PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=733795}

Mr. Robot

2015 - 2019
8,0 107 tys. ocen
8,0 10 1 106622
7,4 29 krytyków
Mr. Robot
powrót do forum serialu Mr. Robot

Twórca Mr Robot inspirował się wieloma wydarzeniami i dziełami. Widac wpływ Fight club, serialem dexter, itp. i nowinkami komputerowymi Widać ostatnie zawirowania z Anonymous i innymi grupami hackerskimi. W pierwszy sezonie nawet pozwolili sobie na autoironie.
Wbrew opinii co niektórych serial jest bardziej adresowany dla laików a nie pro.

Serial miał być miniserialem, ale został zamówiony 2 sezon, więc pod koniec dodali parę wątków.. moim zdanie wybrnęli z tego obrona ręką chociaż na początku było parę potknięć. Jak dla mnie ciekawszy, pokazujący drugą stronę medalu.. oraz monolog trochę nadmuchany ale szczery na temat religii. Serial zszedł z torów sensacyjnych eksponując wątek filozoficzny.. czasem taki pseudo, ale nie jest najgorszy.. bardziej estetyczny, na początku. IMHO Cały serial jest metaforą jednostka a system. Nie rozumiem aż takiego rozczarowania, ale każdy ma swoje zdanie.

Ostatni odcinek który obejrzałem to chyba 8, chociaż 7 był zaskoczeniem co do położenia głównego bohatera.. jednak 8 już był cały bez Elliota. Widać tworzenie nowych wątków by było co robić w 3 sezonie.

uglyboy

No i się wyjaśniło, dlaczego trafił do paki. Czyli gość z psem go zadenuncjował. Chociaż taki temat został wcześniej poruszony na jednym z serwisów, jak się okazało zdołali to przewidzieć.

uglyboy

Po drugim sezonie mogłem się domyślać, że teraz finałowy odcinek będzie zajawką następnego sezony, będą to ciągnąć do póki będą zamawiane sezony.. cóż.. trudno coś powiedzieć, takie są prawa rynku, evil corp rządzi w showbiznesie.