jesteś na etapie oglądania Pokemonów i Młodych tytanów dlaczego miał byś słyszeć o Notatniku.. trochę inna liga. to anime i Code Geass Hangyaku no Lelouch R2 to moim zdaniem obowiązkowe tytuły jeśli chcesz zacząć anime na poważnie ale najpierw skończ aktualne "dzieła" i po kolei..
Nie jestem na etapie oglądania pokemonów .Byłem 10 lat temu i oceniłem z sentymentu ,że się to oglądało za młodu .A co do Młodych Tytanów to gusta i guściki.
telewizji nie oglądają dzieci, bo nie mają czasu za dużo bajeczek z japonii z torrentów biorą.
On nie troluje, on jest zwyczajnie głupi. W ogóle nie rozumiem całego tego "trollingu" - przecież to są same niedopieszczone bądź zbyt dopieszczone przez rodziców, aspołeczne dzieci z deficytami zaspokajania potrzeb, które znajdują ulgę poprzez bycie anonimowym chamem w komentarzach internetowych, chcą być fajne, lubiane i popularne - internet oczywiście zmienia ich już beznadziejną sytuację (ironia), zamiast zrobić coś ze sobą, wolą poklikać... Tak szczerze to podchodzi pod chorobę i wymaga pomocy specjalisty.
Co innego bycie głupim i smutnym, szarym, "dojeżdżanym" gimnazjalistą, który myśli, że ten cały trolling jest fajny i próbuje swoich sił (oczywiście online), ale nawet na to brakuje mu testosteronu i ostatecznie biedaczyna gubi się w tym co mówi, pokazując swoją głupotę. Właśnie taki Movie_Crash_man jest tutaj świetnym przykładem :) No ewentualnie najpierw pierdzieli 3po3 a później, żeby nie wyjść na głupiego udaje, że to wszystko był "trolling", co wg mnie daje mu awans z imbecyla na idiotę :) Poza tym nie wiem skąd ciągle moda na bycie chamem i prostakiem i dlaczego ludzie tak sobie to cenią, trzeba być na prawdę tępym, żeby takie coś popierać...
Ja rozumiem, że to jest denerwujące, ale nie można człowieka obrażać tylko dlatego, że ma inny sposób bycia, ideały, poglądy od nas. Trzeba nabrać dystansu bo i tak nie można mu już pomóc. A ty Movie, po samym nicku widać, że lubisz hejtować wszystko wokół. A proszę bardzo.
Mnie to nie denerwuje, ale jest to jakiś problem. Nie mówię też, że trzeba mu krzywdę zaraz robić, ale myślę, że to, co mówisz nie jest poparte faktami. Nie życzę Ci, ale na pewno jeszcze nie raz przejedziesz się na kimś i zobaczysz, że niektórzy po prostu zasługują na jakąś banicję i trzymanie się z daleka od innych. Tobie jest go żal, a on jeszcze robi sobie z tego ubaw...
Nie jest mi go żal. Po prostu na każdym forum są trolle i nie ma sensu ich karmić. Chill
ja myslę, że największe kompleksy mają dzieciaki, którepróbują studiować ludzi schematami z książek...a naprawdę nie mają zielonego pojęcia o ludziach i rzeczach które czytają, a swój czas tracą zamykając się w chacie i oglądając idiotyczne bajki z japonii. Pewnie dowartościowywujesz się szukając ludzi, którzy w twoim małym rozumku pasują wg. ciebie do schematów z książek które czytasz dzięki czemu myślisz, że dasz sobie kilka punktów do ego, bo kogoŚ obrazisz, bo najwyraźniej anime uczą was samej głupoty resztę musicie czytać z poradników. Takich jak ty są całe masy. Rozejrzyj się. TO ludzie uwielbiający urojony świat z kreskówek jakimi są właśnie anime świat, który nie prowadzi się nawet zdrową logiką, która mogła by kogokolwiek czegoś nauczyć.
