My Little Pony to coś więcej niż tylko bajka dla dziewczynek. To animacja która przeszła już do historii.
Obok Wakfu to najlepszy serial animowany jaki do tej pory oglądałem. Chyba że ktoś zna jakieś inne tytuły.
Fenomen tego serialu polega na jednym: nie ma wkurzających ludzi. Wakfu jest natomist oparte na popularnym we Francji mmo w które jeszcze nie grałem ale chyba się skuszę
Jest jeszcze Dragonball
I Sailor Moon
nie ma wkurzających ludzi i niewkurzających też nie ma xd
Dragon Ball jest z 1989. A Sailor Moon z 1992. Mówiąc ostatnie lata, miałem na myśli, w ostatnim czasie.
2004? Bleach
No i Girls Und Panzer xD
A jeszcze Avatar z 2007, też był całkiem niezły
Nie jestem wielkim fanem tej bajki ale rozróżniam bajke dla małych dziewczynek od dobrej kreskówki. Ten serial ma w miarę inteligentny scenariusz i różne nawiązania nawet do memów (!). Jak ktoś jest przeciwnikiem tej bajki niech obejrzy 2-3 odcinki. Wtedy na 60 % zostanie brony lub pegasister. Ludzie będą hejtować ale trzba przyąć że t bajka dla 6-letnich dziewczynek to kawał dobrej rzemieślniczej roboty. Nie bez powodu został uznany za najlepszą animacje roku 2010! Ciekawe że został animowany we flashu czyli programu w którym został zrobiony min. kapitan bomba O_o
"Najlepszy serial animowany" - jak dla mnie jest to jeden z największych kataklizmów 21 wieku?
Dlaczego?
Bo w MLP wypieprzają piosenki, irytująca fabuła, postacie i najważniejsze MAGIA (która jest zła)
Wiesz co ogólnie nie za dużo oglądam bajek ostatnio - mam zamiar parę pooglądać ale nie tak beznadziejnych jak te oto góno.
Jak już oglądam animacje to de dla dorosłych.
A no i zaczynam oglądać normalne seriale i filmy - a nie tylko animacje i animacje.
Może ty też zacznij coś normalnego oglądać.
Nie bądź dzieckiem - dorośnij.