PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=603823}

Most nad Sundem

Bron / Broen
2011 - 2018
8,2 29 tys. ocen
8,2 10 1 28873
7,8 6 krytyków
Most nad Sundem
powrót do forum serialu Most nad Sundem

I niestety koniec...

ocenił(a) serial na 10

Całe szczęście nie oglądałem wcześniej Forbrydelsen , więc zaraz się za niego biorę :)
Jaki skandynawski serial jest jeszcze godny uwagi ??

ocenił(a) serial na 9
Madox200

norweski instynkt wilka( varg veum) niezły jest

użytkownik usunięty
Madox200

duński serial pt Zabójcy(Den som draeber), jeden z największych telewizyjnych hitów w Danii, choć moim zdaniem gorszy niż Forbrydelsen, czy Broen,Wallander,polecony Ci wyżej Varg Veum , ale to nie serial tylko seria filmów na podstawie kryminałów Gunnara Staalesena, Wallander w sumie też, ale Veuma nie puszczano serią, a cz.1 była w Norwegii w kinach. Jeżeli lubisz kino skandynawskie to z kryminałów polecam łowców głów(hudejegerne) i jutro wchodzi do kin kobieta w klatce, chyba będzie ok

ocenił(a) serial na 9

Wallander, ewentualnie Maria Vern, Zbrodnie Namiętności są bardzo dobre, Morderstwa w Fjallbace, Zabójcy, ewentualnie Johan Falk

Coco_5

Rejseholdet jest dość dobry, ale niestety półkę niżej niż Bron czy Forbrydelsen. A by się trochę odprężyć od ponurych klimatów proponuję komedię Lilyhammer.
A i nikt nie wspomniał o Millennium (Män som hatar kvinnor i 2 następne części)- najlepszym według mnie kryminale z wyżej wymienionych.

ocenił(a) serial na 9
trzcina23

Masz racje :) Powinnam dopisac Millenium, widzialam wszystkie czesci. Mialam wrazenie, ze o czyms zapomnialam :) Juz teraz wiem :)

ocenił(a) serial na 8
Madox200

Orzeł (Ornen) zdecydowanie polecam

damianmarcinek

damianmarcinek dzięki za Orła. Przegapiłam ten serial , mam nadzieję, że mi się spodoba) Dobrze, że są napisy.

ocenił(a) serial na 8
trzcina23

masz może polskie napisy?? ja tylko angielskie znalazłem

damianmarcinek

Są na napiprojekcie - pierwszy sezon. Patrz na stronie serialu na Filwebie w dyskusji "Gdzie można znaleźć ten serial".

ocenił(a) serial na 10
Madox200

INSTYNKT WILKA, MOST NAD SUNDEM, TRYLOGIA MILLENIUM, TRYLOGIA KILLING THE, WALLANDER, ZABÓJCY i Maria Vern, Zbrodnie Namiętności, Morderstwa w Fjallbace i jeszcze bardzo dobry brytyjski serIal UPADEK , LUTHER , VERA I NA GRANICY CENIA NOWOZELANDZKI Top of the Lake Ii ameryKański DETEKTYW :))