W związku z tym że jesteśmy za połową ostatniego sezonu MR. Jestem bardzo ciekawa czy macie jakieś teorie jak to wszystko się zakończy. Oglądałam jeszcze raz trailer 4 sezonu i zauważyłam Angele. Czy myślicie że ona jednak jakimś sposobem przeżyła i to kolejny plot twist? Czy raczej forma wspomnień. Czy można w ogóle liczyć na to że serial będzie miał dobre zakończenie. Co z Wellickiem? Na czym polega projekt WR? Dajcie znać jakie macie pomysły.
też już dawno na to wpadłem że Angela wciąż może żyć bo przypomniał mi się trailer 4 sezonu i przed jej śmiercią nie było takiego ujęcia z jej postacią jak w trailerze, zdaje mi się że jest duże prawdopodobieństwo że zakończy się to happy endem , ale jak to będzie zobaczymy przed nami jeszcze pięć odcinków , oglądałem promo 4x08 no i elliot rozmawia teraz ze sobą tak jak z mr robotem jak był dzieckiem WTF ? czym jeszcze nas ten serial zaskoczy i sparaliżuje psychicznie ?
Uwaga możliwy spoiler:
Jest teoria, że projekt WR to machina czasu. Chce odzyskać chłopaka, który w retrospekcjach sobie strzelił w głowę, w dodatku od pierwszego sezonu podkreślane jest, że WR ma obsesję na punkcie czasu. Gdy WR zwerbowała Angelę w sezonie drugim w pokoju ze starym komputerem Angela siedzi z młodą aktorką, która w retrospekcjach grała właśnie młodą Angelę więc są teorię że tak WR przekonała Angelę, że odzyska swoją mamę- machiną czasu. Są teorię, że Angela została zabita ale WR ją przywróci tą machiną albo już to zrobiła (Darlene była przekonana, że widziała Angelę w 3 chyba odcinku 4 sezonu). Jak czytałam te teorię przed sezonem 4 to sobie myślałam nie ma opcji ale po rewelacjach z 7 odcinka o ojcu Eliita i tym jak bardzo to pasuje do całej opowieści to jestem skłonna uwierzyć we wszystko.
tak już w promo 4x09 jest mowa o angeli czyli ona żyje , masz racje te ''rewelacje'' z 7 odcinka o ojcu Elliota naprawdę musiały mieć jakieś znaczenie i dalszy sens , zdaje mi się że wszystko ułoży się szczęśliwym zakończeniem. Elliot i Angela będą razem i Elliot będzie szczęśliwy , bo zakończyć to takim dramatem byłoby chamstwem , chociaż wszystkiego można sie spodziewać po tym psycholu Sam Esmail'u , a raczej geniuszu i chodzącej inteligencji bo stworzyć coś takiego jak ten serial graniczy z rzeczywistością