PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10042027}

Niebieskooki samuraj

Blue Eye Samurai
2023 -
8,2 17 tys. ocen
8,2 10 1 17262
8,5 10 krytyków
Niebieskooki samuraj
powrót do forum serialu Niebieskooki samuraj

Nie spoilerujcie. Dopiero pod koniec pierwszego odcinka wychodzi na jaw że to kobieta.

rydwan81

Dobrze, ze nie czytalam tego opisu... Aczkolwiek domyslalam sie, Netflix nie bylby Netflixem nie robiac z bohatera bohaterki i prawie mary sue :) Przynajmniej dostawala jakies becki, aczkolwiek to jej wygyrwanie koniec koncow z o wiele silniejszym facetem, wieloma przeciwnikami i z ranami powaznymi, to przegiecie. Juz ta ksiezniczka byla bardziej realna, nawet mimo tekstow i zachowan tez nazbyt wspolczesnych.

alisspl

Nawet jeśli jest to pokazane że udaje faceta a jest kobieta to ma to swoje podłoże i wytłumaczenie w Anime nie jest to coś pustego typu "moje zaimki to he/IT i tyle"..

ocenił(a) serial na 9
alisspl

w tego typu animacjach/filmach faceci też wygrywają z silniejszymi od siebie facetami, wieloma przeciwnikami, poważnymi ranami, etc., sam fakt, że akurat w tym przypadku główną bohaterką jest kobieta nie sprawia, że sceny są mniej wiarygodne

rydwan81

Słychać wyraźnie po głosie, że to kobieta - aż jestem zdziwiony, że nikt inny tak łatwo jej nie rozpoznał.

ocenił(a) serial na 9
szmyrgiel

Też jestem tego samego zdania. Pierwsza wypowiedziana kwestia, rysy twarzy i postura, dały mi do zrozumienia że główny "bohater" to jednak bohaterka ;)

ocenił(a) serial na 10
rydwan81

Przyznam szczerze że byłem skonfundowany, brzmi jak kobieta, wygląda jak...chyba kobieta? A może to jednak facet? Nie no...facet, przecież mówią wyraźnie że to "mężczyzna"! ;) Nie czytałem wcześniej opisu więc rzeczywiście brak informacji o płci głównego bohatera wprowadzał mnie w konsternacje więc trochę niefajny spoiler.

rydwan81

Netflix sam ma w opisie że to kobieta.
Poza tym słychać że to kobiecy głos (oglądam z japońskim).

ocenił(a) serial na 8
ussesus

Przecież tam nie ma japońskiego dubbingu tylko angielski

marcin_lendzion

Obejrzałem całość po japońsku. Po polsku chyba jest najgorzej. Angielski z polskim lektorem.
Jest dubbing węgierski, czeski a polski tylko lektor.

ocenił(a) serial na 8
ussesus

A sorry jednak był

ussesus

Akurat w przypadku japońskiego dubbingu żeński głos nie musi jeszcze o niczym świadczyć - Naruto, Goku, czy Monkey D. Luffy są mężczyznami, a im głosu użyczają kobiety w japońskiej wersji.

ocenił(a) serial na 10
ussesus

Ta aktorka głosowa bardzo często podkładała głos mezczyznom w anime

ocenił(a) serial na 8
rydwan81

słychać, że głos kobiety i scena jak prostytutka chce ją złapać za krocze myśląc, że to facet nie jest pod koniec odcinka

ocenił(a) serial na 6
rydwan81

To było pewne już po kilku minutach.

ocenił(a) serial na 7
tomekguru

Dokładnie, wychodzi w 100% po pierwszej scenie pokazujacej jej dlonie i paznokcie...

ocenił(a) serial na 9
rydwan81

Przecież w pierwszych odcinkach widzimy Mizu nago w trakcie kąpieli

ocenił(a) serial na 8
rydwan81

Domyślałam się w pierwszej scenie. Serio odrazu tego nie złapałeś?