PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=733795}

Mr. Robot

2015 - 2019
8,0 107 tys. ocen
8,0 10 1 106720
7,4 29 krytyków
Mr. Robot
powrót do forum serialu Mr. Robot
ocenił(a) serial na 9
kisiel291

Oceny na IMDB sa zazwyczja zawyżone. Zauwazyłem że największe goowna mają ocene minimum 6 :/

Varza

nie mniej jedank ja posługując się oceną imdb zaliczyłem całkiem dużą ilość filmów całkowicie zaniżonych na filmwebie które okazały się dobre. Dlatego w kraju katolików, Sense8 może dostać 2,3 a w Holandi 9,8.
Ludzie są różni.

ocenił(a) serial na 8
kisiel291

To na pewno ci źli katole ;)

kisiel291

primo, marna prowokacja ;)
secundo, bardzo mi się Sense 8 spodobał. Minus oczywiście za niemal już powszechne wstawianie na siłę homosizmu (przy czym jedna z panienek całkiem urocza - co zabiegiem oczywiście celowym twórców). A propos, czy tylko ja mam wrażenie, że druga to tranny? Zdaje się nawet, że w jednym z odcinków coś o tym było (o ile mam słuszność to wiadomo skąd się to wzięło - vide jeden z twórców). Przezabawny był za to motyw tych ich seksu grupowego i reakcji z późniejszego odcinka jednego z bohaterów (grał on już nawet geja więcej niż raz gdzie indziej).

Oczywiście jestem jednym z tych wrednych katoli :D

PS co do Holandii jakoś mnie to nie dziwi ]:->

ocenił(a) serial na 8
Varza

Sorry, ale się nie zgodzę. Oceny na imdb są bardziej miarodajne niż na Filmwebie. Na fw najlepsze produkcje maja niższe oceny niż mieć powinny, a z kolei średniaki, filmy raczej przeciętne maja oceny zawyżone.

Varza

Filmweb to głównie zbiór frustratów i trolli, którzy wrzucają wszystkich niewpasowujących się w ich zawężone horyzonty do jednego wora, oceniają innych podług swojego marnego światopoglądu i obrażają, nie umiejąc używać argumentów. Na tej stronie jest może tylko garstka wartościowych opinii, reszta to rynsztok. Zawsze musi mi się przykro zrobić po przeczytaniu kilku wypowiedzi pod jakimkolwiek filmem czy serialem, bo jad wylewa się z nich rzekami.

Roxley

Nic dodać, nic ująć...

Varza

Ja bym poszedł jednak w kierunku, że to oceny na FW są niejednokrotnie zaniżone w stosunku do ocen światowych (IMDb). Ale chyba wszyscy wiemy, jakich tutaj mamy użytkowników...

ocenił(a) serial na 10
kisiel291

Dużo osób ocenia seriale za sam pilot xd

nikike

Wspaniały avatar. :D

ocenił(a) serial na 10
Roxley

zdaję sobie sprawę xD

kisiel291

pierwszy odcinek miażdży. I świetna muzyka. Oby było tak dalej a nawet lepiej!

ocenił(a) serial na 10
Marek84

Nie zapominajmy o aktorstwie. Zwłaszcza głównego bohatera :)

Kenniks

wręcz gra genialnie. To jego najlepsza rola, a nie miał dobrych

ocenił(a) serial na 9
Marek84

Miażdży to dobre określenie:)
to się dzieję naprawdę i to dziś...
za ONET
"Włoska firma Hacking Team, zajmującą się m.in. tworzeniem i sprzedażą specjalistycznego oprogramowanie szpiegowskiego, wykorzystywanego przez wiele krajów i służb specjalnych, w tym polskie Centralne Biuro Antykorupcyjne, padło ofiarą hakerów... Informację o ataku hakerskim podali sami włamywacze, wykorzystując do tego celu oficjalne konto Hacking Teamu, któremu przy okazji zmieniono nazwę na Hacked Team. Włamywacze zażartowali sobie w tweetcie, pisząc, że nie mają nic do ukrycia, dlatego też upubliczniają wszystkie wiadomości e-mail z komunikacji wewnętrznej i zewnętrznej, pliki, umowy, listę klientów oraz kod źródłowy oprogramowania Remote Control System (RCS), służącego do wykradania informacji z urządzeń mobilnych pod kontrolą systemów Android, iOS, Windows Mobile oraz Blackberry.

Ten znany od 2001 roku system, występujący także pod nazwami DaVinci i Galileo, pozwala osobie go kontrolującej na następujące czynności: włączenie mikrofonu i podsłuchiwanie za jego pomocą dźwięków otoczenia, włączenie wbudowanej kamery i podglądanie otoczenia za jej pomocą, monitorowanie przychodzących wiadomości SMS oraz e-mail, pobranie książki kontaktów, pobranie historii połączeń, wykonanie zrzutu ekranu podczas pracy urządzenia, aktywowanie modułu logującego naciskane klawisze, zarówno fizyczne jak i na wirtualnej klawiaturze, odczyt pozycji GPS urządzenia."

ocenił(a) serial na 8
Marek84

Pierwszy i na tym się skończyło

ocenił(a) serial na 9
taksido

pierwszy odcinek to bardzo dobre wprowadznie do dalejszej czesci intrygi naprawde serial sie broni z odcinka na odcinek.

ocenił(a) serial na 8
Leri1

chyba żartujesz, bardzo słaby serial, myślałem, że będzie ciekawiej ale tak nie jest

ocenił(a) serial na 9
taksido

nie, nie zartuje, serial swietnie nakrecony, b. dobra gra aktorow z parom wyjatkami (wlasciwie jednym) :P, ciekawa i niebanalna fabula, wszystko trzyma sie kupy i jest logiczne no i genialna muza przywolujaca na mysl Ghost I-IV Trenta Reznora. Absolutnie top jeden jesli chodzi o tegoroczne nowosci serialowe.

