PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=119826}

Muminki

Tanoshii Moomin Ikka
1990 - 1991
7,6 44 tys. ocen
7,6 10 1 43910
7,6 12 krytyków
Muminki
powrót do forum serialu Muminki

Prawie wszystkie odcinki mają coś strasznego w sobie (miejsca, postaci, sytuacje). Jak zawsze nieprzewidywalne, ciekawe, z dreszczykiem.
jest to jedna z bajek którą mógłbym ogladac do tej pory a mam jusz 18 lat.
Moja ulubiona bajka dzieciństwa

użytkownik usunięty
impromptu2

Muminki to potęga animowanego świata :D

ocenił(a) serial na 10

Muminki są całkiem niepodobne do innych bajek-Smerfów, Gumisiów itp. To klasyka gatunku, która będzie sławna jeszcze przez następne lata. Dlatego że jest niezmiernie ciekawa, zawsze się coś dzieje, są tu przeróżne charaktery, chwilami klimat zgrozy np.Buka. Nie ma głupiej fabuły że ktoś bez przerwy knuje jakieś intrygi (np.w Smerfach bez przerwy Gargamel poluje na Smerfy:/ i co w tym ciekawego?). Dlatego Muminki są nie tylko dla dzieci! Mają w sobie ten klimat. Mi się również nigdy nie znudzą, pomimo iż jutro kończę 21 lat:)

impromptu2

oczywiście że muminki to jedna z fajniejszych bajek a Buka potrafila niezle przestraszyc. Ryjek to tam wymiatał :DDDD to jedna z fajniejszych postaci. ostatnio wspominałam dawne bajki z koleżankami i zgodnie stwierdziłyśmy ze dzisiejsze bajki to wielki szajs dawne to były cool i nasze dzieci napewno je obejrzą:D

ocenił(a) serial na 10
Poziomka2313

Jak najbardziej się postaram by moje dzieci też oglądały Muminki:) Opowiem im wszystko o nich