Oceny na IMDB sa zazwyczja zawyżone. Zauwazyłem że największe goowna mają ocene minimum 6 :/
nie mniej jedank ja posługując się oceną imdb zaliczyłem całkiem dużą ilość filmów całkowicie zaniżonych na filmwebie które okazały się dobre. Dlatego w kraju katolików, Sense8 może dostać 2,3 a w Holandi 9,8.
Ludzie są różni.
primo, marna prowokacja ;)
secundo, bardzo mi się Sense 8 spodobał. Minus oczywiście za niemal już powszechne wstawianie na siłę homosizmu (przy czym jedna z panienek całkiem urocza - co zabiegiem oczywiście celowym twórców). A propos, czy tylko ja mam wrażenie, że druga to tranny? Zdaje się nawet, że w jednym z odcinków coś o tym było (o ile mam słuszność to wiadomo skąd się to wzięło - vide jeden z twórców). Przezabawny był za to motyw tych ich seksu grupowego i reakcji z późniejszego odcinka jednego z bohaterów (grał on już nawet geja więcej niż raz gdzie indziej).
Oczywiście jestem jednym z tych wrednych katoli :D
PS co do Holandii jakoś mnie to nie dziwi ]:->
Sorry, ale się nie zgodzę. Oceny na imdb są bardziej miarodajne niż na Filmwebie. Na fw najlepsze produkcje maja niższe oceny niż mieć powinny, a z kolei średniaki, filmy raczej przeciętne maja oceny zawyżone.
Filmweb to głównie zbiór frustratów i trolli, którzy wrzucają wszystkich niewpasowujących się w ich zawężone horyzonty do jednego wora, oceniają innych podług swojego marnego światopoglądu i obrażają, nie umiejąc używać argumentów. Na tej stronie jest może tylko garstka wartościowych opinii, reszta to rynsztok. Zawsze musi mi się przykro zrobić po przeczytaniu kilku wypowiedzi pod jakimkolwiek filmem czy serialem, bo jad wylewa się z nich rzekami.
Ja bym poszedł jednak w kierunku, że to oceny na FW są niejednokrotnie zaniżone w stosunku do ocen światowych (IMDb). Ale chyba wszyscy wiemy, jakich tutaj mamy użytkowników...
Miażdży to dobre określenie:)
to się dzieję naprawdę i to dziś...
za ONET
"Włoska firma Hacking Team, zajmującą się m.in. tworzeniem i sprzedażą specjalistycznego oprogramowanie szpiegowskiego, wykorzystywanego przez wiele krajów i służb specjalnych, w tym polskie Centralne Biuro Antykorupcyjne, padło ofiarą hakerów... Informację o ataku hakerskim podali sami włamywacze, wykorzystując do tego celu oficjalne konto Hacking Teamu, któremu przy okazji zmieniono nazwę na Hacked Team. Włamywacze zażartowali sobie w tweetcie, pisząc, że nie mają nic do ukrycia, dlatego też upubliczniają wszystkie wiadomości e-mail z komunikacji wewnętrznej i zewnętrznej, pliki, umowy, listę klientów oraz kod źródłowy oprogramowania Remote Control System (RCS), służącego do wykradania informacji z urządzeń mobilnych pod kontrolą systemów Android, iOS, Windows Mobile oraz Blackberry.
Ten znany od 2001 roku system, występujący także pod nazwami DaVinci i Galileo, pozwala osobie go kontrolującej na następujące czynności: włączenie mikrofonu i podsłuchiwanie za jego pomocą dźwięków otoczenia, włączenie wbudowanej kamery i podglądanie otoczenia za jej pomocą, monitorowanie przychodzących wiadomości SMS oraz e-mail, pobranie książki kontaktów, pobranie historii połączeń, wykonanie zrzutu ekranu podczas pracy urządzenia, aktywowanie modułu logującego naciskane klawisze, zarówno fizyczne jak i na wirtualnej klawiaturze, odczyt pozycji GPS urządzenia."
