Jak Estaban uciekl? Zona postrzelila meza w noge i co wpadli do basenu, a wtedy koles o kulejacej nodze od tak uciekl?
Ta scena jak postrzeliła męża i wpadli do basenu to jakiś hit, dawno większego absurdu nie widziałem, zapewne męża dopadła karma za postrzelenie brata.
No ja ją też oglądałam ze 3 razy, bo nie skumałam co się odyebało, ale pomimo tego dalej nie do końca kumam xd
Przecież Estaben popchnął ich w kierunku basenu. Jak policja zabierała Alme, myślałam że jedna furgonetka zabierała zwłoki, a Jednak Estaben żyje. Wtf
Jedna furgonetka zabrała ciało ochroniarza, który leżał w basenie. Alma była w kajdankach, bo policja znalazła ciało w basenie oraz postrzelonego jej męża, wiec wina spadła na Almę właśnie. Też się zastanawiam jak się wydostał Estaban z ich posesji... Wrzucił ich do basenu, to w sumie miał czas uciec. Policja może była później na miejscu, nie wszystko musiało się dziać w jednym czasie. Jednak Estaban mając czas powinien jeszcze Almę zabić i dobić brata, chociaż pistolet byl w basenie, to może nie chciało mu się babrac juz... Jak wcześniej powiedział przestępca jest tylko człowiekiem i nie wszystko idzie zawsze po jego myśli. Pewnie spanikował i uciekł z domu.
Dobra, tylko Alma chciała męża ratować, Esteban miał zamiar się jej pozbyć, więc dlaczego postrzeliła męża, zamiast Estebana, który mógł przez to pozbyć się ich obojga, ale jednak uciekł. A widać było że zrobiła to celowo.
Ja jestem jednak skłonna powiedzieć, że Alma postrzeliła męża niechcący, jak się szamotali, nie miała zbyt wiele obycia z bronią. Tak czy siak niektóre momenty grubymi nićmi szyte.