PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=119826}

Muminki

Tanoshii Moomin Ikka
1990 - 1991
7,6 44 tys. ocen
7,6 10 1 43934
7,6 12 krytyków
Muminki
powrót do forum serialu Muminki

Od 8 maja kończą emisję, bo rzekomo nie wykupili wszystkich odcinków! :( I co ja teraz będę robić we wtorkowe wieczory? ;( I nie mogłam zobaczyć ukochanych z dzieciństwa odcinków takich jak Feniks, Delfin, złamane krzesło...

jeanne_4

Dlaczego nie wykupili wszystkich:(Będzie mi naprawdę barkować muminków.Można spróbować pisać do tvp maile o dalsze odcinki,gdyby sporo osób napisało może by zareagowali.

_malena_

Ja już pisałam, może i Wy też napiszcie...

jeanne_4

Ja na pewno napiszę i powiem znajomym.To moja ulubiona bajka z dzieciństwa i strasznie się cieszyłam,że mogę ją znowu obejrzeć a oni chcą przerwać emisję:(

ocenił(a) serial na 10
_malena_

Jeanne a skąd wiesz że od 8 maja? Ja czytałam że 24 kwietnia miał być wyświetlony ostatni 52 odcinek...

Betinka

Bosko... normalnie super.... wysyłałam chyba dwa lata temu pytania do telewizji, kiedy będa muminki emitować... męczyłam o to przez jakiś czas no i zaczęłi emitować... a tu się już się ma skończyć emisja 8 maja.. normalnie "BOSKO" jedna z najlepszych wieczorynek to była i jest dla mnie xD

Betinka

Napisałam maila do TVP z zapytaniem, czy to prawda, że kończą emisję muminków, a w odpowiedzi przyszło, że 8 maja ma być ostatni odcinek.
Zróbmy coś, wysyłajmy masowo te maile!!!

użytkownik usunięty
jeanne_4

Nieeee!!! Co ja zrobię bez Włóczykija i bez ich Doliny?

Co za buraki...:-/ Muminki to dopiero była bajka, a nie jakaś Gryzelka i Rózia i tym pdoobne bzdury

użytkownik usunięty
jeanne_4

Nieeee!!! Co ja zrobię bez Włóczykija i bez ich Doliny?

Co za buraki...:-/ Muminki to dopiero była bajka, a nie jakaś Gryzelka i Rózia i tym pdoobne bzdury

ocenił(a) serial na 10

Muminki klasyką gatunku, inne bajki im do pięt nie dorastają. A teraz musimy czekać kolejnych parę lat na następną emisję:/

ocenił(a) serial na 10
Betinka

Wg mnie Muminki to najlepsza bajka, lepsza nawet od Supermana, czy Spidermana animowanego. Zawsze u mnie zajmowaly Muminki pierwsze miejsce. Najbardziej w Muminkach podoba mie sie ta Dolina Muminkow - najpiekniejszy krajobraz ze wszystkich animowanych historii.

ocenił(a) serial na 10
Betinka

Też jednak zostały pokrzywdzone:-(

jeanne_4

Ale zaraz, przecież jak byłam mała, kiedy muminki ogladałam pierwszy raz pamietam takie odcinki, których jeszcze nie puscili. Wiec nie wierze że nie wykupili wszystkich odcinków. Był taki odcinek, w którym buka uratowała Małą Mi, nie pamietam go dobrze ale na pewno był taki odcinek, a tera go nie puścili. Dziwne, ale macie racje muminki to najlepsza bajka pod słońcem (nawet nie porównuje Babci Rózi czy jak jej tam do tej bajki).
Pozdro

ocenił(a) serial na 10
aaricia19

Tak ja tez pamietam odcinki, ktore nie byly emitowane w ostatnich latach. Ale pewnie dlatego, ze licencja jest wykupywana na kilka lat, a potem wygasa. Kilka lat temu musieli odnowic licencje tylko na te 50 z hakiem odcinkow; tak przypuszczam (chyba ze miala inny powod TVP).

ocenił(a) serial na 10
starjacker0

Pamiętam że też mi wtedy w 2007 było przykro:-(
A przede wszystkim żal mi serce ściska jak sobie pomyślę że żadna inna stacja nie chciała,, przejąć" serialu,,Muminki",
W sytuacji kiedy,,Kacze opowieści" po piętnastu latach przerwy doczekały się ponownej emisji na aż pięciu stacjach:
Mini Mini,Tv PULS,PULS 2, Disney Channel i Polsat.
,, Pszczółka Maja" też była jeszcze emitowana na Mini Max,Polsat Rodzina, Puls i Puls 2.
Sami powiedzcie co ,,Muminki" były winne?

ocenił(a) serial na 10
aaricia19

Ja też właśnie wiedziałem że 52 to jedynie połowa ze 104 odcinków:-(