PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=619268}

My Little Pony: Przyjaźń to magia

My Little Pony: Friendship Is Magic
2010 - 2020
7,4 7,8 tys. ocen
7,4 10 1 7786
6,5 2 krytyków
My Little Pony: Przyjaźń to magia
powrót do forum serialu My Little Pony: Przyjaźń to magia

Hej,
jakiś czas temu przez przypadek obejrzałam odcinek My Little Pony... Niby zwykła bajka dla
dziewczynek, ale szybko przyłapałam się na tym, że oglądam epizod za epizodem...

Obecnie przebrnęłam już przez wszystkie sezony aż do obecnego i nie mogę się doczekać
nowych odcinków! Nie wiem co ta bajka w sobie ma, że tak wciąga.

W związku z tym chciałam się was zapytać o subkulturę My Little Pony, o której słyszałam.

Możecie polecić mi jakieś fora i stronki? Jak zostać dobrą pegasister? Czy są jakieś zloty
fanów serialu?

Będę wdzięczna za każdą podpowiedź :)

ocenił(a) serial na 9
bitterpill

Podłączam się do pytania : ) Bardzo lubię ten serial, ale nie wiem czy jestem w miarę dobrą pegasister. Czytam fanfiki, oglądam codziennie rysunki na stronie deviantart.com z ponami (sama jestem też zarejestrowana) oglądam regularnie nowe odcinki oraz filmiki fanowskie na youtubie, czytam sporo nowych rzeczy no i mam bzika na punkcie tego serialu, czego się nigdy nie spodziewałam ;D

bitterpill

Jeśli jesteście początkującymi Pegasisterkami to polecam wam fora:

http://mlppolska.pl/
http://mystheriamlp.phorum.pl/
http://ponland.pl/?showforum=14

Są one kopalnią wiedzy dotyczącej całego fandomu i świata kucyków, serialu, ponymusic, a nawet zlotów fanowskich.

Ja właśnie w ten sposób rozpoczynałem swoją przygodę z My Little Pony.

Pamiętajcie, że forum tworzą jego użytkownicy, więc mile widziany jest własny content np. fanarty, własne opowiadania oraz oczywiście aktywne uczestnictwo w dyskusjach na temat nowych odcinków serialu i bieżących spraw! :)

ocenił(a) serial na 9
marcelpol

Dokładnie o to mi chodziło : ) Bardzo dziękuję ci za pomoc, teraz będę bardziej na bieżąco :D

ocenił(a) serial na 3
natka17_1998

Ja jednak sugerowałbym rozpoczęcie styczności z fandomem od anglojęzycznych site'ów (MLPForums, FiMFiction, Equestria Daily itp. itd.), polska część fandomu to niezły syf.

ocenił(a) serial na 9
DramaticBrony

Z FiMFiction i Equestria Daily miałam już styczność : )

Anglojęzyczne zawsze lepsze ; )

ocenił(a) serial na 3
bitterpill

Po pierwsze (i najważniejsze): Musisz oddać swoją duszę Szatanowi. To warunek konieczny, jeśli chcesz dołączyć do fandomu.
Po drugie: Musisz dołączyć do jedynej słusznej partii komunistycznej.
Po trzecie: Musisz zobowiązać się do życia w celibacie
Po czwarte: Musisz trzy razy dziennie odprawiać sakrament, polegający na wciąganiu kreski kolumbijskiego koksu i popijaniu czystym, rosyjskim spirytusem.
I po piąte (i ostatnie): "Nie będziesz miał fandomów cudzych przede mną"

Jeśli powyższe wymagania nie przekonały Cię do porzucenia myśli o jakiejkolwiek styczności z fandomem MLP, przejdź do instrukcji podpisania paktu zaprzedającego Twą duszę Belzebubowi.

"Ustawiasz się twarzą na południe. Robisz trzy obroty przez lewe ramie. Spluwasz na swą prawicę. Podnosisz rękę ku górze wymawiając trzykrotnie słowo "Satanus". Wówczas powinien pojawić się Czarny Pan na swoim płonącym rumaku. Wręczy Ci on pakt i pióro, które pozwoli na podpisanie go własną krwią"
~Fragment z Necronomiconu "Ustęp o sektach i demonach, którym cześć oddawać raczą"

DramaticBrony

Zgłupiałeś!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!