To było odejście w 2017 roku z Barcelony, gdyby nie odszedł dziś byłby już prawdopodobnie legendą Barcelony.
Gdy mowa o Neymarze to myślę że to bez wątpienia jeden z najmocniej zmarnowanych talentów w historii aktualnej piłki nożnej
Najmocniej zmarnowany talent aktualnej piłki to może zbyt mocne słowa bo są gorsze przypadki niż on, Neymar dobrym piłkarzem jest albo i nawet bardzo dobrym ale czegoś mu brakuje żeby wskoczyć to ścisłej czołówki jak Lewandowski teraz czy Messi i Ronaldo w ostatniej dekadzie
Moim zdaniem wszystko rozchodzi się o jego odejście do PSG. Gdyby został w Barcelonie lub ewentualnie odszedł do City to osiągnąłby dużo więcej. To są dwa kluby skrojone pod niego. W Barcelonie czuł się jak ryba w wodzie. Wielka szkoda, że odszedł. Chłopak się trochę zagubił, a widać, że był bardzo ambitny. Gdyby PSG puściło go do Barcy, to znów by odżył. A tak stracił motywację i traktuje Paryżan jako łatwe źródło dochodu. Wystarczy spojrzeć na to, ile meczy opuszcza, a także, że "dziwnym trafem" przeciwko Barcelonie dwa razy nie był w stanie zagrać. On Barcę zawsze będzie mieć w sercu, a PSG to dla niego zwykły sposób na kasę bez przepracowania się. Ot, czasem jak ma ochotę to zepnie się na wyżyny swoich możliwości i tyle. Jednak w tym sztucznym, żałosnym klubie niczego więcej niż krajowe trofea nie osiągnie.
Dlatego bardzo żałuję, że jego przygoda z Barcą się skończyła, jednak będę jemu zawsze wdzięczny za wszystko, co dał Barcelonie. Uwielbiam go :)
I tak jest legendą Barcy :) Wykręcił świetne liczby, przyczynił się do historycznego trypletu, strzelił wiele ważnych i pięknych goli, a z Leo i Suarezem stworzyli historyczne trio. Wiadomo, że statusu aż takiej legendy jak np. Iniesta to mieć nie będzie, jednak czy mówiąc o legendach danego klubu powinno się licytować, która jest większa? Dla mnie jest legendą Barcy, uwielbiam go i zawsze będę jemu wdzięczny za wszystko, co dał Barcelonie.
no nie wiem, aktualnie to barcelona gra w LE, a PSG wreszcie wyrabia sobie marke w europie. bledem bylo zainwestowanie hajsu z neymara przez barcelone w zlych graczy...