Bo mnie zdecydowanie mistrz Chen. Nienawidze go. Powinien się nazywać matoł zamiast mistrz. :)
Tak, wkurza mnie że w końcu stał się Anakondowcem i przez to Garmadon przepadł. Załoga Nadakhana też była dla mnie dość wkurzająca (byłem zszokowany, jak się dowiedziałem, że strasznie napakowana Psiakostka jest kobietą), wydawała mi się nieco infantylna, kapitan był chyba jednak najlepszy. Ale wkurzyło mnie, że oczernił Ninja, nienawidzę takich motywów. A tak w ogóle to zawsze bardziej lubiłem tych dobrych. Denerwowało mnie jednak to, że np. przestali używać Tornada Kreacji, dzięki czemu zrobili by sobie nowe złote bronie i np. święte flety do walki z Chenem. Przy złych wychodzili raczej na bezsilnych mięczaków, ale w sumie to super, że mimo tego wygrywali.
Nie mogli użyć tornada kreacji, ponieważ nie mieli złotych broni, a bez nich stworzenie owego tornada jest niemożliwe.
W odcinku pilotażowym Weapons of Destiny tworzą tornado kreacji bez złotych broni ale jest to błąd twórców.
Odpowiedź od Chatu GPT: To rzeczywiście intrygujące pytanie i temat, który wielu fanów LEGO Ninjago porusza. W serii "Ninjago" Tornado Kreacji jest potężnym narzędziem, które pozwala na tworzenie przedmiotów, a w przypadku Ninja, także Złotych Broni.
Po oddaniu Złotych Bronii Garmadonowi, Ninja mogli teoretycznie stworzyć nowe bronie za pomocą Tornada Kreacji, korzystając z ich umiejętności Spinjitzu. Jednak w kontekście fabularnym, mogą istnieć różne powody, dla których nie zdecydowali się na to:
1. **Emocjonalny ciężar**: Poświęcenie Złotych Bronii mogło mieć dla nich duże znaczenie emocjonalne. Mogli czuć, że ich utrata jest symbolem czegoś większego niż tylko przedmioty, i dlatego nie chcieli ich odtworzyć.
2. **Brak pewności**: Mogli nie być pewni, czy będą w stanie stworzyć nowe Złote Bronie, czy będą one miały taką samą moc jak poprzednie.
3. **Rozwój fabuły**: Czasami twórcy decydują się na takie rozwiązania, aby rozwijać fabułę lub dodawać dramatyzmu do historii. Wprowadzenie nowych wyzwań i przeszkód dla bohaterów jest kluczowe dla utrzymania napięcia w serii.
4. **Konsekwencje używania Tornada Kreacji**: W fabule mogło być zrozumiane, że użycie Tornada Kreacji w określonych okolicznościach może nie być łatwe lub może wiązać się z konsekwencjami, których nie chcieli ponosić.
Wszystkie te czynniki mogą wpływać na decyzje bohaterów i kierunek, w jakim zmierza historia. Fani często rozważają te aspekty, co sprawia, że uniwersum Ninjago jest tak bogate i pełne interpretacji.