Proponuje wybory na najgorzej (i najlepiej jeśli sie taki znajdzie) dobrany głos na Jetix. Wiem że strach to oglądać ale (przynajmniej mi) zdarza sie przełączyć "żeby zobaczyć co zepsuli tym razem":)
Ja zacznę:
Najgorzej:
Ten-Ten
Orochimaru
A z najlepszych to Jiraiya (bo jeszcze nie pokazali:P)
Dla mnie głos Sakury by dobry powtarzam był dobry...bo gdy zaczeli drugą serię zmienili jej głos;/.Ten co Rocka Lee ma nawet pasuje:)i Shikmarau nawet dobry głos ma.
Najgorzej:
Neji
Orochimaru
Kiba( w pierwszej serii ''ten głos'' miał Kabuto;/ )
Tenten
Ten-Ten ma okropny glos, Orochimaru też.
Najgorszy to napewno Itachi >-<
nie wiem czemu ale zawsze mi sie podobal glos Kakashi'ego ^-^
O matko! Obejrzałam to! to jest... eeee.... yyyy.... dziwne? strasznie mnie wkurzał głos Lee, ten ten zresztą też... Od biedy da się przeżyć głos Neji'ego, no i Kakashi ma nawet nie zły.
ja wczoraj usłyszałem jeszcze głos Ino to myslałem że zaraz zacznie mi lecieć krew z uszu a co do Kakashiego to rzeczywiscie im sie udało dobrać głos
A co do Kakashi'ego:)
Rozbroiła mnie scena gdy Lee tam krzyczy teraz ja chce walczyc itp.
i Kakashi: Jest bardzo podobny do ciebie Gai
Gai sie odwraca.....chwila ciszy..i Gai robi ten błysk w zębach...hahaha myślałem że padne:)
tak Kakashi ma nawet fajny, Lee ma w miare Ino zresztą też nie ma co na nich narzekać. A najgorzej... hmmm bardzo nie lubie jak im sie te głosy powtarzają... to okropne...
Chwila Itachi'ego nie było jeszcze w każdym razie nic jeszcze nie mówił..czy coś przeoczyłem?
Itachi był i mówił^^ jeśli się nie mylę to jak Sasuke sobie o nim wspominał :P
jak mógł być skoro pierwszy raz pojawia sie w 80 odcinku (oto odwód http://www.senpuu.net/?postacie,Uchiha_Itachi)??!!
Wiem co widziałam^^ ale moje wyjaśnienie: Itachi 'materialnie' (czyli tak we własnej postaci) pojawia się dopiero w 80 odc razem z Kisame. Ale w którymś tam odcinku egzaminu, Sasuke 'widzi w głowie' braciszka. I słyszy jak coś tam mówi (czyli tu już potrzebny jest głos^^). Nie pamiętam dokładnie ale coś w tym stylu to było^^ Poza tym, w tedy chyba pokazali jego cień, z uwzględnieniem oczu oczywiście^^
Był Był potwierdzam...wczoraj właśnie był ten odcinek:)..a co do głosu miałaś racje beznadziejny!;/
najgorzej: Ten Ten, Sakura, Orochimaru, Kabuto
najlepiej(najbardziej znośnie): Kakashi, Sasuke
Ja np. oglądam na JETIX i jakoś nie przeszkadzają mi głosy postaci. W żadnym wypadku nie mam z nimi problemu a wręcz przeciwnie nawet mi się podobają.
Jak dla mnie Naruto na JETIX to tragedia. Najgorszy głos dali Itachi'emu - brzmi tak, jakby Itachi miał ponad 50 lat :) TenTen też strach słuchać... A najlepszy głos to głos Kakashi'ego (Zabuza też miał niezły).
