Prosze bardzo o podpisanie sie pod petycja http://reduta-dobrego-imienia.pl/
Brytyjskie linie lotnicze zapowiedziały wyświetlanie oszczerczego filmu antypolskiego „Unsere Mütter, unsere Väter” na pokładach swoich samolotów w ramach tzw. High Life Entertiment, czyli uprzyjemniania podróży.
A gdzie w tym filmie jest oczernianie Polaków?
Różni ludzie byli podczas wojny. Nie każdy Niemiec był zły a Polak dobry. Każdy miał swoje poglądy. Ukazany został mały oddzialik partyzancki z wioski bez żadnego powiązania z AK.
Faktycznie "różni ludzie byli podczas wojny." Gdybyś nie wagarował to wiedziałbyś że można ich podzielić na Niemców którzy wymordowali m.in. 3mln. Polaków i np. Polaków których mordowali Niemcy. W tym układzie każdy niemiec był zbrodniarzem a każdy Polak ofiarą.
Jesteś nieukiem, który pisze tylko zasłyszane informacje. Nie wiesz o czym piszesz, to się nie wypowiadaj. Polecam książkę Joe Heydeckera "Moja wojna".
W takim razie jesteś złodziejem, bo zgodnie ze stereotypem każdy Polak to złodziej.
Antypolskiego? Oglądanie filmów ze zrozumieniem treści - to sztuka na wymarciu, tak samo jak ortografia... "obelga polakow, oczernianie naszych przodkow"... lol
Nie wiem, czy pokazanie Polaków jako zaciekłych antysemitów można uznać za usprawiedliwione, wyważone i oparte na obiektywnej wiedzy historycznej.
Ta, dobra rozmowa o polskiej histori i o prawdzie Polski to tylko z Polakami z dziada pradziada a nie z ludźmi ktorzy ledwo co sie osiedlili w naszym kraju , po 2 jeżeli nawet tak nie jest to jeżeli żaden twój członek rodziny ( babcia prababcia lub po prostu jakis krewny) nie zginął z rąk hitlerowców to masz czym sie szczycić po prostu albo sprzedawał informacje niemcom lub co innego sprzedawal tyle w temacie , i jeżeli oglądasz film a znasz historie , w którym Polscy żołnierze którzy wgl prawie nie mieli uzbrojenia i nie mieli takiej technologi jak nasi sąsiedzi są opisani jako zbrodniarzy i antysemitów , a także oskarżają Polskę która poniosla największe straty wojenne w histori Europy bo stolica panstwa zostalo zrownana z ziemia , tak samo jak inne duze miasta w Polsce + do tego starcilismy całą elite i mózg Państwa w Katyniu ( dla ciebie znawczyni , tak nie z rąk niemieckich bo jeszcze o to sie przyczepisz )
Jestem przekonany, że nie oglądałeś nawet tego filmu, tylko wypowiadasz się na ten temat, bo gdzieś, ktoś napisał, że to antypolski film. A to w ogóle nie jest prawdą.
Będzie antypolski tylko wtedy, gdy idioci będą go oglądać, którzy nie znają historii. Ci, którzy będą myśleć, że tak postępowali wszyscy jak w tym filmie.
Oceniajcie film, a nie głupią wypowiedź jednego gościa w filmie.
Tu akurat amsz racje bo nie ogladalem tego filmu tylko chodzi mi o wieksza sprawe o to ze niemcy nie moga sie wybielac a z toba koncze rozmowe niemko ( specjalnie uzywam malych liter w napisach o niemcach)
No właśnie. Gdybyś oglądał film, to zobaczyłbyś, że tu nie było żadnego wybielania się.
Nie oglądałeś filmu, oceniasz go i jeszcze dyskutujesz na jego temat. Lepiej mieć swoje zdanie, niż zapożyczone "od kogoś".