Każdy kucyk ma coś w sobie co czyni go wyjątkowym uwielbiam zwłaszcza Fluttershy, Pinkie Pie i Rainbow Dash. Gdybym miał wyłonić najlepszego kucyka to podzieliłbym to na kategorie:
Wygląd: tutaj zdecydowanie nad wszystkimi moim zdaniem góruje Rainbow Dash przepiękna postać.
Charakter: Pod tym względem uwielbiam Pinkie Pie i Fluttershy ale chyba jednak wybrałbym Pinkie Pie <3
A wasze ulubione kucyki to?
http://www.filmweb.pl/serial/My+Little+Pony+Friendship+Is+Magic-2010-619268/disc ussion/Ulubiony+kucyk,1718800
wszystkie kucyki maja w sobie fenomen
Twilight sparkle cudowna osobowosc
Rarity jej pozy jej sztuka ubolewania geniusz
rainbow dash klasyka fenomenu
Applejack jej podejscie :) szczerosc
Fluttershy niesamowita delikatnosc wrazliwosc
pinkie pie tak jak pozostale z odrobina fantazji i humoru i radosci :)
Jeśli brać pod uwagę wszystkie (nie tylko Mane 6) to Luna i Celestia (Powinni rozbudować ten wątek fabulany, byłoby z tego kilka świetnych odcinków)
A z głównych postaci wszystkie bodaj, choć może PP trochę mniej (za 4 odcinek 2 serii) ^^
Rarity potrafi być miejscami bardziej denerwująca niż Pinkie, ale ogólnie na tym polu nikt nie dogoni Spike'a i PP...
Może też Rainbow ostatnio denerwuje, ale w sumie można to powiedzieć o każdej postaci oprócz Luny i Fluttershy.
ja sadze ze jesli chodzi o postacie to my little pony zrobilo sukces bardzo profesjonalnie sa grane wszystkie postacie ale to jak zachowuja sie kucyki widac o ludzi taki juz swiat i to jest dobre ale np spojrz na glosy chyba nie ma drugich takich aktorek na swiecie ktore tak precyzyjnie graja i spiewaja ( polecam piosenke do sprawdzenia At the gala 20% remix cooler ) cos niesamowitego
Z wyglądu i z charakteru to Rarity!
Najbardziej denerwująca jest dla mnie Raibow Dash, a Pinkie zaczyna mnie wkurzać.
Mnie to Pinkie zawsze wkurzała, najbardziej 'do życia' była chyba w swoim emo-trybie.
Rainbow... też potrafi wnerwić. Z charakteru zresztą Rarity też kryształem nie jest ale za to akurat ją lubię ^^
Ona mnie po prost nie śmieszy, tylko denerwuje. Jest zbyt infantylna. Ja rozumiem,że ta bajka początkowo miała trafić do małych dzieci, więc nie mam aż takich pretensji. A co do RD, wkurzająca się stała w drugim sezonie. Szczególnie w odcinku z ,,jasełkami'', kiedy kłóci się z AJ o ,,Rainbow Dash Show''.
Co do Rainbow Dash to prawda jest trochę za bardzo zakochana w sobie ale i tak ją uwielbiam ;)
A co do Pinkie to nie wiem jak ona może nie śmieszyć ja gdy tylko na nią spojrzę to już mam uśmiech na twarzy :)
No wiem, że wielu ona śmieszy, ale nie mnie. Ma zbyt dziecinny dowcip. Mi się pojawia uśmiech, jak widzę Rarity. Jej napady ,,histerii'' i dramatyczny styl bycia są dla mnie śmieszne.
Rarity rzeczywiście ma w sobie to coś. Ale za najbardziej humorystyczną postać i tak uważam Fluttershy, szczególnie gagi z głosem (yay), momenty paniki (w SE02EP11 jak bała się wyjść na scenę) i głos. + nie jest denerwująca jak RD i PP.
Jak Pinkie może nie śmieszyć cóż... w ostatnim odcinku nawet się udało ale ogólnie to ona jest po prostu tępa, sprawia wrażenie jakby się wygłupiała specjalnie. I ukradła mojej co-ulubionej postaci ciastko :(
Fluttershy rzeczywiście ma fajne gagi, a jej głos też jest świetny. Wydaje mi się jednak, że w polskie wersji jest on trochę za głośny. A co do PP, to w ostatnim odcinku też mi nie przeszkadzała, ale tak ogólnie, jak by się nad tym zastanowić, to ona inteligencją nie grzeszy ;)
Nie wiem jak w polskiej wersji, nie chcę psuć sobie zabawy ^^
PP tak w sumie jest bo musi być jakaś postać postawiona stricte na wygłupy i to męczy trochę. A oprócz ciastka przypomniało mnie się że w SE02EP04 też była udręką niesamowitą i chyba tam osiągnęła apogeum swoich 'możliwości'
wiele kucykow jest cudowne kazda ma swoja role do grania ktora gra najlepiej i profesjonalnie ogolnie wg mnie jest to najlepszy dowod na to iz ten film jest klasy swiatowej tak dopracowany w kazdym calu nie ma bledow w postaciach no moze Derpy hooves bo ktos tam napisal ze blad animator zrobil ale dla fanow i fanek to nie wazne : ) wazne ze ta animacja poprostu jest .. Postacie Twilight sparkle fenomen cudowna postac wg mnie filozoficzna :) i bardzo madra ale sa sceny np odcinek 13 Fall weather friends wszystko na luzie robi :) i staje sie sympatyczna Pinkie pie zdaje mi sie byc postacia jak historyk zna wszystko i jest wszedzie :) i bardzo zabawna jest Fluttershy ma dwie osobowosci znana jako cicha ale tez jako krolowa spojrzen i te jej slynne You are going to love me :) albo yay Rarity fenomen glosu jesli chodzi o piosenki i sceny gdzie nawiazuje do filmu Gone With The Wind,boska postac :) applejack grana przez asleigh ball geniusz ta aktorka nawet bez generatora glosu potrafi ta postac dubbingowac applejack jest super swietna i jej slynny glos country :) a Rainbow dash world class za wszystko :)