TVP , 19 grudnia wyemitowała odcinek 36 związany z gwiazdką i koniec :(
26 grudnia Miś Uszatek a od stycznia dama lekkich obyczajów ;) Sali mali po raz setny ta kur!! będzie dzieci płoszyć sprzed ekranu , czyli jak TVP lubi zjednywać sobie wrogów , widły,siekiery mile widziane :)
Strasznie się wkurzyłam!!!!**#####**#!!!!Sprawdzałam w kilku programach bo nie mogłam uwierzyć.Durna tvp,zostało jeszcze kilkanaście odcinków,dlaczego przerywają?Muminki to moja ukochna bajka,nie tylko dzieciaki je oglądają ale mnóstwo starszych osób.Po raz kolejny tvp pokazuje jaka jest beznadziejna,będa puszczać jakiś szajs zamiast Muminków,dołączam do wrogów tvp;)
O nie!!! a muminki to moja ulubiona bajka.... ja tego nie rozumiem, muminki to jedyna normalna (moze oprocz kubusia p.) wieczorynka a tvp przestaje ja emitowac. Zdenerwowalam sie :(( pozdrowienia dla wielbicieli muminkow.
O k...mać!!!!!!:/:/:/ odcinków powinno być 52 !!!!! Nie chcę żadnych Misiów Uszatków i innych pierdół!!!!!!! Chcę Muminki bo to jedna z najnormalniejszych wieczorynek, nie tylko dla dzieci!!!!! Niech no tylko dorwę TVP!!!!! nogi z dupy im powyrywajmy!
zgadzam sie powyrywajmy!! i jak teraz bedzie wygladal wtorek bez muminkow...:(
Nieeee poprostu nie mogę sobie tego wyobrazić:((((((((((((((((((((((( bez Muminków wszystko traci sens:((( co my teraz będziemy oglądać:((((((( Muminki to najlepsze lekarstwo na rozluźnienie, zły humor, na wszystko!!!! My chcemy dalej oglądać Muminki!!!!!!!!!!
nieeee... i co teraz mam oglądać? :( bezndzieja jakieś głupie sali mali, gdzie rysunki są juz tak oszczędzone, że można sie załamac. muminki to wspaniała bajka, nie powinni ich zdejmowac
Ktoś otrzymał maila od redakcji TVP w którym to osoba TVP stwierdza e Muminki będą emitowane ale ... w lutym ! :( Jak się dowiem w aki dzień tygodnia i o której to dopisę w tym temacie :)
Dobrze że w ogóle będą;)TVP czasem mnie strasznie denerwuje,dlaczego w ogóle przerwali emisję,mam nadzieję że to prawda
Witam.Czy ktoś z osób tu obecnych posiada kartę TV?
Póki lecą muminki(a właściwie będą) można je zgrać i odwalić kawał dobrej roboty umieszczając je na www.moomins.fora.pl/
Następna okazja nadarzy się dopiero za około 6 lat:/ Wtedy to nawet ja już będę mieć kartę TV:)
ja będe <beczy> płakać!!! może i nie oglądałam wszystkich odcinków, ale sali mali jest beznadziejne! ja chce paszczaka!
Nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee, nie róbcie mi tegooooooooooo!!!!!!!!!
Pójdę się zabić,aaaaaaAAA ja ómrę bez Móminków, moje życie traci sens!
AAAAAAAAAAAAAAAAAAaaaaaaaaaaaaaa życie jest brótalne... ;(
teraz są zamiast Muminków Domisie!! OMG!!!! Są bardzo ekukacyjne, dydaktyczne itp ale ja chce MUMINKI!!!!!!!
Domisie pierdysie:/:/ nie chcę żadnych Domisiów które są dobre dla przedszkolaków, chcę Muminki i już!!!!!:/ Muminki są dobre w każdym wieku, nie sposób ich nie lubić !!!
no czywiście!!! A ja chce Bukę!!! Domisie oglada moj 5-letni braciak, podobaja mu sie i w ogole, ale muminki sa RULEZ!!!!!!!!!! Piszemy petycje to TVP???
Z utęsknieniem czekałem na wtorkowe wieczory aby obejrzec mój serial a teraz został mi już tylko Kubuś Puchatek.
Tym bardziej jestem wkurzony że jakoś nie trafiłem na odcinek z moją ulubioną Buką(nie widziałem w sumie dwóch i chyba wtedy akurat była).
Nie mam już 10 lat ale przy tej bajce każdy dobrze się bawi ,ma strasznie fajny tajemniczy klimat ,ciekawych bohaterów ,szczyptę humoru i dobrą muzyczkę.
Jednym słowem klasyka w swoim gatunku a nie jakaś kaszana puszczana najczęściej jako wieczorynka.
Pozdrawiam
Niech ktoś z TVP się przeżegna, bo jak wpadnę tam do nich to nie będzie już im tak wesoło
Muminki wracają od lutego!:):):):)
Napisałam maila do tvp i dostałam taką odpowiedz:
Witamy
Obecnie jest przerwa w nadawaniu tej bajki. Powróci ona na naszą antenę w lutym.
Czyli nie jest żle,niedługo wracają;)
YEAH!!! Jak ja się cieszę:) Obecnie jakoś zabrakło mi słownictwa po bardzo długiej dyskusji. Powiem tyle: Muminki RULEZ!!!
To cudownie!!!! od razu polepszyl mi sie humorek. Nie ma to jak stare dobre muminki :)))
O jak super Zimowe Ognisko!!:):) A właściwie który to już będzie z kolei odcinek? Będzie wyemitowanych 52 tak jak było zamierzone?
Dotarłem do informacji że ta japońska seria ma nie 52 odcinki lecz ... 104 odcinki !!! Zatem Polacy zdubowali tylko połowę ...
OMG!! a ta informacja jest pewna!!?? Jak tak załamka dla Polaków!! Taki serial to nie - wyemitują tylko połowę odcinków, ale jakieś brazylijskie gnioty to puszczą wszystkie i nawet o jeden więcej!!
Dubbing dostały wszystkie odcinki.
I wszystkie zostały wyemitowane-w latach 90. ubiegłego wieku:-(
Odkąd nastał XXI wiek to tylko 1-52 ponownie wyemitowane zostało