PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=119826}

Muminki

Tanoshii Moomin Ikka
1990 - 1991
7,6 44 tys. ocen
7,6 10 1 43995
7,6 14 krytyków
Muminki
powrót do forum serialu Muminki

Koniec

użytkownik usunięty

TVP , 19 grudnia wyemitowała odcinek 36 związany z gwiazdką i koniec :(
26 grudnia Miś Uszatek a od stycznia dama lekkich obyczajów ;) Sali mali po raz setny ta kur!! będzie dzieci płoszyć sprzed ekranu , czyli jak TVP lubi zjednywać sobie wrogów , widły,siekiery mile widziane :)

Strasznie się wkurzyłam!!!!**#####**#!!!!Sprawdzałam w kilku programach bo nie mogłam uwierzyć.Durna tvp,zostało jeszcze kilkanaście odcinków,dlaczego przerywają?Muminki to moja ukochna bajka,nie tylko dzieciaki je oglądają ale mnóstwo starszych osób.Po raz kolejny tvp pokazuje jaka jest beznadziejna,będa puszczać jakiś szajs zamiast Muminków,dołączam do wrogów tvp;)

ocenił(a) serial na 9

O nie!!! a muminki to moja ulubiona bajka.... ja tego nie rozumiem, muminki to jedyna normalna (moze oprocz kubusia p.) wieczorynka a tvp przestaje ja emitowac. Zdenerwowalam sie :(( pozdrowienia dla wielbicieli muminkow.

ocenił(a) serial na 10
norcia

O k...mać!!!!!!:/:/:/ odcinków powinno być 52 !!!!! Nie chcę żadnych Misiów Uszatków i innych pierdół!!!!!!! Chcę Muminki bo to jedna z najnormalniejszych wieczorynek, nie tylko dla dzieci!!!!! Niech no tylko dorwę TVP!!!!! nogi z dupy im powyrywajmy!

ocenił(a) serial na 9
Betinka

zgadzam sie powyrywajmy!! i jak teraz bedzie wygladal wtorek bez muminkow...:(

ocenił(a) serial na 10
norcia

Nieeee poprostu nie mogę sobie tego wyobrazić:((((((((((((((((((((((( bez Muminków wszystko traci sens:((( co my teraz będziemy oglądać:((((((( Muminki to najlepsze lekarstwo na rozluźnienie, zły humor, na wszystko!!!! My chcemy dalej oglądać Muminki!!!!!!!!!!

Betinka

Dokładnie,załamałam się tą wiadomościa,kocham muminki:(:(:(

ocenił(a) serial na 9

nieeee... i co teraz mam oglądać? :( bezndzieja jakieś głupie sali mali, gdzie rysunki są juz tak oszczędzone, że można sie załamac. muminki to wspaniała bajka, nie powinni ich zdejmowac

użytkownik usunięty
martini215

Ktoś otrzymał maila od redakcji TVP w którym to osoba TVP stwierdza e Muminki będą emitowane ale ... w lutym ! :( Jak się dowiem w aki dzień tygodnia i o której to dopisę w tym temacie :)

Dobrze że w ogóle będą;)TVP czasem mnie strasznie denerwuje,dlaczego w ogóle przerwali emisję,mam nadzieję że to prawda

_malena_

Witam.Czy ktoś z osób tu obecnych posiada kartę TV?
Póki lecą muminki(a właściwie będą) można je zgrać i odwalić kawał dobrej roboty umieszczając je na www.moomins.fora.pl/

Następna okazja nadarzy się dopiero za około 6 lat:/ Wtedy to nawet ja już będę mieć kartę TV:)

ocenił(a) serial na 10
mackano

ja będe <beczy> płakać!!! może i nie oglądałam wszystkich odcinków, ale sali mali jest beznadziejne! ja chce paszczaka!

ocenił(a) serial na 10

Nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee, nie róbcie mi tegooooooooooo!!!!!!!!!
Pójdę się zabić,aaaaaaAAA ja ómrę bez Móminków, moje życie traci sens!
AAAAAAAAAAAAAAAAAAaaaaaaaaaaaaaa życie jest brótalne... ;(

Fol

teraz są zamiast Muminków Domisie!! OMG!!!! Są bardzo ekukacyjne, dydaktyczne itp ale ja chce MUMINKI!!!!!!!

ocenił(a) serial na 10
Luelle

Domisie pierdysie:/:/ nie chcę żadnych Domisiów które są dobre dla przedszkolaków, chcę Muminki i już!!!!!:/ Muminki są dobre w każdym wieku, nie sposób ich nie lubić !!!

