jak nikt nie pamieta ja pamietam i 4 inne osoby leciało to dawniej na Tele 5 kultowa bajka mało znana
zapraszam odcinki online po Angielsku (Australijsku :P)
http://www.youtube.com/profile?user=mycartoonshow&view=videos
Ja pamiętam również z Tele 5 z lektorem. W 2002 (lub 2003) TVP2 to emitowało, nie wiem w jakiej wersji.
Obecnie ten serial jest emitowany w KidsCo (którego nie mam) z miernym dubbingiem. Mam tylko jeden odcinek po polsku z dubbem.
Ja mam z dubbingiem, ale na VHS. Muszę powiedzieć, że polska wersja nawet niezła.
Dziś mi się śniła księżniczka Nera więc bardzo proszę o wstawienie odcinka do Internetu
Rzeczywiście, w porównaniu z resztą bajek które miałem przyjemność lub nieprzyjemność oglądać ta była po prostu świetna.
To było to. Wreszcie jakaś odmiana po niezliczonych amerykanizmach, anime i innych pokemonach. Prawdziwa perełka.
Mam co prawda pewien sentyment do Australijczyków, co może wpływać na moją ocenę, mimo wszystko uważam że stworzyli dzieło sztuki.
Muzyka cudna, idealnie komponowała się z obrazem, dopełniała wrażenie egzotyki.
Zapierające dech, plastyczne animacje, wyraziste charaktery bohaterów, nieoczekiwane zwroty akcji - wspaniała pod każdym względem.
Planeta Oceania była niesamowita. Oryginalna fauna, flora, zamieszkujące ją rasy... zwyczajnie żyła własnym życiem. Raj dosłownie.
Królewski pałac - nigdy nie widziałem wcześniej czegoś podobnego.
Sama Księżniczka... ach, poezja.
Nieoczekiwane zwroty akcji... Ciężko się nie zgodzić.Dla mnie najbardziej nieoczekiwany zwrot akcji był wtedy jak Galiel w ostatnim odcinku zdobył wszystkie cztery kryształy a Nera i przyjaciele mu je odebrali za pomocą siły umysłu
Niestety była jedna wpadka.Nera była bratanica króla Nemona a on twierdził że jest z prostego ludu
A wiesz ja to pamietam od dziecka, ze sila przyjazni mozna pokonac najwieksze problemy. Te scene pamietam od 20 lat takie na mnie wrazenie wtedy zrobila.
Najwięcej podobieństw jest pomiędzy Winx a Sailor moon.Najbardziej mnie rozbawiła historia z Kodeksem:Trix wszystkie 4 części zdobyły i nie mogłem tego pojąć...W końcu były złe.Przez długi czas myślałem że Włosi zaczerpneli to z ,,Nery,księżniczki Oceanii" tam były 4 kryształy które Nera musiała dostarczyć Mandruli.Dopiero potem obejrzałem CzK a tam było 7 Tęczowych Kryształów.Chociaz Bunny żadnego z nich nie zdobyła to przyciągnęła je za pomocą łzy i...Kto oglądał CzK,ten zna resztę
Ja pamiętam, ale to było tak dawno, że nie sposób mi powedzieć kiedy :) Leciało na tvp2 co tydzień, zawsze czekałam i trwało chyba 25 albo 30min, i mimo wszystko miałam wrażenie, że to było strasznie krótko... Mimo, że miałam po innych bajkach trwających 15-20 min, takie uczucie zamknięcia akcji. A tutaj gdy nagle się konczyło myślałam sobie: "co to? już koniec??? ja chcę jeszcze" widać, że dużo się działo u ciekawie było, że można bylo się dosłownie zatopic w fabule i nie mieć poczucia czasu, hehe. Ale teraz już nie wiem, dawno nie miałam z serialem styczności, pamiętam tyle co z przed tych kilku lat :)
A ja ostatnio widziałam, że ten serial leci na dziecięcym kanale KidsCo pod tytułem "Dziewczyna z Głębin" z zupełnie innym dubbingiem niż na TVP2 i moim zdaniem ten dubbing to masakra. Nie mogę tego słuchać.
Opening dla niewtajemniczonych, niestety odcinki zablokowali :)
http://www.youtube.com/watch?v=QbXdA1St_zw
Już nie ma :(
Możesz wrzucić to na coś nie Youtube-owego? Bo tam napewno zaraz skasują.
Google dysk nawet czy cokolwiek. Szukam i szukam i znaleźć nie mogę wersji z TVP2
Najbardziej szkoda piosenki czolowkowej po polsku która tylko na TVP 2 była:-(