Dodam, że największym chamstwem i jadem pałają właśnie dzieciaki i ludzie, którzy zajmują się oglądaniem tych japońskich bredni pełnych przemocy, zła, satanistycznych podtekstów. WIesz, że główna postać w tym anime jest w rzeczy samej satanistą ?
gdyby nie te durne japońskie kreskówki nie było by na tej stronie tylu chamów i ludzi pałających jadem, którzy obrażają innych. 9/10 przypadków chamstwa i prostactwa na tej stronie wychodzi od fanów japońskich kreskówek. To nie jest znowu żaden trolling czy jak to określacie. Ja tylko podsumowałem wpływ tych bajek na psychikę młodych ludzi....
DN ma tak wysokie miejsce tylko dlatego, bo jest strasznie przereklamowany. Więc w tym przypadku nie zwracaj na to za dużej uwagi, bo jest wiele innych anime, które o wiele bardziej zasługują na to 4 miejsce. :)
Nie chce mi się. Dla mnie większość anime, które oglądam jest lepsza od tego przereklamowanego dziełka. :)
Ps.
Zobacz "Monster" jak nie widziałeś.
nie mozna porównywac Monstera z Death Note, to 2 zupełnie inne dzieła . Wspaniale w swojej klasie.
A kto mówi o porównywaniu? Napisałem o tym, które ja wolę. Ja DN nie lubię, to dlatego piszę, że nie lubię.
można. Monster to kreskówka dla inteligentnych i dojrzałych a death note to kreskówka dla dzieciaków nastawiona na magiczne sztuczki i efejkciarstwo i puszczanie ściemy na poziomie wróżbiarstwa....
W przypadku fanów Death Note większość chłopczyki w okolicach gimnazjum, którzy pomija w ogóle błędy których pełno na każdym kroku i z jakąś naiwną nadzieją wmawiają innym, że powinni to oglądać i nie patrzeć na błędy, na których się scenariusz nie raz opiera (lol)
A wszystko to prowadzi jakiś wypacykowany, wypachniony wymalowany pedałkowaty laluś z liceum zadufany w sobie. Jak można się jarać tym gównem XD Przecież ta postać to jest kompletna porażka, a co dopiero kolejne sceny wróżbiarskie w które ta bajeczka się zamienia z każdym odcinkiem. Do tego jakieś latające potworki rodem z pokemonów by fani anime, którzy siedzą w pieluchach znaleźli coś dla siebie jako odskocznia od pokemonów. Takich głupot w Monster nie ma. Monster to masterklasa anime, a DN to przereklamowana, badziewna, nieco pedalska papka dla wypacykowanych lalusiów w wieku około gimnazjalny wzbogacona o dziecinne pomysły rodem z bajeczek dla dzieci z okresu pieluchowego m.innymi pokemony.
////gdzie wszystko sprytnie zakrywa wygląd zewnętrzny głównej postaci - bawi się we wróżbitę, ale jest wypacykowym pedałkowatym lamusem rodem z pism dla gejsonów, więc od razu rzesze mniej inteligentnych utożsamiają sobie to wszystko z niezwykłym umysłem itd. Ściema k*a totalna, a nie porządna kreskówka. W sam raz dla dzieci skrywających negatywne nastawienie do świata ot cała bajeczka - mogą się wyżyć i utożsamiać z główną postacią, która jest po prostu zła - W podły i negatywny sposób nastawiona do świata.
chyba nie te same anime oglądaliśmy albo widzisz w nim tyle na ile pozwala ci twój umysł . Nic ponad to ^^
Przede wszystkim patrzenie na ranking, który jest wspólny dla produkcji aktorskich i animowanych, oraz sugerowanie się pozycją nie ma zbyt dużego sensu. A czy DN jest przereklamowany? Z pewnością mniej niż np. Dragon Ball Z, ktory zajmuje aktualnie 10 miejsce. Rozumiem sentyment wielu osób do serii, no ale bez przesady...
