Film jak kazdy tego typu. Przeciagniety, do spania mozna puścić i sluchać tylko.
Mnie tylko zastanawia czy ci co sie nabierali na te rozbieranki ( zarówno przeszukiwane jak i przeszukujacy) byli w pelni sprawni umyslowo.
Halo policja
Halo
Prosze rozebrac do naga te kobiete, przelozyć przez kolano i 20 min tłuć po tyłku
Zrozumiałem Panie władzo - naturalnie
Ale rozumiesz, że te rozmowy trwały od 1,5 h do nawet 3 h. To była stopniowa mistrzowska manipulacja. Oczywiście z boku to zawsze się wydaje abstrakcjne i idiotyczne, ale strach nie działa logicznie. Ile razy w niebezpiecznym sytuacjach ciało i umysł odmawiają posłuszeństwa? Istnieje coś takiego jak efekt zmrożenia. Poza tym w dokumencie przywołano też eksperyment, którzy sprawdzał wpływ autorytetu na jednostkę. Człowiek niestety jest uczony od dziecka posłuszeństwa i wypełniania poleceń. Menadżerowie ślepo wykonywali polecenie, bo w ICH mniemaniu nie mieli innego wyjście. Tak krucha jest ludzka psychika. Wystarczy odpowiednio zaaranżowana sytuacja stresowa i jednostka się poddaje. Jeśli chodzi o narzeczonego kierowniczki, który bił i wykorzystał seksualnie dziewczynę to jemu ewidentnie puściły hamulce.
Ja aż nie mogę uwierzyć w to co widzę, że to się naprawdę wydarzyło i ktoś się nabrał na ten "fortel". Że policja każe się rozbierać, robić loda, bić po pośladkach, a oni posłusznie to wykonują?! Głupota ludzka jest zaskakująca! Tak głupie, że aż ten dokument się nie podoba, mimo, że opisuje rzeczywistość (?)