PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=720696}
7,3 18 tys. ocen
7,3 10 1 18086
O mnie się nie martw
powrót do forum serialu O mnie się nie martw

A btw. wie ktoś, co to za piosenka leciała podczas wspomnień znajomości Igi i Marcina? you can be, you can be...

ocenił(a) serial na 10
loveyouamy

https://www.youtube.com/watch?v=pVbk_pgHqKg

omsnm504

Dziękuję! <3

http://pytanienasniadanie.tvp.pl/28065774/co-wydarzy-sie-w-ostatnim-odcinku-o-mn ie-sie-nie-martw - serialowi: Asia i gołykostek. Może ktoś ma ochotę posłuchać i popatrzeć:-D

ocenił(a) serial na 9

https://www.instagram.com/p/BN9g1MYjdKH/

Zaczęli kręcić ;)

ocenił(a) serial na 10
Dusska_777

Na to wygląda :) Nareszcie !!! Zaczynamy więc szperać ;) Dzięki Dusska_777 !!!

Anula_663

Uwielbiam ten stan! Pozdrawiam wszystkich szperaczy:))))

ocenił(a) serial na 10
Dusska_777

Ciekawe, czy te wieka sarkofagów pełnych obiektywów się właśnie zatrzaskują czy otwierają?

ocenił(a) serial na 9

Co prawda żadnego oznaczenia nie ma,ale my już wiemy,skąd to zdjęcie pochodzi :D
https://www.facebook.com/oficjalny.marcin.korcz/photos/a.1531488653736742.107374 1828.1531413713744236/1892831920935745/?type=3&amp;theater

ocenił(a) serial na 10
Dusska_777

No i to "Nie mogę powiedzieć ;)" mówi wszystko :)

Anula_663

https://pytanienasniadanie.tvp.pl/28217439/telekamery-teletygodnia-o-mnie-sie-ni e-martw

ocenił(a) serial na 9

https://www.instagram.com/p/BORak-Xhphd/
;)

ocenił(a) serial na 10
Dusska_777

Taką zagadkę znalazłam ;)
https://www.facebook.com/tvppl/videos/vb.139403946090962/1333227120041966/?type= 2&theater

Anula_663

Jeśli macie ochotę to głosujcie na O mnie się nie martw
http://party.pl/seriale/wybierz-serial-2016-roku-przyjaciolki-m-jak-milosc-belfe r-123-r28/

ocenił(a) serial na 10

Jeszcze styczeń się nie skończył więc z Nowym Rokiem wszelkiej pomyślności Forumowiczom i bohaterom OMSNM życzę.
A sobie???? ad. OMSNM????? (by dalej był dostępny w internecie:) bo z TVP nie po drodze:)), i w OMSNM???? życzę odwagi, braku tchórzostwa, by nikt z postaci nie okazał się dezerterem, ani Iga i Marcin(nowy tom opowieści), ani Krzyś i Marta, ani Marek i Renata............. ani Asia i Adam(szczególnie, że to z Adamem - Asia spotkała nareszcie to o co miała ciągle pretensje do świata; nareszcie była sterem, żeglarzem, okrętem i niech nie będzie tak, że też jej się to nie podoba).
:)

wiseacre

Wzajemnie życzę, chociaż już luty. Trafne wystrzelenie serii. Czy jednak seria trafi w 10 czy tez będzie wielki rozrzut wszelkiej treści? W ostatnim odcinku 5 serii padły pewne s łowa ze strony Kaszuby seniora. Czy w następnej serii bedzie nawiżanie do tych słów? Oczywiście pytanie czy główni bohaterowie nadal nimi będą? Czy nowa seria nadal bedzie preferowa pierwsze odcinki luz, blues a potem pod szczyt i ostatek happy? Oczywiście wiele innych pytań powstaje. Wreszcie rzucam pytanie. Czy w tym serii będą nowe osoby? Gdzieś Cobros napisał, że pojawi się matka Marty. I fajnie. Z wolna, z serii na serie scenarzystki pokazują rodziców poszczególnych osób i oczywiście związane z nimi zachowania dzieci tych rodziców. Moim zdaniem każdy z bohaterów tego serialu, w jakimś zakresie zachowuje się....( brak mi w tym momencie słowa, ale poruta ). Mimo tego wiem, że mnie rozumiesz. ŻYcie rodzinne głównych bohaterów, Krzyśka, Asi, Marty, pewnie też Radeckiego itd. Czyli pewne rozwiązywanie zagadki, dlaczego oni zachowuja się tak, jak jest pokazane. Uff, ależ mi się popisało i nawet smog mi nie zaszkodził.

