PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=625585}

Nasze matki, nasi ojcowie

Unsere Mütter, Unsere Väter
2013
5,9 7,5 tys. ocen
5,9 10 1 7502
Nasze matki, nasi ojcowie
powrót do forum serialu Nasze matki, nasi ojcowie

Przeinaczyli wygląd armii czerwonej(zero gwałtów i rabunków) i Polaków. Nie ma chyba w filmie Polaka który by nie szukał Żyda i upatrywał w Żydzie dżumy i cholery. I to obwąchiwanie przez przywódcę AK to Niemcy mówili że Żydzi śmierdzą nie Polacy. PARODIA!!! Jestem z Janowa Lubelskiego pokazanego w tym filmie jako stodoła z Żydożercami. Janów prawa miejskie ma od kilkuset lat. Już kilka dni po wybuchu wojny zbombardowano kościół. Co więcej była także synagoga i cmentarz żydowski(zniszczone przez Niemców) a także browar. I zrobiono oczywiście mały obóz koncentracyjny nie przez Nazistów a przez Niemców założony. W lasach koło Janowa miała miejsce NAJWIĘKSZA BITWA PARTYZANCKA 2 WOJNY ŚWIATOWEJ. NIEMIECKIE SS, NIEMIECKIE gestapo i żandarmeria niemiecka okrążyli w lasach partyzantów. Części udało się wyrwać z okrążenia. NIEMCY OCZERNILI TERAZ TYCH LUDZI POKAZUJĄC ICH JAKO ANTYSEMITÓW. Ci ludzie zginęli za wolność Polski a jakiś zasłany rewizjonista historii z Niemiec chce pokazać szlachetność Niemców. Zwykłe odwracanie kota ogonem.

krwiak_1983

I sorki wielkie. W temacie mi chodziło że film to gówno. A Polacy co drugie słowo mówią ŻYDDD. Nie interpretujcie go proszę antysemicko nie taki miałem zamiar.