pierwszy odcinek to bardzo dobre wprowadznie do dalejszej czesci intrygi naprawde serial sie broni z odcinka na odcinek.
chyba żartujesz, bardzo słaby serial, myślałem, że będzie ciekawiej ale tak nie jest
nie, nie zartuje, serial swietnie nakrecony, b. dobra gra aktorow z parom wyjatkami (wlasciwie jednym) :P, ciekawa i niebanalna fabula, wszystko trzyma sie kupy i jest logiczne no i genialna muza przywolujaca na mysl Ghost I-IV Trenta Reznora. Absolutnie top jeden jesli chodzi o tegoroczne nowosci serialowe.
Top nr 1 to Daredevil. Hit tego roku ;) P.S. Lubię geekostwo komputerowe ale w tym serialu nie przemawia to do mnie.
jak mozna porownywac darka debila do mr robot? O_o serial ciekawy ale po pierwsze to tylko ekranizacja komiksu marvela wiec raczej nic ambitnego i do tego bardzo odtworcze, a po 2 glowny bohater zle dobrany bo za bardzo kojarzy sie z rola w boardwalk empire.
Można i nie ma znaczenia czy to na podstawie komiksu czy książki. Nie dogadamy się w tej kwestii. Dla mnie Mr Robot nic nie wnosi, pomimo tego, że jestem z epoki commodore .
nie no nie mowie ze nie mozna stworzyc dobrego filmu na podstawie komiksow, ale ciezko by bylo znalezc cos ambitnego ze stajni Marvela, bo to typowe glupoty dla srednio rozgranietych amerykanow . Oczywiscie wszytsko jest dla ludzi i jesli szukasz malo ambitnej rozrywki to 'darek debil' Ci ja dostarczy ale jesli szukal bys czegos bardziej inteligentnego to powinienes siegnac po mr robotga, ale potarzac na twoje oceny przedkladasz tzw rozpierduche nad kino ambitne, wqiec pewnie dlatego mr robot nie przypadl Ci do gustu.
napewno jest ambitniejszy niz darek debil. :) Poza tym dziciaku to pewnie moglbym mowic ja do Ciebie ;)
I oceniasz na 8!? To mówi o Tobie wszystko, bo słabo przedstawiona choroba głównego bohatera - zerżnięta tak, jak 90% pomysłów tutaj z FC - jest przy Twoim rozdwojeniu grypą!
Po całym sezonie mogę subiektywnie powiedzieć że był to najfajniejszy serial w tym roku.
Właśnie ogladam 1 odcinek. :) Ocena na imdb sie utrzymuje, a ilość głosów przekroczyła 17 tyś.
aż takie logiczne to zbyt mocno określone, bohater nagrywa płyty bez szyfrowania a potem je niszczy, ponadto bruteforce na FB aż tak miło nie działa bo jest blok co kilka prób logowania masz bana na IP i musisz zmieniać
Co do płyt, to dlaczego miałby je szyfrować? Wg mnie nie musi mu zależeć na szyfrowaniu ich.
my mamy takie prawo, w usa, pewnie by mogły być użyte, poza tym nawet jakby nie mogłyby być użyte, to i tak Elliota by nie obciążały
ciekawe jakby udowodnił ich pochodzenie, pewno poufne dane znalazł w chmurze jak zdjęcia nagich gwiazdek :)
Tzw. owoce zatrutego drzewa są jak najbardziej legalnymi dowodami w USA. W Polsce niestety sprawa wygląda inaczej.
"dowody uzyskane nielegalnie nie mogą być użyte w sądzie"
To jest fakt filmowy a nie prawny. Taki sam jak to, że namierzanie numeru trwa kilkadziesiąt sekund cyfra po cyfrze. :)
Tak naprawdę to mogą. Dopuszczenie dowodu jest rozpatrywane indywidualne przez sąd. To że nie mogą to jest duuuże uproszczenie procedur przez filmowcow.