ocenił(a) serial na 10
acomitam46

Potwierdzam, smog Ci nie zaszkodził, postawiłaś bardzo trafne pytania, cześć z nich, można chyba tak już powiedzieć, że jeżeli chodzi o nasz serial to osiągnęły rangę pytań "odwiecznych".
Czy seria trafi w 10? znowu będzie jazda:) jest dużo wątków, dla tych co patrzą z odległości kilometra to będzie prawie 10, dla tych co z metra, to rozrzut, że trzeba kicać i się chować.
Podoba mi się Twoje zasadnicze pytanie, słowa Marka Kaszuby, ciekawe: "jak ktoś sobie z kimś poradzi". O to chodziło?:)
Kolejne Twoje "pytanie do scenariusza"-Rodzina- rodzina, w której wzrastamy determinuje nas " i w ogóle i w szczególe i pod każdym innym względem", będąc szczylem nie zdajemy sobie zazwyczaj sprawy jak bardzo, trudno to nieraz zauważyć, a jeszcze trudniej przekroczyć negatywy, ale wierzę, że każde następne pokolenie ma szanse na progres, co najmniej leciutki, jeżeli chce, a nie regres.

ad.smogu- stałam się niewolnikiem mapy monitoringu WIOŚ i ten zielony, żółty, , nawet pomarańczowy, no ostatecznie czerwony domek, odnoszący się do miejsca gdzie mieszkam, cieszy mnie jak dziecko ale w nocy zazwyczaj jest burak, zabawne, że to kolor zagrażający życiu.. w/g mapy.

ocenił(a) serial na 8
wiseacre

Włączę się do Waszej dyskusji ( na forum ucichło i już się stęskniłam), ja uważam że ten schemat z poprzednich sezonów zostanie utrzymany, tzn sielanka, później kłopoty a na koniec rozwiązanie sprawy ( które pewnie tak jak zwykle wszystkiego do końca nie wyjaśni co niektórym będzie przeszkadzało). Ja mam najwięcej wątpliwości odnośnie nowego sezonu, kto okaże się "głównym" bohaterem bo w 5 ewidentnie górowała Aśka i jej perypetie. Myślę, że tym razem środek ciężkości może zostać przesunięty na Krzyśka i Martę czego dowodem może być pojawienie się matki Marty. Swoją drogą to jeśli nikt nie zniknie w tej serii to będziemy mieć bardzo dużo postaci i par (IgMa, Krzysiek i Marta, Aśka i Radecki?, Ewa i Łukasz, Irenka i doktor a jeszcze Renata i Marek) i czuje że tu może być problem z pokazaniem ich tak żeby każdy fan był usatysfakcjonowany. A do tego jeszcze myślę że znów pojawi się jakaś sprawa kryminalna żeby Iga mogła się wykazać.

ocenił(a) serial na 10
Lipa88_2

Jest to wielce prawdopodobne ale ja oczekuję pewnych zmian.
Konwencja konwencją, OK, ale ja na "nowej drodze życia" I&M, jak w życiu, odczuwam jednak potrzebę powiewu świeżości, nie przenicowania, a przewietrzenia(wbrew panującemu smogowi), bez rutyny.
Mam nadzieję, że Iga spróbuje zabłysnąć inaczej( np. niech zrobi prawo jazdy), a umiejscowienie środka ciężkości na wątku Marty i Krzysia ryzykowny, chociaż pewnych widzów może zadowolić. Ja bym zlokalizowała go między piętrami na Żelaznej.

