Nasze matki, nasi ojcowie

Unsere Mütter, Unsere Väter
2013
5,9 7,5 tys. ocen
5,9 10 1 7520
Nasze matki, nasi ojcowie
powrót do forum serialu Nasze matki, nasi ojcowie

Gdyby byli nie byłoby tutaj wpisów o polskich antysemitach. Żydzi w Izraelu żyją w
wyimaginowanym świecie polskiego antysemityzmu. Gdyby przyjechali do Polski zobaczyliby w
końcu w jakim błędzie żyją. Słowo Żyd dla polaka ma pewien stereotypowy wydźwięk.
Podobnie jak np. Szkot także stanowi pewien stereotyp.

Mówienie że ”w Polsce cała banda nafaszerowanych nienawiścią oszołomów, w ustach
których słowo Żyd zastępuje najgorsze wyzwisko, którzy z maniakalnym obłędem w oczach
dopatrują się żydowskich korzeni u każdego kto im się nie podoba” jest niczym nie popartym
kłamstwem. Dobrze gdyby to był tylko stereotyp Polaka? Tak jednak nie jest.

Przed wojną i w czasie wojny Polska to kraj „antysemitów” którzy masowo oddawali życie
ukrywając Żydów. Dlatego szukanie wśród Polaków antysemitów nie ma racjonalnych
podstaw. Były mordy dokonywane zarówno przez Polaków jak i Żydów. Wszystkie zostały w
miarę możliwości dobrze wyjaśnione. Napisy pojawiające się na murach ścigane są z całą
surowością polskiego prawa.

Nieidentyfikujący się z polską państwowością Żydzi często decydowali się „działać na dwa
fronty” lub współdziałali z sowietami mordując Polaków.

Istnienie tysięcy polskich męczenników świadczy najdobitniej o prawdzie tamtych lat. Polacy
podczas okupacji, pomimo że musieli walczyć o swoje przeżycie ukrywali jeszcze Żydów. Nie
robili tego wszyscy. Ale czy był to ich obowiązek? Ja również nie podjąłbym decyzji która
naraziłaby życie moich najbliższych. Jak można w ogóle domagać się czegoś takiego
szczególnie teraz „siedząc wygodnie przed komputerem”.

Pomimo wszystko Polacy jednak pomagali zarówno Żydom jak i partyzantom. Świadczy o tym
ponadto niespotykana nigdzie indziej liczebność polskiego ruchu oporu szacowana na około
600 000 żołnierzy.

robocop13

jak napisy mogom byc scigane? takiej bredni to nawet ja bym nie wymyslil. tak kazdy napis na scianie jest scigany jak za mord a ty jestes samolotem lecacym. koham takie brednie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

POOHPOOH

To napisy są złe a nie Polacy.

trolbet

gdzie som ci kturzy te napisy scigajom? u mnie na dzielnicy napisy som od dwudziestu lat i jakos nikt ich nie sciga

ocenił(a) serial na 1
POOHPOOH

Może nikt jeszcze nie doniósł. Przydałby się jakiś kapuś.

PiotrKowalski

Niby, po co? Po co czas marnować, na takie pierdoły. A gdyby ktoś zadzwonił gdzieś, to ja już widzę, jak by ktoś to przemalował, chyba w snach.

"Napisy pojawiające się na murach ścigane są z całą
surowością polskiego prawa." to chyba w innej polsce, niż ja żyjecie.

ocenił(a) serial na 1
POOHPOOH

Było coś o tym w TV, o surowym ściganiu.

robocop13

I za co Polacy tak tych Żydów kochali?

robocop13

Wczoraj jacyś pseudoartyści żydowscy produkowali się w Krakowie. A wokół stado polskich antysemitów stało i klaskało jak oszalałe. Porąbani ci polscy antysemici.

robocop13

To prawda. Żydzi żyją w wyimaginowanym świecie i podcinają gałąź na której siedzą. A Polacy żołnierze oddają życie za Izrael walcząc z arabami.