Ludzie nie przesadzajcie z tak wysokimi ocenami dla tej kreskówki. To tylko zwykla bajka dla dzieci a wy postawilsicie ja wyzej niz chociazby Alternatywy 4. Wiem, ze polowa z Was wystawia 10 za sentyment do tej bajki, tez ja ogladalem za dziecka i wtedy dałbym 10, no ale nie jestescie chyba juz dziecmi... Myslcie trzezwo..
Muminki to bajka, np. Alternatywy 4 to serial.
W kategorii- bajka dla większości Muminki zasługują na 10 jako arcydzieło w tym gatunku, tyle.
Zabawne jest to, że kiedy pisałem mój komentarz jeszcze nie było Cię nawet na Filmwebie. Jeszcze zabawniejsze jest to, że ciągle tutaj wchodzę i mogłem odczytać Twoją odpowiedź na mój post sprzed 14 lat (sic!). Najzabawniejsze jest to, że się zgadzam. Muminki to serial animowany. OK.
Nie rozumiem twojego punktu widzenia... dlaczego nie mamy oceniać tej bajki wysoko? Mam dać np. 2/10 bo mam 21 lat, a nie 7? Mam nisko ocenić moją ulubioną dobranockę bo widziałam różne fajne filmy...? To ty robisz błąd porównując i mieszając gatunki, ja patrzę przede wszystkim na daną kategorię- jeśli chodzi o bajki- ta jest naprawdę fajna i dlatego zasługuje na wysoką ocenę. Jak dany film jest np. komedią to rozpatruję go w tej kategori- jeśli spełnił swoją funkcję i nieźle się uśmiałam oglądając go to zasługuje na dobrą ocenę.. i nie będę jej zaniżać tylko dlatego, bo istnieją filmy np. dramaty, które przekazują znaczące treści... W swojej kategori muminki absolutnie zasługują na wysoką ocenę i kropka.