ocenił(a) serial na 8
wiseacre

Też mam nadzieję że "środek ciężkości " dobrze zostanie wyważony bo o ile lubię wątek Marty i Krzyśka i chciałbym by był bardziej wyeksponowany,o tyle też nie chciał bym żeby wątek IGMY był marginalizowany . Nie chciałbym żeby znowu ludzie na forum zarzucali scenarzystkom faworyzowanie jednego wątku . Choć ci co zarzucali w 5 sezonie faworyzowanie wątku Krzyśka jednocześnie chcieli faworyzowania wątku IGMY twierdząc że to oni są głównymi bohaterami a wszyscy inni to tylko postacie poboczne . Choć ja osobiście nie zgadzam się z takim twierdzeniem . No cóż każdemu nie da się dogodzić . :( więc chyba najlepiej tak to wyważyć aby nikt nie mógł być w 100% zadowolony . Co do Igi to zgadzam się w 200% niech ona wreszcie weźmie się za siebie zrobi coś ze swoim życiem,niech jej nadrzędnym celem przestanie być zostanie panią Kaszubową bo przez to się nie rozwija,stoi w miejscu a kto nie idzie do przodu ten się cofa . Co z jej studiami ? Ona skończyła je w ogóle ?

ocenił(a) serial na 8
Cobros

Sądzę, że jeśli ktoś liczy, że Iga się rozwinie to się głęboko rozczaruje. Ona już chyba osiągnęła najwyższy szczyt rozwoju jaki może zdobyć. Nawet jak pokażą, że skończyła studia to i tak nic z tego nie wyniknie bo ona nie odejdzie z kancelarii, ja kiedyś tego chciałam żeby uniezależniła się od Marcina ale teraz bym tego nie chciała bo jak zabraknie ich scen w kancelarii to już w ogóle znikną w tłumie innych bohaterów.
Co do zabłyśnięcia Igi to ja uważam, że już udowodniła otoczeniu, że jest warta Marcina, zyskała nawet akceptację Marka. Ja co do Igi to bym chciała jednego: podkreślenia jej atrakcyjności. Wszyscy ( no prawie wszyscy) już wiedzą że jest dobra, radzi sobie w trudnych sytuacjach itd ale jakoś jej uroda jest niezauważalna. U Aśki co i raz ktoś podkreśla jaka jest piękna, ciągle ktoś za nią lata a czy Iga aż tak bardzo od niej odstaje? Dlatego ktoś w końcu powinien to dostrzec. Mecenasowi też nie zaszkodzi jak poczuje zazdrość.

ocenił(a) serial na 8
Lipa88_2

No to nie wiem to niech ona jakiś stały etat dostanie w tej kancelarii,jakieś obowiązki . No nie wiem może np przejąć dawne obowiązki Aśki ( cokolwiek by nimi nie było ) bo teraz to tak kręci się po tej kancelarii bez celu,no niby czasem podrzuci jakieś papiery do sądu . No ale jako kto właściwie żona/narzeczona Kaszuby mecenasa ? Choć jej to chyba bardziej by pasował etat mediatora kancelarii . :D

Co do tych adoratorów . To może scenarzystki uważają że matce z 2 dzieci to trudno raczej adoratora znaleźć i niech się cieszy że się nasz prawnik połasił . Poza tym Krzysiek za nią latał przez 3 sezony . No wiem,wiem słaby materiał na adoratora,ale zawsze coś . :D

ocenił(a) serial na 8
Cobros

Teraz to chyba ona sekretarką była chociaż jej stosunek do pracy to nigdy mi się nie podobał nawet jak była jeszcze sprzątaczką. Ona w zasadzie dużo gada, we wszystko się wtrąca, łazi gdzie chce i choć wiem że to na potrzeby serialu to jednak zawsze mi to przeszkadzało i tutaj akurat zgadzałam się jak Radecki jej to zarzucił. Iga jak na osobę przewrażliwioną na punkcie wyniosłości i niesprawiedliwości to jakoś nie widzi, że pracownik z niej marny i do tego nie zna swojego miejsca w szeregu. A teraz to już w ogóle odkąd jest z Marcinem trochę za bardzo się panoszy.

