PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=119826}

Muminki

Tanoshii Moomin Ikka
1990 - 1991
7,6 44 tys. ocen
7,6 10 1 43995
7,6 14 krytyków
Muminki
powrót do forum serialu Muminki

SZAJS!!

ocenił(a) serial na 1

Według kogo MUMINKI są lepsze niż SKAZANY NA ŚMIERĆ ?? Dlaczego w Top 100 Świat nie ma Prison Break'a a jest PINOKIO ??????

użytkownik usunięty
adrianeqx

Pinokio?
A na którym miejscu?
A co do postu to może wyjaśnisz dokładnie w czym Skazany na śmierć
przewyższa Muminki?

Według mnie Prison Break powinien wrócić na miejsce w Top 10 chociażby za pierwszy sezon który był jedyny w swoim rodzaju, sezon 2 już troche gorszy a 3 i 4 naciągane. A najlepiej gdyby można było oceniać każdy sezon oddzielnie...Co do Muminków powinno zrobić się nowa kategorie seriale animowane.

ocenił(a) serial na 10
kolejorzkks1

Hmm Muminki sa najlepsze na swiecie i prison break nie rowna sie do nich w zadnych stopniu. Moze 1 seria byla ok ,ale to nie jest serial ktoremu nalezy sie nic powyzej 7 :> raz mozna obejrzec nie wiecej,a muminki sa ponadczasowe.. PB juz przepadl:)

aPosing

Dla ciebie przepadł bo napewno nie widziałaś 2,3,4 sezonu. Co innego jakbyś zobaczyła całość i dopiera uzasadniła swoje zdanie. Nie mówie że PB jest arcydziełem ale za sam pomysł i fabułę powinien być w top 100, a Muminki jak już pisałem - osobny dział "bajki" tam jest ich miejsce.

ocenił(a) serial na 10
adrianeqx

Według kogo MUMINKI są lepsze niż SKAZANY NA ŚMIERĆ ??

Wg mnie.

użytkownik usunięty
KeyserSoze

A dlaczego rozdzielać wszystko?
Nie widzę w tym sensu

Nie odróżniasz serialu fabularnego od animowanego? To dwa różne gatunki i powinny być w oddzielnych rankingach.

użytkownik usunięty
kolejorzkks1

No ale serial to serial nie ważne czy animowany.Nie widzę sensu w
rozdzielania ich.To że wkurza cię widok jakiejś baki ponad twoim
ulubionym serialem aktorskim to tylko twój problem.
To może jeszcze rozdzielmy seriale na telenowele,komedie i obyczajowe.

kolejorzkks1

Podział stworzył by precedens który prawił by, iż dalszy podział stał by się tylko kwestią czasu. Twórcy Filmwebu ustanowili kategorie seriale nie wyszczególniając czy ta są seriale animowane czy nie. Jeśli pod naporem postów czy jakichkolwiek form komunikacji zmienią kategorie to dobrze dla was, ale jeśli się to nie dzieje teraz lub nie będą zmieniać tego w przyszłości to jednym z lepszych wyjść jest opuścić Filmweb przez was albo przestać wyrażać z tego powodu niezadowolenie.

kolejorzkks1

Po pierwsze: rozmawiamy o "Skazanym na śmierć", czy o "Muminkach"?
Po drugie: Kreskówki dla dzieci oceniajmy względem innych kraskówek dla dzieci, kreskówki i anime dla dorosłych oceniajmy względem innych kreskówek i anime dla dorosłych, a filmy biograficzne względem biograficznych.
Skoro uważacie, że filmy i animacje powinny mieć inne kategorie to dlaczego horrory i komedie też by miały nie mieć. Podział na kategorie jest rzeczą bezsensowną, po prostu oceniajmy analizując dany gatunek, a nie w ten sposób: "no bo PB jest niżej od jakiś tam seriali dla dzieci to trzeba je zbić w dół".
Czasami Muminki mogą nieść większe przesłanie i wartości od PB. Pomyślcie, że coś co jest bez ograniczenia wiekowego jest adresowane dla ludzi lubiących takie gatunki, a jeżeli ten serial oglądałeś to oceń go konsekwentnie, wyciągając wnioski z grafiki, fabuły skierowanej w tą a nie inną stronę itp.

adrianeqx

Rozdzielanie, czy bez rozdzielania - PB powinno wrócić do Top10, a spadło stamtąd dlatego, że swoją działalność zaczęli ludzi, którzy nie oglądają wszystkich odcinków, tylko widząc ich znaczną ilość zaniżają ocenę - niezależnie od kolejnych pomysłów i rozwijającej się wciąż fabuły!!!

użytkownik usunięty
bartek2303

Nie wiem nie oglądałem Pb.Ale nie mam nic przeciwko żeby był nawet na 1
miejscu.Z tego co słyszałem serial jest całkiem udany.Nie ma
problemu.Niektórym też radze uszanować to że wielu ludziom mogą się
podobać Muminki.Gdyby to jeszcze byłą jakaś shitowa bajka to bym was
zrozumiał ale to rewelacyjny serial i zasłużył na swoją pozycje.

ocenił(a) serial na 9
adrianeqx

Według kogo ADRIANEQX jest głupszy niż JEGO WŁASNE MAJTKI ?? Dlaczego w tym wątku jego własna bielizna nie poniżyła go intelektualnie ??????

adrianeqx

Jak dla mnie, to Muminki biją Prison Break w przedbiegach... wkurwia mnie ten cały Michael, co rozkminia wszystko, jak jakiś komputer. W dodatku odcinki sprowadzały się do jednego... jest problem, przypał (zawsze prawie złapani) i kurwa za każdym razem rozwiązanie. Do 6 odcinka pierwszej serii było spoko, ale dalej nie mogłem tego oglądać, kurwica mnie brała przez ten serial. Typowo amerykański serial, dla debili.