PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=119826}

Muminki

Tanoshii Moomin Ikka
1990 - 1991
7,6 44 tys. ocen
7,6 10 1 43912
7,6 12 krytyków
Muminki
powrót do forum serialu Muminki

Jak miała na imię mama Muminek zanim została mamą?

PIOTRiPAWEL

Mama Muminka zanim została Mamą Muminka była żoną swęgo męża ergo Żoną Taty Muminka lub Córką Babci Muminka.

piotr1655

Nie mogła być tak nazywana , bo Tata Muminka nie był Tatą Muminka a Babcia Muminka, Babcią Muminka, gdyż Muminek nie był Muminkiem tylko plemnikiem skaczącym z jajka na jajko.
Druga sprawa jest taka że bajka nazywa się "Muminki" więc wychodzi na to że Muminek nie był sam.
Więc odpowiedź na pytanie "Jak miała na imię mama Muminek zanim została mamą?" jest bardzo prosta.
Mama Muminka miała na imię po prostu "Muminka". Tata Muminka miał z pewnością na imię też "Muminek".

ocenił(a) serial na 10
wrzosu2Dmx

Skoro wszystkie Muminki to Muminki , to dlaczego Migotka jest Migotką, a Migotek Migotkiem?:P

jolkas

Bo nie należą do ich rodziny, Muminkami są tylko trzy postaci w bajce. Gdyby te rodzeństwo było głównymi bohaterami, bajka nosiła by nazwę "Migotki".
Paszczak też nie należy do rodziny. A "Muminki" nie mogą być określeniem dla wszystkich postaci w bajce bo w niej są też ludzie :)

wrzosu2Dmx

A jakiej "rasy" była Mała Mi? Była człowiekiem?

kaleenee

dobre pytanie ... może jakiś karzeł ?

kaleenee

Mała Mi była mimblą :)

wrzosu2Dmx

właśnie ... jeśli już wchodzimy w relacje panujące w domu muminków ; nie jestem jakos bardzo wtajemniczojna, ale zauważyłam, że Muminek z Migotką spią razem podczas gdy rodzice Muminka mają osobne łóżka O.o. Czy Muminek i Migotka są parą ?

anti3ek

Tata Muminka jest impotentem. To chyba jasne. że Muminek sypia z Migotką

kaleenee

też prawda.

anti3ek

jej..nie tu:/

anti3ek

Myślę że tak, w końcu Muminek obiecał że będzie całować codziennie jej muszelkę więc chyba coś pod kołdrą się działo :)

wrzosu2Dmx

też prawda :)

PIOTRiPAWEL

Bogdan

PIOTRiPAWEL

haahhahaaha +1

ocenił(a) serial na 8
PIOTRiPAWEL

Mama Muminka przed zostaniem mamą miała na imię Piotr .Natomiast tata Muminek był Pawłem.