ocenił(a) serial na 8
Lipa88_2

No wiesz pracownik pozwala sobie na tyle,na ile pozwoli mu jego szef . A jakoś nie widziałem nigdy żeby Zarzycki Igę jakoś bardzo strofował ( nawet gdy jeszcze była sprzątaczką ) więc widać jemu to pasuje . :) A jeśli Iga jest sekretarką to kim jest Marta ? Dla mnie to Iga jest bardziej no nie wiem . Asystentką ? Choć sekretarką też bywa gdy Marta lata za Krzyśkiem :D

ocenił(a) serial na 8
Cobros

Iga jest jak to powiedział kiedyś Zarzycki szeryfem:)

ocenił(a) serial na 8
Lipa88_2

Iga jak zwykle stoi Wam kością w gardle i jest takim "chłopcem do bicia"bo albo krzykliwa, albo za spokojna i jeszcze się rządzi. Na dodatek zle ubrana, albo fryzura nie taka. Niektórzy litowali się nad Marcinem. Co do 6 sezonu to wszyscy krytycy tej postaci powinni być zadowoleni, postać Igi znika praktycznie, ponieważ będzie za granicą. Pojawiać się będzie tylko na skaypie, pytanie, czy są po ślubie z Marcinem?? Głównym wątkiem będzie Krzysztof z Martą, którzy szykować się będą do ślubu i który pewnie będzie pokazany ze szczegółami jak również pojawią się członkowie rodziny Krzysztofa i Marty. Myślę, że niektórzy będą zadowoleni. Życzę więc dużo radości z oglądania tego już nowego serialu. Dla mnie już się skończył.

zdybelkrystyna

Chyba jednak masz rację to będzie sezon Krzyśka i jego "rodziny" która teraz tak nagle się odnajdzie! Z tego co pamiętam to Krzysiek nie znał swego ojca mówił tylko o matce i to niepochlebnie raczej. Teraz zjawi się też jego przyrodnia siostra-prawniczka(dlaczego nie nauczycielka?) i oczywiście będzie pracowała w Kancelarii z Marcinem i podobno nie będzie mieszała i nie będzie miała romansu z Marcinem (samotnym) bo Iga chyba na stypendium wyjechała!!! I też się zastanawiam czy Iga i Marcin są małżeństwem czy Iga wypadek Asi uznała za znak i popstanowiła za granicą przemyśleć związek z Marcinem i przetestować jego wierność. Zostawiła z nim swoje córki, to jest jakiś cień szansy, że jednak do ślubu doszło, ale nadarzyła się super okazja i nie pojechali w podróż poślubną, ale kolejna kłoda na drodze Igi i Marcina - rozstanie! Jak dotąd nic się nie zmieniło wszystkim się drogi życiowe będą prostować a u Igi i Marcina bez zmian!

Pralinka_fw

W którymś z odcinków Krzysio faktycznie bardzo źle wyraził się o matce. Moim zdaniem, z jego strony bylo to związane z kwestiami finansowymi, gdzyć matka mając kłopoty ze skarbówką przestała w jakis sposób wspomagać go finansowo. Ale przecież wcześniej ( to powiedziała w I sezonie Iga ) matka Krzyska dawała pieniądze na ich dzieci. Poza tym skoro siostra Krzyśka została prawniczką to mozna przypuszczać, że miała pomoc ze strony rodziców ( może tylko matki ). Jeżeli tak, to wydaje sie, że matka Krzyska nie jest aż tak złą matką, jak twierdzi jej syn. Coś musiało stać u podstw tego, ze Krzysiek skończył edukacje na zawodówce, na zatrzymasniu się w miejscu, kombinatorstwie itd, a jego siostra wspięła sie o niebo wyżej. Czy faktycznie matka Krzyśka jest złą matką?

acomitam46

Ale to jest przyrodnia siostra Krzyśka więc może jego ojciec ożenił się z inną kobietą i ona wychowywała się w pełnej rodzinie a Krzysiek był tylko z matką i nie wiadomo czy ojciec płacił na niego alimenty? Chyba Krzysztof nie miał tak pięknego dzieciństwa dlatego tylko na zawodówce zakończył swoją edukację. Pamiętam że Krzysiek wspominał że nie zna ojca może za pośrednictwem swej siostry go odnalazł, a może to będzie ta wielka milość Pani Irenki od którego uciekła. Już się spodziewam wszelkich komplikacji i pomieszania w serialu bo normalnie to nic się nie dzieje. Matka Krzyśka jak na samotną matkę pewnie się starała jak mogła ale to dla Krzyśka pewnie było za mało delatego taki zakompleksiony i niedowartościowany był. Potem własne ego go przerosło i stał się taki właśnie.

