychczas - wszystkie były takie same: pomysł super, postacie ciekawe, bardzo ładna kreska, Wykonanie: do baaani, przegadane, pełne bezsensownych dialogów.
Ta seria miała tylko jedną ciekawie zrobioną opowieść - mowa o rozdziale o podróży w czasie - naprawdę fajne, jednak następne to po prostu flaki z olejem, na dodatek przeterminowane. Nie wiem naprawdę za co ten serial ma takie wysokie noty, ale wydaje mi się, że najwyższe oceny zyskuje od ludzi, którzy mało anime obejrzeli w swoim życiu i nie wiedzą za bardzo co to znaczy dobre anime i byle syf wydaje im się arcydziełem.
Monogatari ma ocenę średnio po 8.4 - pytam, ZA CO??? To Anime nawet nie stało koło takich tytułów jak Angel Beats, Clannad czy Bartender - po prostu brak poszanowania dla porządnych filmów i promowanie byle czego. Później nieogarnięci z anime sugerują się oceną, oglądają "to", a potem słyszymy na forach jakie to te "chińskie bajki" są głupie, nudne i bez fabuły.
bez przesaady...fabularnie jest to niezłe, est to jedno z tych mniej rozrywkowych anime ale faktem jest ze jest to nudnawe
Bez przesady to by było, gdyby to anime nie miało wyższej oceny od wyżej wspomnianych, bo na nie po prostu nie zasługuje.
Poza tym anime nie musi być rozrywkowe, żeby było dobre, a to ewidentnie nie spełnia warunków by być dobrym anime. Nie wiem czy oglądałeś/aś tytuły powyżej, ale po ich obejrzeniu powinieneś/aś mieć podobną opinię do mojej. Wg mnie ocena 8.4 to zdecydowanie za wiele.
nie byłem w stanie tego ogladac wiec obejrzalem koncowke ...choc fajny wydaje mi sie arc o wampirku...widziałem na obrazku że main hero całuje żółtowłosego wampirka