No.6 trochę skojarzyło mi się z anime guilty crown . chodzi mi o wątek z kontrolowanym państwem . Podobno Fractale jest podobne . Sama nie oglądałam ale spotkałam się kilkakrotnie z taką opinią . Tak w ogóle to polecam d. gray man bo wygląd postaci po prostu zerżnięty :) ale nie charaktery na szczęście. A jeśli chodzi o gatunek shounen ai to polecam stronę shinden na pewno się coś znajdzie
Raczej nie, ale zależy czego szukasz podobnego z No.6
Ogólnie to oglądałem dużo tego tatłajstwa i mam jeszcze 150 w "chcę zobaczyć", więc jeśli podasz jakieś kryteria mogę Ci coś znaleźć, ale wątpię, że będzie to podobne do No.6 tak jak np wspomniany K, bo mało jest takich anime. K jest pod każdym względem podobne do No.6, innego takiego anime nie znajdziesz, więc musisz sprecyzować pod jakim względem "podobne" chciałbyś obejrzeć (np. walka przeciw nieuczciwemu rządowi, relacje bohaterów, motywy postaci, świat, czy schemat fabularny etc.)
Chodzi mi o walkę z rządem i relacje bohaterów ale anime które miałoby te oba to chyba nie znasz prawda?
Słabo, ale na twoim miejscu dałbym szansę Psycho-Pass, różni się bardzo od No.6, jednak możliwe że Ci się spodoba. Nie wiem czy oglądałaś Durararę. Jeśli nie, to też bym spróbował na twoim miejscu. Mogę też zaproponować, byś poczytała jakieś recenzje o Ga-Rei: Zero. Nie oglądałem tego, ani nawet nie miałem większej styczności, ale wygląda na coś w ten deseń, tylko relacje bohaterek, nie bohaterów jak w No.6. Albo może Ergo Proxy? Jest to duże przeciwieństwo No.6, jednak znajdziesz tam swoje preferencji - na twoim miejscu dałbym szansę ;). Jeśli nie oglądałaś Code Geass, to też mogę polecić na te kryteria. Zalecam przeczytanie na fw zarysy fabuł(opisy) każdego, dzięki temu nie będziesz oglądała w ciemno ;)
jeżeli jest temat aktywny to bardzo podobna jest http://www.filmweb.pl/serial/Shinsekai+Yori-2012-655013 :D