Dobra, wypowiadam się często na tym forum (w końcu to mój ulubiony serial), ale skoro nikt Ci nie odpowiada, to może spróbuję :).
Pamiętam, że matka Nikity, ta prawdziwa umarła przy porodzie.
Co do ojca nie wiem, ale możesz zerknąć na odcinek "347 Walnut Lane", jeśli dobrze pamiętam, to.6 odcinek drugiego sezonu.
Co do przybranej rodziny, było trochę w pilocie. Chyba facet się nazywał John, ale nie pamiętam dokładnie, bo sama mam sklerozę. Hehe.
Możesz zerknąć jeszcze w 14 odcinek drugiego sezonu "Origins". Są tam ciekawe flashback'i.
Mam nadzieję, że pomogłam :).
W 2x18 Nikita powiedziała do Amandy, że ''sprzedała ją, podobnie jak jej przybrana matka''. To tak nawiasem :)
Tak coś było z tym ojcem, że matka zmarła ojciec coś tam, później trafiła do rodziny zastępczej, uciekła, zaczeła brac narkotyki, poznała tą murzynkę(nie pamiętam imienia) która później okazało się że była z sekcji, oskarżyli ją o zabicie policjanta ,została skazana, michael ją znalazł i zabrał do sekcji .....i taki o to życirys ;)
Przepraszam, nie miałam na myśli nikogo obrazić , nie jestem rasistką.;) Ale tak chodziło mi o Carlę :)