ocenił(a) serial na 10
zdybelkrystyna

Dziękuję za życzenia:)))))
Nie wiem czy będę zadowolona ale jestem bardzo, bardzo ciekawa, czym mnie zaskoczą i co będzie.
No nie będzie dzieciny ...... tak na przystawkę....może na deser ...., też fajnie.
Piszesz, że serial się dla Ciebie skończył i tego tez jestem ciekawa dlaczego?
I&M już po ślubie i co byś chciała zobaczyć w 13 odcinkach, pytam poważnie.

ocenił(a) serial na 8
wiseacre

Czy I&M po ślubie, to się okaże. Nie chodzi mi też o ślub, ani koniecznie dziecko w drodze. Zmęczyły mnie ciągłe problemy serwowane tej parze, a radości z bycia razem prawie wcale. Byłam fanką przede wszystkim IGMY, bo oni mnie kupili w 1 sezonie i kiedy już się połączyli oczekiwałam miłości i radości, ewentualnie przeplatanej problemami, ale pokazanymi w sposób lekki i z humorem. Przecież w 1 serii Iga naprawdę miała ciężkie życie, ale ja wiele razy zaśmiewałam się z różnych sytuacji, które generowała. Razem z Kaszubą też tworzyli nieraz zabawny duet. Kiedy ich sparowano wszystko się zmieniło, ciężko, ponuro z małymi przebłyskami i kiedy w 5 sezonie w końcu dochodzi do tego na co wszyscy czekają, ślubu nie widzimy, bo musi być wypadek Asi. W 6 sezonie Igi będzie mało, a być może tylko na skypie, czyli jak dla mnie głównej pary bohaterów nie będzie, natomiast będzie rozwijany watek K&M, E&Ł i prawdopodobnie Asi, znowu przy Kaszubie następna blondynka jako pokusa. Ja nie neguję innych bohaterów, ale one mi nie przeszkadzały kiedy ich wątki nie dominowały wątku głównych bohaterów. Pytasz dlaczego piszę, że dla mnie serial się już skończył? dlatego, że nie mam ani siły, ani ochoty ciągle oglądać tego samego, czyli ten sam schemat z tą różnicą, że bez Igi, a w rolach głównych wszyscy inni, których romansowe historie mniej mnie interesują. W marcu pojawi się nowy serial "Wojenne dziewczyny", myślę, że wart obejrzenia. Wiem jeszcze jedno nie pozwolę sobie więcej na takie emocjonalne wkręcenie w jakąkolwiek fikcję. Pozdrawiam:)

ocenił(a) serial na 10
zdybelkrystyna

Nie będę już pisać z czym się zgadzam a z czym nie tylko tyle: Twoje ostatnie zdanie bardzo cenne, szczere, gratuluję, bardzo je cenię.
Nie wymądrzam się -Twoje doświadczenie! z OMSNM finalnie okazało się korzystne dla Ciebie, rozwojowe. Też pozdrawiam:)

ocenił(a) serial na 10
zdybelkrystyna

Poczekaj jeszcze może ten ślub I&M nam pokażą, bo mam takie przeczucie, że chyba do niego jednak nie doszło! Jak będzie Krzysiak to przymkniesz oczy i przeczekaj. Może Iga dopiero w 4-5 odc. wyjedzie, potem dopiero będzie oczekiwanie na jej powrót, bo być może będzie w ciąży i nic z tego stażu nie wyjdzie. Raczej do pracy za granicę nie wyjedzie, to musi być super ważny powód, by zostawić dziewczynki i miłość swego życia na tak długo. Dla mnie dziwne, bo wreszcie Iga znalazła faceta na całe życie i wyjeżdża. Wie, że on wypierze, posprząta, zaopiekuje się dziewczynkami i Krzyśkiem, wykona jej wszystkie zalecenia i będzie tęśknił, więc uznała, że może go zostawić. Nie przewidziała nowej prawniczki, ale to szczegół, bo ona taka do Asi podobna, a Marcin już wybrał Igę po tych przemyśleniach i dąsach w poprzedniej serii, to chyba sobie tylko na nią popatrzy i będzie wiernie na Igę czekał. Ja myślałam, że teraz Iga i Marcin będą bywać, udzielać się towarzysko i to on ją wreszcie poprowadzi, a okazuje się, że to ona go ściągnęła do "elity" na Żelaznej! Centrum wszystkiego czego tylko można zapragnąć, tak przynajmniej zrozumiałam słowa Ewy "mieszkają u siebie nawzajem!"

