PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=680486}

Narcos

2015 - 2017
8,4 181 tys. ocen
8,4 10 1 180960
7,9 32 krytyków
Narcos
powrót do forum serialu Narcos

Czy nie wydaje Wam się, że postać Leona była wzorowana na George Jung'u?
Nawet aktor ucharakteryzowany jest na Deepa, rodem z Blow...

Jak wiadomo, Jung jest już na wolności, więc nie można ot tak sobie bezkarnie używać jego personaliów w filmie. Co innego jak siedział, w tamtym okresie powstał Blow, więc można było bez problemu używać do woli, takie jest prawo...

perun_6

Dokładnie taka sama myśl przeszła mi przez głowę. Jednakże jestem bardzo zdziwiony, że George Boston został pominięty w początkowych odcinkach serialu, tym bardziej, że był on bardzo ważną postacią kartelu.

Luxyfer

Podobno Leon pojawia się też na początku pierwszego sezonu. Jakoś to przegapiłem...

Przynajmniej taką dostałem odpowiedź w tym wątku, nie wiem, czy to prawda...
http://www.filmweb.pl/serial/Narcos-2015-680486/discussion/nieprawdziwe+ukazanie +kartelu+z+Medellin,2687570#post_14677580

ocenił(a) serial na 10
perun_6

Tak był w pierwszym sezonie. To ten gość, któremu matka Pablo szyła marynarkę.

W sumie można założyć, że to była postać wzorowana na George Jungu - albo to był on ale jakimś dziwnym trafem zmienili imię/pseudonim. Bo to on później przekazuje marynarkę już w stanach Lutherowi, z którym to siedział za jakieś drobne rzeczy w pierdlu a jak wyszli to razem przewozili kokę do stanów.

ocenił(a) serial na 8
illpadrino

Leon nie był wzorowany na Jungu, a jest rzeczywistą postacią odpowiadał za interesy kartelu w Nowym Jorku.

ocenił(a) serial na 10
mati1

Przecież Leon prowadził interesy w Miami i to było jego miasto pod względem zaopatrzenia w kokainę. Wszystko się zgadza, tak samo to jak poznał swojego nazi kumpla w więzieniu w realnym życiu i tak samo tutaj jest Nazi ziomek w serialu.

Jak dla mnie ta postać to normalnie Jung ale nie mogli użyć jego imienia i nazwiska bo jest zastrzeżone. Było to już wyjaśnione w innym temacie

ocenił(a) serial na 8
illpadrino

Z książki brata escobara "Pablo zgodził się, aby champion został jego przedstawicielem na Nowy Jork. Miał zajmować się dystrybucją towaru i windykacją Pablo miał wielkie wyczucie jeśli idzie o ludzi zawsze wiedział gdzie kogo umieścić z obopólnym pożytkiem pożytkiem. Za zgodą Pabla Champion wziął sobie do pomocy kuzyna - Lwa" Pojawia się jeszcze później parę razy, a brat escobara prosto z mostu wali o Junge