PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=733795}

Mr. Robot

2015 - 2019
8,0 107 tys. ocen
8,0 10 1 106898
7,5 35 krytyków
Mr. Robot
powrót do forum serialu Mr. Robot

Owszem, jeszcze mało osób oceniło ten serial, ale i tak zaskakuje aż tak bardzo wysoka ocena dla tego ... "serialu".
Spodziewałem się czegoś znacznie lepsza, tymczasem jest to serial o ćpunie mającym ciągłe urojenia i myślącym, że jest nie wiadomo kim. Owszem, kwestia terminów informatycznych jest tu lepiej rozwinięta niż w przeciętnym serialu, ale ogółem jest to po prostu serial obyczajowy o ćpunie z elementami informatycznymi.
Pierwsze 5 odcinków bardzo mocno mnie zawiodło. Pierwszy odcinek dawał choćby minimalną szansę, że pójdzie to w interesującą stronę. Tymczasem... spotkało nic ciekawego.

Ot serial o ćpunie, klubie wariatów, walce ze złymi korporacjami i o tym, jak bardzo złe są media społecznościowe. Nie widzę w tym filmie niczego interesującą.

A narracja z poziomu ogłupiałego ćpuna, który wygląda jakby uciekł z domu wariatów jest po prostu żenująca.

MojeGBA

Jak tak czytam swoją powyższą wiadomość i ilość błędów, jakie w niej popełniłem, to mam wrażenie, że głupota głównego bohatera zaczyna mi się udzielać...
Jednakże opcji Edytuj nie ma, więc pozostaje mi się jedynie spalić ze wstydu

ocenił(a) serial na 9
MojeGBA

Żenująca to jest twoja wypowiedź. Jest to serial bardzo klimatyczny. A narkotyki? Ludzie którzy mają problem z tą kwestią mają ciasne horyzonty, ciasną głowę i mało widzą. Jesteś przekonany, że narkotyki to zuo? Okej, czyli nie ma o czym dyskutować. To nie jest serial o ćpunie, tylko o bardzo uzdolnionym informatyku, który ma problemy z odnalezieniem się w społeczeństwie, jest samotny, aspołeczny i to jest jakiś tam sposób na radzenie sobie z rzeczywistością, oczywiście nieskuteczny. Ludzie bardzo często biorą z przyczyn nieoczywistych, a mówimy tu o morfinie, czyli ciężkich dragach. Poza tym, to był wstęp. Już nie bierze. Spłycasz, a jeżeli nie widzisz odniesień do realnego świata, albo wierzysz, że to inaczej funkcjonuje, to niestety wracamy do głowy. Ciasnej. Serial jest bardzo dobrze zrobiony, zagrany, trzyma poziom i w moim odczuciu bardzo mroczny. To tyle. ALE myślę, że jesteś trollem i na tym poście skończymy dyskusję ALBO naprawdę tak myślisz, a w tym wypadku proponuje grubego jointa na ból dupy i ścisk (głowy) ALBO możemy sobie popisać.