PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=625585}

Nasze matki, nasi ojcowie

Unsere Mütter, Unsere Väter
2013
5,9 7,5 tys. ocen
5,9 10 1 7503
Nasze matki, nasi ojcowie
powrót do forum serialu Nasze matki, nasi ojcowie

Jak to jest?

ocenił(a) serial na 8

Jeden z najlepszych filmów (czy tam miniseriali) od początku tego tysiąclecia.
To jest moja skromna opinia, a teraz to na co wszyscy czekają, czyli wypowiedź
historyka z wykształcenia, na zawarte w filmie sceny których pojawia się AK.

Końcówka lat 30 w Polsce przebiegała pod wyraźnymi oznakami wzrostu antysemityzmu
w społeczeństwie, czego skutkiem jest m.in. getto ławkowe czy wydalanie żydów ze spółdzielni.

Jeśli w jakiejś organizacji jest 300 tys. ludzi to pewne jest, że znajdą się w niej grupy
o silnym zabarwieniu antysemickim (a przecież partyzanci wywodzili się ze społeczeństwa no nie?).

Na koniec chcę tylko podkreślić, że jest to fikcja i może po prostu historia miała być tak opowiedziana bo
takie było założenie napisanego scenariusza, a nie nienawiść jednej strony do drugiej (przecież nienawidzimy się wzajemnie od momentu przejścia Odry :) ).

ocenił(a) serial na 1
Galkas

jest jakiś konkretny powód, dla którego usiłujesz zainteresować ludzi swoimi brakami w edukacji i niskim poziomem intelektu? Z ciekawości pytam, bo interesuję się trochę psychologią.
III RP mnie mało interesuje ale srać (zwłaszcza wnukom morderców z SS i Wehrmachtu) na II Rzeczpospolitą Polską nie pozwolę.

ocenił(a) serial na 8
ozyrys77

Brakami w edukacji? Jak sam wspomniałeś psychologia to twój konik , a nie historia. Do książek to zobaczysz jaki każdy z nas był kryształowy. Czarne owce są po każdej z stron.

ocenił(a) serial na 7
ozyrys77

To jak się nie interesujesz II RP to się nie wypowiadaj.

ocenił(a) serial na 7
ozyrys77

Może dasz jakieś argumenty, a nie obrażanie innych?

ozyrys77

Jest jakiś konkretny powód, dla którego epatujesz nas swoim chamstwem i swoją ignorancją?

Galkas

Wszyscy, którzy dali temu serialowi 1 i produkują się w komentarzach nawet tego serialu nie widzieli, to mnie najbardziej bawi xD Ocenę wystawili na podstawie notek z prasy, zapewne prawicowej, które stworzyli ludzie, którzy również serialu nie widzieli ;)