W twoich argumentach widzę tylko jeden argument przeciw: "przereklamowany". Serial jest świetny bo jest z pomysłem, ma super klimat i ogólnie świetnie się ogląda. Jest to jeden z nielicznych seriali, który trawią również ci co na codzień nie oglądają anime. Znajdź drugi taki....
No ładnie.
"W twoich argumentach widzę tylko jeden argument przeciw: "przereklamowany"."
Mój jest przynajmniej lepszy od "rządzi".
"Serial jest świetny bo jest z pomysłem, ma super klimat i ogólnie świetnie się ogląda."
No to mnie przekonałeś do niego, że nie ma co. :)
"Jest to jeden z nielicznych seriali, który trawią również ci co na codzień nie oglądają anime. Znajdź drugi taki.... "
Tak to można napisać o każdym anime, które się lubi, bo i tak nie ma jak się tego upewnić.
"Mój jest przynajmniej lepszy od "rządzi"."
Nie powiedziałbym...
"No to mnie przekonałeś do niego, że nie ma co."
Mnie by takim czymś przekonał...
"Tak to można napisać o każdym anime, które się lubi, bo i tak nie ma jak się tego upewnić."
Można, ale Death Note jest NAPRAWDĘ świetny.
Dla mnie to też niezrozumiałe, dlaczego ten serial jest aż tak wysoko. Owszem jest dobry, ale miejsce w rankingu i ocena są za wysokie.
po prostu większość rzeczy z japońskich kreskówek to totalny szlam więc jeśli coś wybije się kilka procent powyżej średniej szlamu jest już ponadprzeciętne, a jeśli o kilka setnych do tego to mamy deathnote.
Anime mój drogi nie jest dla wszystkich. Japończycy to bardzo specyficzny naród. Moją swoją własną, bardzo odrębną kulturę i sposób bycia. Jeśli ci się nie podoba to po co w ogóle zaczynasz je oglądać. Już po 1szej powinieneś stwierdzić, że to nie dla ciebie. Jest wielu takich ludzi. Death Note jest dobry, ale nie najlepszy. Ogólnie to filmweb to nie najlepsza strona na takie rankingi (myanimelist jest lepsza). Ja oceniałam DN raczej z sentymentu, bo to było jedno w 1szych anime za które pokochałam Japonię a dla wielu ludzi jest jednym z kilku które kiedykolwiek widzieli (na czele z Naną, Naturo, DB).
No fakt. Japonia to wyjątkowo sadystyczny kraj, który skopiował kulturę od chin. Japonia słynie z sadyzmu jeśli spojrzeć na ich historię dlatego to prawdopodobnie tak wygląda. Oglądam, bo liczę na zaskoczenie. Bardzo zaskoczyło mnie Ghost in The Shell, Monster
Co ty gadasz za bzdury? Japonia się totalnie odcięła od Chin. Już prędzej kopiują kulturę z Ameryki (np. święta) i to dlatego, że im się po prostu podobają i też dlatego, ze byli pod okupacją USA. Proszę cię doucz się.
No chyba pierwsza normalna wypowiedź w tym wątku :) Reszta to niezły kabaret, dzieciarnia przekrzykuje się kto tu jest najmądrzejszy, a przoduje Movie_Crash_Man.
Liczy się przede wszystkim TREŚĆ a nie forma, to chyba oczywiste dla zdrowo myślącego i dojrzałego człowieka. Ta produkcja jest zbyt wysoko w rankingu seriali, poza tym to trochę inna liga, bo z tego co wiem, to seriali anime jest bardzo dużo. Poza tym tak jak forum, tak oceny na filmwebie są opanowane przez masy wychowujących się na internecie dzieciaków, więc co się dziwić :)
Movie_Crash_Man
Człowieku nie znam cie osobiście,i nigdy przedtem nie pisałem takich odpowiedzi ale...
... jesteś głupi aż zęby bolą.
Ale tak na serio - po co się bierzesz za ocenianie czegoś czego w ogóle nie oglądałeś???