PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=733795}

Mr. Robot

2015 - 2019
8,0 107 tys. ocen
8,0 10 1 106639
7,4 29 krytyków
Mr. Robot
powrót do forum serialu Mr. Robot

Rozwiązanie zagadki

ocenił(a) serial na 9

A więc słuchajta ludzie, bo znam rozwiązanie o co chodzi w tym serialu. Tak na prawdę to nie tylko Mr. Robot jest zmyślony przez Eliota, ale całe fsociety. Ta cała Darlene, oraz reszta po prostu nie istnieje. Wszystko dzieje się w głowie Eliota i to on robi te czynności, które widzimy na ekranie jako zrobione przez fsociety (w ostatnim odcinku - e06, np. było to podłożenie pendrajwa policjantowi). Nie wiem tylko jak to autorzy wytłumaczą na końcu...że gadał sam ze sobą przy innych ludziach, czy że w ogóle niektóre sytuacje nie miały realnie miejsca.

Podobny motyw był ostatnio użyty w filmie Who I Am, też o hakerach.

lkz

Ale kiedy Eliot przychodzi do domu z Shaylą, albo Angelą (nie pamiętam już z którą) to siedzi u niego Darlene, która się tam włamała. Obydwoje są zaskoczeni, a dziewczyna, z którą przyszedł Elliot później pyta się "o co chodziło? Kim ona była", czyli, że widziała Darlene, czyli że f-s nie jest zmyślone.

ocenił(a) serial na 10
lkz

To jakim sensem jest pokazywanie w e07 rozmowy Robota i tego drugiego z Fsociety, skoro Eliot tego nie widzi.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
lkz

Nie :) nie pokazywaliby nam w takim razie wydarzeń z perspektyw tej laski z fsociety.Elliot wtedy jest gdzie indziej i robi co innego.
W Who i Am jest inaczej źle słyszałeś.

Możliwe jest jednak za to że Mr.Robot to druga osobowość Elliota,chociaż 7 odcinek trochę może wzbudzić wątpliwości co do tej teorii.

ocenił(a) serial na 9
lkz

Myślę, że po e08 całe twoje misternie ułożone rozwiązanie zagadki runęło w gruzach :) tak samo zresztą jak i moje... Serial co chwilę mnie zaskakuje i to mi się właśnie najbardziej podoba. ;)