Betinka

no czywiście!!! A ja chce Bukę!!! Domisie oglada moj 5-letni braciak, podobaja mu sie i w ogole, ale muminki sa RULEZ!!!!!!!!!! Piszemy petycje to TVP???

ocenił(a) serial na 9

Z utęsknieniem czekałem na wtorkowe wieczory aby obejrzec mój serial a teraz został mi już tylko Kubuś Puchatek.
Tym bardziej jestem wkurzony że jakoś nie trafiłem na odcinek z moją ulubioną Buką(nie widziałem w sumie dwóch i chyba wtedy akurat była).
Nie mam już 10 lat ale przy tej bajce każdy dobrze się bawi ,ma strasznie fajny tajemniczy klimat ,ciekawych bohaterów ,szczyptę humoru i dobrą muzyczkę.
Jednym słowem klasyka w swoim gatunku a nie jakaś kaszana puszczana najczęściej jako wieczorynka.
Pozdrawiam

ocenił(a) serial na 10
buczykij

Niech ktoś z TVP się przeżegna, bo jak wpadnę tam do nich to nie będzie już im tak wesoło

Byniu

Muminki wracają od lutego!:):):):)
Napisałam maila do tvp i dostałam taką odpowiedz:

Witamy

Obecnie jest przerwa w nadawaniu tej bajki. Powróci ona na naszą antenę w lutym.

Czyli nie jest żle,niedługo wracają;)

_malena_

YEAH!!! Jak ja się cieszę:) Obecnie jakoś zabrakło mi słownictwa po bardzo długiej dyskusji. Powiem tyle: Muminki RULEZ!!!

ocenił(a) serial na 10
Luelle

ulżyło mi:) powróci miły wtorkowy wieczór przed telewizorem:)

ocenił(a) serial na 9
Lady_M_

To cudownie!!!! od razu polepszyl mi sie humorek. Nie ma to jak stare dobre muminki :)))

norcia

muminki muminkami, ale najważniejsza jest buka... Ale chyba sie nie pojawi sie w tych odcinkach...

ocenił(a) serial na 10
Luelle

Dzięki Bogu że znów powrócą:) to najpiękniejsza wieść pod słońcem :D

Betinka

ehe... mam tez nadzieje, że smerfy beda w tvp FOREVER!!!!

użytkownik usunięty
Luelle

WTOREK 06.02.2007 Program 1
19:00 Wieczorynka - Muminki-Zimowe ognisko :)

ocenił(a) serial na 9

uhu:D świetnie, dobrze że są we wtorki nadal.

martini215

oczywiście:) na pewno obejrze ten odcinek i wszystkie nastepne!!

ocenił(a) serial na 10
Luelle

O jak super Zimowe Ognisko!!:):) A właściwie który to już będzie z kolei odcinek? Będzie wyemitowanych 52 tak jak było zamierzone?

użytkownik usunięty
Betinka

Dotarłem do informacji że ta japońska seria ma nie 52 odcinki lecz ... 104 odcinki !!! Zatem Polacy zdubowali tylko połowę ...

OMG!! a ta informacja jest pewna!!?? Jak tak załamka dla Polaków!! Taki serial to nie - wyemitują tylko połowę odcinków, ale jakieś brazylijskie gnioty to puszczą wszystkie i nawet o jeden więcej!!

ocenił(a) serial na 10

Dubbing dostały wszystkie odcinki.
I wszystkie zostały wyemitowane-w latach 90. ubiegłego wieku:-(
Odkąd nastał XXI wiek to tylko 1-52 ponownie wyemitowane zostało

ocenił(a) serial na 9

och wreszcie dzis obejrzałam kolejny odcinek muminków!:):)

martini215

OMG a ja się załamałam. O 18.55 zgasło nam światło i nie było go aż do 10 w nocy!!!