Napiszcie bo nie wiem czego można się spodziewać po takiej fabule.Wydaje się wiochą.
Na pewno to nie jest wiocha. Jeżeli jesteś chłopem to może cię odrzucić rodzaj prowadzenia fabuły który jest nacechowany na pokazanie emocji bohaterów, a nie na szybką akcję. Ale muzyka, fabuła, postaci są świetne. Jeden z najlepszych dramatów jakie oglądałem jeżeli chodzi o anime.
Zadna wiocha. To bardzo dojrzala produkcja dla doroslych ludzi. Opowiesc o dwoch roznych swiatach i ich zetknieciu se soba. Jeden swiat wielkiego miasta i zycia w showbiznesie akurat muzycznym drugi o miasteczku na peryferiach. Jedna bohaterka ktora zna zycie i zasady w duzym miescie, druga latwowierna, ktora po kolejnych wydarzeniach staje sie silna kobieta ;) Polecam! Brakuje mi takich anime niestety :(
Moze i nie tak silna ale widac zmiany. Jej spostrzegania swiata itd. Choc wciaz jest naiwna dziewczynka to stara sie pokonywac trudnosci w swoim zyciu. Ale zadne bajki jak japonskie nie pokazuja budowy psychologicznego bochatera i zmian jakie w nich zachodza ;) Za to lubie japonskie bajki nad Hamerykanskimi ;)
jeśli obejrzysz całe anime i przeczytasz mangę, a potem obejrzysz jeszcze raz początkowe odcinki, to zauważysz ogromną różnicę :) Podobnie w przypadku Nobu - bardzo duży postęp.
Czyli dokładnie tak samo jak całe te idiotyczne anime. Bajka stworzona dla dzieci, a niedorozwoje się tym jarają T,T
Poza Miyazakim bo to nawet nie ma wiele wspólnego, oprócz animacji 2d i pochodzenia ;)