PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=103517}

Mroczne przygody Billy'ego i Mandy

Grim and Evil
2001 - 2008
7,3 7,0 tys. ocen
7,3 10 1 7032
7,2 6 krytyków
Mroczne przygody Billy'ego i Mandy
powrót do forum serialu Mroczne przygody Billy'ego i Mandy

Nie które sceny są obrzydliwe . Wyjmuje gluty z noca , pluj ,
mózg mu wyjmują . A przyjaciele Billego i mandy jest wielki kościotrup.
Bajka przekracza ta wszelkie granice a stacje TV nie powinny tego dziadostwa puszczać nawet o 3 nad ranem .

Pyton

Nie przesadzaj. Jest wiele kreskówek równie obleśnych jak nie bardziej. Poza tym, "Mroczne przygody..." są kreskówką która parodiuje dużą ilość z naszego życia i ma śmieszny absurdalny humor (polega on na czystym rozbawieniu widza, a przecież to bardzo fajnie odpręża od niektórych produkcji które są przesadnie sztywne i skomplikowane)
A tak przy okazji, ten przyjaciel to Śmierć, nazywany też Ponurym Żniwiarzem.

ocenił(a) serial na 9
Pyton

jestes grubo poj3bany. Idz daj na msze to ci sie humor poprawi

ocenił(a) serial na 7
Abraxus

Według mnie całkiem zabawna bajka. Dystans, dystans!

szanona

Zdystansować się może do tej bajki jedynie osoba dorosła. Dla dzieci świat przedstawiony w kreskówkach jest światem rzeczywistym, dlatego tez często utożsamiają się z bohaterami, powielają ich zachowania, styl, język.. nie widzę w tej bajce żadnych wartości pozytywnych i edukacyjnych, a jedynie łamanie tabu i wyśmiewanie się z niektórych wartości moralnych

ocenił(a) serial na 9
smuutka7

Z całym szacunkiem.Bylam kiedyś dzieckiem i dal mnie NIGDY to co bylo w TV lub na ekranie komputera nie bylo khem khem jak to Pani okresla? Światem rzeczywistym. W wieku 7 lat oglądalam z rodzicami filmy akcji i nigdy nie mailam z tym żadnego problemu. Prosze nie robic z dzieci malych cglupiutkich istotek ktore nic nie rozumieją bo zapewniam ze znakomita większosc dzieciakow podchodzi do telewizji z wiekszym dystansem niz dorosli.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
smuutka7

wychowałam się na podobnych kreskówkach i nie czuję ,że mam przez to jakieś skrzywienie psychiczne. Nie przypominam sobie też żebym kiedykolwiek odbierała bajki jakie zobaczę w telewizji za świat realny O_o

Pyton

Prawda, bajka jest beznadziejna i obrzydliwa ale ma mandy co jest wyjatkowym plusem bo jest ona jedną z moich ulubionych rysunkowych postaci ;]

ocenił(a) serial na 9
Pyton

Nienormalni jesteście.
Ciekawe na jakich wy bajkach sie wychowywaliście? Wilk i zając...
Chory psychicznie wilk goni za zającem i wygraża mu pięścią " jeszcze cie złapie' (czy coś takiego nie pamiętam dokładnie).
Więc teraz nie pi3rdolcie o jakich skrzywieniach psychicznych które przenoszą bajki tego typu jak billy i mandy.
A bajka nie jest beznadziejna .