//elIot Alderson loop
let array = ["E", "F", "G", "H", "I"];
let i=0;
while(true)
{
console.log(array + "-corp");
if(array[array.length] === "I")
break;
i++;
}
Myślę, że Elliot przejdzie całą pętle i wszystko zacznie się od nowa.
Nie wiem nic o programowaniu ale chciałabym wiedzieć, co te komendy znaczą. Plis wyjaśnij. Rozumiem, że skłaniasz się ku teorii o symulacji?
Krótko mówiąc "logujemy na konsolę" nazwę "-corp" poprzedzoną literkami z tablicy array, kolejno od E do I a wiec mamy
E-Corp
F-Corp
G-Corp
H-Corp
I-Corp
Po przejściu do ostatniego elementu tablicy czyli "I" i zalogowaniu go, wychodzimy z pętli.
Chociaż to chyba javascript, więc kolega zrobił tutaj błąd, bo array[array.length] będzie poza zakresem, a ostatnią wartością w tablicy, czyli wartością "I" jest array[array.length - 1], czyli z pętli nigdy nie wyjdziemy, i będziemy cały czas powtarzać procedurę logowania.
Też nic nie wiem o programowaniu...Właśnie obejrzałam 12sty odcinek i bardzo chciałbym zrozumieć, co się dzieje lol Wylądował w perfect world, gdzie jest jego happy kopia i którą dobija, no bo jak sam stwierdził, nie ma miejsca w tym nowym, dziwnym świecie na dwóch Elliotów. Jak to rozumiecie? :/ Maszyna Whitrose stworzyła idealny świat? :/ kurcze, nie ogarnę tego na trzeźwo lol
Obejrzyj trzynasty odcinek (finał był dwugodzinny), powinien odpowiedzieć na Twoje pytania. Ciężko coś napisać bez spoilerów dlatego zachęcam abyś najpierw obejrzała ostatni odcinek. :)