PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=680486}

Narcos

2015 - 2017
8,4 179 tys. ocen
8,4 10 1 178897
7,9 28 krytyków
Narcos
powrót do forum serialu Narcos

Super serial

ocenił(a) serial na 9

Serial jest bardzo dobry, szczegolnie aktorzy grajacy Pablo Escobara, Gustavo Gavrie, Jose Rodrigueza Gache, Lehdera, Murphy'ego i Pene. Mam jednak problem w tym serialu z kilkoma rzeczami, otoż:
1. Dlaczego w zadnym sezonie nie bylo wzmianki o wspolniku Lehdera, Jungu? Mysle, ze byla to wazna postac w historii kartelu, a nie zostala zaprezentowana w serialu.
2. Dwie debilne postacie, Tata i Hermilda, czyli żona Pablo i jego matka. Niesamowicie nienaturalnie graja swoje role, mozna to zauwazyc, np. wtedy gdy na kazdym kroku przytakują zbrodniom Pablo. Za kazdym razem kiedy komus cos nie pasuje wkracza to jedno zdanie: "Jezeli Pablo mowi, ze jest dobrze, to tak wlasnie jest". A tak apropo wypadu mateczki Escobara do kosciola to, trzeba byc naprawde debilem, zeby pojsc w jakies miejsce publiczne, bedac scisle powiazanym z Pablem.
3.Mala niespójność w śmierci Gachy. W serialu jest pokazane jak zabijają go strzelając z helikoptera, a w rzeczywistości Gacha widząc śmierć syna, wysadził się granatem.
4.Luis Guzman ktory gral Gache, nie jest podobny do tego prawdziwego. Tutaj byl pokazany jako otyly i ciemnoskory, a ten prawdziwy mial jasniejsza karnacje i byl chudszy.
5.Bracia Ochoa zostali pokazani w serialu jako malo wazni czlonkowie kartelu, a w rzeczywistosci byli oni na jego czele razem z Escobarem.

To tyle, chcialbym jeszcze powiedziec, ze Pułkownik Horacio Carillo jest the best :D

David_Muller

Pamiętaj, że była to interpretacja reżysera na potrzebę serialu i rozwoju akcji.

ocenił(a) serial na 9
PatrykBL

Znaczy sie wiem, ale mogli te wazniejsze wydarzenia troszke bardziej upodobnic do tego co bylo naprawde, np. smierc Gachy. Poza tym wiesz moze, czy te zdjecie pod koniec 2 sezonu na ktorym zostali pokazani Search Bloc jest prawdziwe? Mam na mysli te na ktorym pokazany jest gosc wygladajacy jak prawdziwy Murphy. Bo na internecie mozna znalezc jeszcze jedno inne zdjecie na ktorym Murphy'ego juz nie ma.

David_Muller

Nie mam pojęcia, ciekawi mnie to też.

ocenił(a) serial na 8
David_Muller

Trochę późno, ale:

1. Naszym serialowym Jungiem był Leon. Skończył inaczej niż jego oryginał, ale jak ktoś pisał miało to związek że prawdziwy George Jung wyszedł w 2014 z więzienia i nie udzielił zgody by w serialu było jego nazwisko i coś tam jeszcze. Podczas kręcenia Blow był w pace więc nie miał nic do gadania.

2. Matka broniła Escobara po jego śmierci - uważała że nic nie wiedział o zamachach i morderstwach. Informacji o żonie nie mam. Natomiast jego syn uznał, że serialowy Pablo "nie jest nawet w połowie takim sukinsynem jakim był w rzeczywistości". Syn i córka Pabla żyją pod zmienionymi nazwiskami.

Można się śmiać z hipokryzji matki i żony, ale to przecież osoby które znały Pabla zanim popadł w obłęd. A co powiedzieć o dziennikarce?

3. Tak. Nie miało to wielkiego znaczenia, ale wykorzystali to by pokazać że DEA też zaczyna się łamać i przestaje okazywać łaskę - pierwotnie Pena chciał go aresztować.

4. Zgadza się, ale mi się ten Gacha podobał. Wyjątkowo szpetna facjata.

ocenił(a) serial na 9
tearofmankind

O cholera, już prawie rok mija odkąd skończyłem drugi sezon, trzeciego na razie nie ruszam, bo Pabla nie ma i nie wiem czy się nie rozczaruje :D Fajnie, że mi przypomniałeś o tym serialu. Ile ja bym dał, żeby móc go zapomnieć i jeszcze raz obejrzeć, najlepiej z jeszcze większymi emocjami. A więc tak, odświeżyłem sobie trochę wiedzę i faktycznie ten serialowy "Lew" wygląda na Junga. Jest nawet gdzieś temat o nim. Przeoczyłem chyba trochę jego postać, bo się najpierw pojawia na samym początku, a potem jak go zabijają. Co do jego matki filmowej i prawdziwej to jest tylko jedno słowo: pier****ięta. Mnie też się Gacha jako Luis Guzman spodobał (idealny do roli psychola) tylko tak pisze dla samej informacji. Niestety co sobie przypomnę o jego mordzie to mam przed oczami tego biednego owczarka niemieckiego. A zresztą szkoda gadać.

ocenił(a) serial na 6
David_Muller

Obejrzyj trzeci sezon jest tak dobry jak pierwszy i drugi :)

ocenił(a) serial na 9
Blitz200

Niedługo na pewno obczaję. Pewnie rozumiesz moje obawy, bo do tej pory 2 sezony traktowały o Escobarze i nie wiem jak twórcy nagle przesiedli się na temat Kartelu z Cali. No, ale może będzie w porządku.

ocenił(a) serial na 6
David_Muller

trzeci sezon trzyma tak samo w napięciu jak poprzednie w sumie fajnie że przesiedli się na Kartel Cali był on dużym konkurentem Pabla ale o wiele dyskretniejszym niż sam król

ocenił(a) serial na 9
Blitz200

No i jestem po roku namysłu. Przed chwilą właśnie skończyłem ostatni odcinek i jestem w szoku jak zajebiście wyszedł im ten sezon. Chyba nawet lepiej niż 2 poprzednie. Dzięki ci za zachętę, bo inaczej pewnie bym go za 10 lat obejrzał ;D