ocenił(a) serial na 8
Leri1

Top nr 1 to Daredevil. Hit tego roku ;) P.S. Lubię geekostwo komputerowe ale w tym serialu nie przemawia to do mnie.

ocenił(a) serial na 9
taksido

jak mozna porownywac darka debila do mr robot? O_o serial ciekawy ale po pierwsze to tylko ekranizacja komiksu marvela wiec raczej nic ambitnego i do tego bardzo odtworcze, a po 2 glowny bohater zle dobrany bo za bardzo kojarzy sie z rola w boardwalk empire.

ocenił(a) serial na 8
Leri1

Można i nie ma znaczenia czy to na podstawie komiksu czy książki. Nie dogadamy się w tej kwestii. Dla mnie Mr Robot nic nie wnosi, pomimo tego, że jestem z epoki commodore .

ocenił(a) serial na 9
taksido

nie no nie mowie ze nie mozna stworzyc dobrego filmu na podstawie komiksow, ale ciezko by bylo znalezc cos ambitnego ze stajni Marvela, bo to typowe glupoty dla srednio rozgranietych amerykanow . Oczywiscie wszytsko jest dla ludzi i jesli szukasz malo ambitnej rozrywki to 'darek debil' Ci ja dostarczy ale jesli szukal bys czegos bardziej inteligentnego to powinienes siegnac po mr robotga, ale potarzac na twoje oceny przedkladasz tzw rozpierduche nad kino ambitne, wqiec pewnie dlatego mr robot nie przypadl Ci do gustu.

ocenił(a) serial na 8
Leri1

Mr Robot nie jest kinem ambitnym. Patrz w swój zestaw filmów dzieciaku.

ocenił(a) serial na 9
taksido

napewno jest ambitniejszy niz darek debil. :) Poza tym dziciaku to pewnie moglbym mowic ja do Ciebie ;)

ocenił(a) serial na 5
taksido

I oceniasz na 8!? To mówi o Tobie wszystko, bo słabo przedstawiona choroba głównego bohatera - zerżnięta tak, jak 90% pomysłów tutaj z FC - jest przy Twoim rozdwojeniu grypą!

ocenił(a) serial na 8
oczywazki

Co mówi? Zachowaj swoje uwagi do poduszki.

taksido

"chyba żartujesz, bardzo słaby serial" - a ocenię sobie na 8. ;)

ocenił(a) serial na 8
martinos1985

ocena tyczy się 1 odcinka i teraz 8!

ocenił(a) serial na 9
Marek84

Po całym sezonie mogę subiektywnie powiedzieć że był to najfajniejszy serial w tym roku.

ocenił(a) serial na 8
kisiel291

Właśnie ogladam 1 odcinek. :) Ocena na imdb sie utrzymuje, a ilość głosów przekroczyła 17 tyś.

kisiel291

aż takie logiczne to zbyt mocno określone, bohater nagrywa płyty bez szyfrowania a potem je niszczy, ponadto bruteforce na FB aż tak miło nie działa bo jest blok co kilka prób logowania masz bana na IP i musisz zmieniać

maximus_

a o botnecie slyszales?

v1ck

po iluś tam próbach masz blok na konto z każdego IP

ocenił(a) serial na 10
maximus_

Co do płyt, to dlaczego miałby je szyfrować? Wg mnie nie musi mu zależeć na szyfrowaniu ich.

zjeboklesny

na płytach były dowody jego hacku więc chyba jednak warto ;)

ocenił(a) serial na 10
maximus_

Dla mnie to bardziej dowody na te osoby. Nie na Elliota.

zjeboklesny

dowody uzyskane nielegalnie nie mogą być użyte w sądzie i koło sie zamyka

ocenił(a) serial na 10
maximus_

my mamy takie prawo, w usa, pewnie by mogły być użyte, poza tym nawet jakby nie mogłyby być użyte, to i tak Elliota by nie obciążały

zjeboklesny

ciekawe jakby udowodnił ich pochodzenie, pewno poufne dane znalazł w chmurze jak zdjęcia nagich gwiazdek :)

ocenił(a) serial na 9
maximus_

Tzw. owoce zatrutego drzewa są jak najbardziej legalnymi dowodami w USA. W Polsce niestety sprawa wygląda inaczej.

Re4ctioN

PO sie ubezpieczylo, ;)

ocenił(a) serial na 8
maximus_

"dowody uzyskane nielegalnie nie mogą być użyte w sądzie"
To jest fakt filmowy a nie prawny. Taki sam jak to, że namierzanie numeru trwa kilkadziesiąt sekund cyfra po cyfrze. :)
Tak naprawdę to mogą. Dopuszczenie dowodu jest rozpatrywane indywidualne przez sąd. To że nie mogą to jest duuuże uproszczenie procedur przez filmowcow.

ocenił(a) serial na 10
maximus_

w nowym odcinku płyta była zabezpieczona.

CasperChase

ha ! a więc czyta moje posty :D

ocenił(a) serial na 10
maximus_

???:)

maximus_

No ten, tego... oczywiście. O.o

martinos1985

it was just a joke bro ;)

maximus_

Wiem, wiem. ;)

ocenił(a) serial na 8
kisiel291

Kurczę, mi ten serial nie wydaję się super logiczny - podoba się? - ależ tak, ale wg mnie jest chaotyczny.
Może taki też był zamysł twórców - skąd mi wiedzieć. Tematyka super - pokazuję, że pieniądze stanowią jedynie narzędzie dla mas, że haker też człowiek itd.