Widzę, że nie wszyscy zapomnieli o bajkach z TELE 5, więc mam pytanko ( a właściwie to kilka).
1.Czy na FW w ogóle są strony o innych bajkach z TELE 5 (tzn. Sandokanie, Szeherezadzie, Bagniakach (bo chyba tak się te stwory nazywały :) ) )
2. Czy można je obejrzeć po polsku on-line? Nera leci ponoć na KidsCo, a ja nie mam tego programu :(
Ja też niestety nie :( Te kreskówki nie były chyba zbyt popularne, więc ciężko jej teraz dorwać
Parę lat temu chciałem dodać stronki o Sandokanie i Szeherezadzie na Filmweb, ale szanowna moderacja odrzucił - więc pocałujta w dupę wójta.
Co do odcinków online, to na polskie bym nie liczył (chyba że jakiś cwaniak sprzedający "z własnych źródeł" za parę stówek, jeśli chodzi o oryginały, to można znaleźć z każdej serii po kilka odcinków na YT, na Amazonach i innych e-bayach są również oryginalne boksy DVD, ale schodzą za niebotyczne sumy.
ej, znalazłam po Polsku! niestety tylko pierwszy odcinek, i trzeba go ściągnąć i obejrzeć w specjalnym playerze, ale jest możliwość przypomnienia sobie dzieciństwa ;)
no super, filmweb nie daje mi wrzucić linka. jeśli ktoś jest bardzo zainteresowany, napiszcie na priv,może tak się uda
Najwięcej podobieństw jest pomiędzy Winx a Sailor moon.Najbardziej mnie rozbawiła historia z Kodeksem:Trix wszystkie 4 części zdobyły i nie mogłem tego pojąć...W końcu były złe.Przez długi czas myślałem że Włosi zaczerpneli to z ,,Nery,księżniczki Oceanii" tam były 4 kryształy które Nera musiała dostarczyć Mandruli.Dopiero potem obejrzałem CzK a tam było 7 Tęczowych Kryształów.Chociaz Bunny żadnego z nich nie zdobyła to przyciągnęła je za pomocą łzy i...Kto oglądał CzK,ten zna resztę