A mam do Ciebie pytanie: czy oglądałaś kiedykolwiek jakiś odcinek Naruto w oryginalnej wersji? :P
No właśnie:P?. Ja jak obejrzałem w oryginalnej wersji to poprostu mistrzostwo:)
Tu możesz obejrzeć wszystkie 220 odcinków w oryginalnej wersji ( z polskimi napisami )
http://www.naruto.wbijam.pl/
Zapomniałem dodać że te "wybory" są tylko dla tych którzy oglądali Naruto w oryginale:P
No dobra dziś widziałam kilka odcinków w oryginale i jakoś tej różnicy nie zauważam. Może dlatego że to po japońsku i nie skupiam się raczej na głosach postaci bo i tak nic nie rozumiałam. Mi tam głosy postaci przynajmniej tutaj nie robią żadnej różnicy.
Nic nie rozumiałeś...a oglądałeś z napisami polskimi? jeśli nie,to ja też bym raczej nie zrozumiał co mówią:D.
Oglądałam z polskimi napisami. No dobra może w oryginale jest lepsze ale jak oglądałam na jetix to mi nic nie przeszkadzało i według mnie da się to oglądać. W każdym razie oglądając bardziej skupiasz się na treści niż na głosie postaci.
Jak ja oglądam coś z beznadziejnym dubbingiem to nie mogę skupić się na treści... Nie da rady, bo cały czas irytują mnie głosy;/
Widziałam tylko parę odcinków w polskiej wersji, najbardziej nie podobały mi się głosy: Ino i Sasuke, Ten-Ten nie pamiętam :p, dobre głosy mają Kakashi i Lee. I czy mi się wydaje czy Naruto mówi głosem głównego bohatera tego anime na cartoon network gdzie wywołują jakieś potwory z kart?
Natomiast podobają mi się głosy na jetixie w wersji angielskiej, Gai ma taki śmieszny akcent, Lee i Kakashi są super, innym bohaterom też nic nie brakuje (i dobrze wymawiają imiona: /Saske/(nie SasUke), /Nedżi/(nie żaden NeJi). Strasznie podobała mi się konwersacja Naruto i Kankuro na początku walki Gaara vs. Lee (K:"You're funny, I like you", N:"I don't like YOU", K:"Tell me something about this guy, Neji.", N (coś tam, że go pokona w walce), K:"Ok, but it's not quite what I meant...").
Trochę się rozpisałam :D.
A mnie niestety nie przypadł do gustu nikt :P. Teksty są na marnym poziomie, takie mocno dziecinne, a bądź co bądź mamy tu do czynienia z poważniejszą formą "kreskówki". Pomijając już denny dubbing... razi mnie to, że wycięto z Naruto wiele scen, które możemy zobaczyć w oryginale, szczególnie sceny "brutalne" czy pojawiające się od czasu do czasu wulgaryzmy. Takie Naruto to nie Naruto XD. Przez kiepski dubbing i okrojoną polską wersję wspaniałe japońskie anime traci swój urok.
Ja powiem tak. Od samego początku oglądałam Naruto w wersji japonskiej. Kiedyś z ciekawości właczyłam Naruto w wersji polskiej normalnie mysłałam że umre ze śmiechu. Oni podkładają te głosy bez jakich kolwiek emocji. Jak już robią to niech chociaż by robili to dobrze pozatym nie czyta sie Sasuke lecz Saske! >.< normalnie mnie to dobija. Pozatym na Jetixe wycinają dużo scen. Najbardziej to mnie dobija głos Sasuke, głos starego dziada (no sorry musiałam tak napisać) wogule do niego nie pasuje. Dubbing w wersji japońskiej jest o wiele wiele lepszy, przy polskim płakać się chce.
Nie wiem czemu ale głos Sasuke w wersji polskiej tak staro brzmi, nie chodzi mi o aktora podkładającego mu głos bo stary nie jest napoczątku myślałam że jakiś stary facet mu ten głos podkłada dopiero teraz zobaczyłam kto >.< (wole napisać bo nie chce być zbesztana że Marcina Przybylskiego nazwałam "starym dziadem") pozatym wnerwiający jest też głos Sakury Naruto Ino Itachiego i wielu wielu innych. ^^