ocenił(a) serial na 9

Niewykluczone,że Iga wedle życzeń zacznie się rozwijać,co więcej,nawet za granicą.Z materiału PnŚ wynika,że Iga znika na jakiś czas z ekranu,ale spokojnie,spokojnie,będą rozmowy na Skype,jesteśmy uratowani...
Pojawi się Pani ciocia,czyli przyrodnia siostra Krzyśka,będzie stażystką w kancelarii.Wątek Ewy i Łukasza ma być rozbudowany i...szykuje się ślub.Marta chyba zmieniła zdanie...
Jeśli na stronie pojawi się materiał,to go to wkleję...

ocenił(a) serial na 8
Dusska_777

Ciekawe na jaki czas zniknie? Rozumiem rozbudowanie innych wątków ale Iga to główna postać i żadna przyrodnia siostra, ciocia jej nie zastąpi. Marudziłam na "czółka" IgMy a teraz chyba i one znikną razem z Igą. A małżeńskie ( może dalej narzeczeńskie) życie przez komputer mało satysfakcjonujące.

ocenił(a) serial na 9
Lipa88_2

Podejrzewam,że to będzie dłuższy wyjazd.Asia zaczęła kręcić "Zimną wojnę",więc jak widać,oba plany okazały się nie do pogodzenia,tym bardziej,że zdjęcia do ZW robią też za granicą.

ocenił(a) serial na 10
Dusska_777

A ja to się cieszę, że .....Ida ......to znaczy ...Iga.... to znaczy... Joanna Kulig..... gra główną rolę u Pawlikowskiego, no i przy okazji, że Pawlikowski kręci coś nowego:)

wiseacre

Chwała dla Ciebie. Kilka dni temu przerwałaś milczenie na forum...i sie posypało.

ocenił(a) serial na 10
acomitam46

Faktycznie:) miło było, że ktoś czuwał i szybko się włączył i to byłaś TY..... a potem to już nawet TVP ruszyła z info:)), które Dusska_777 załączyła:)

ocenił(a) serial na 10
wiseacre

Też się cieszę:) Tylko dlaczego z Szycem ? :(

ocenił(a) serial na 10
Anula_663

Anula_663!....ale palnęłaś!:)))))))) bingo!!!!! pomyślałam o tym samym....."bo możne on dobrym aktorem jest" ale nie jestem tego pewna. Jednego jestem pewna, że świetny artysta nie zawsze łączy się ze świetną osobowością, spodziewamy się ...... a tu klapa...

wiseacre

Podzielam Twoje zdanie. J.Kulig staje się chyba "stałą" aktorką u p.Pawlikowskiego. Mam nadzieje, że razem z p.Kulesza ugruntują swoją "pozycje" nie tylko w kraju ale i w innych krajach.

ocenił(a) serial na 9

Gdyby ktoś chciał zerknąć:
https://pytanienasniadanie.tvp.pl/28984955/na-planie-serialu-o-mnie-sie-nie-mart w-nowe-watki-w-serialu

ocenił(a) serial na 9
Dusska_777

https://pytanienasniadanie.tvp.pl/28984930/na-planie-serialu-o-mnie-sie-nie-mart w

ocenił(a) serial na 10

No to mamy nową panią mecenas i do tego siostrę przyrodnią Krzysia, o której istnieniu zapewne nie wiedział. Średnia wykształcenia na rodzeństwo co prawda przyrodnie ale się podniesie i Martunia inaczej spojrzy na swego wybranka. Nieźle.
Zabawne, gdybyż to Krzysio wiedział o siostrze to nie musiałby podpierać się w trudnych sytuacjach życiowych wiedzą prawniczą Kaszuby Marcina mecenasa.
Laura zapewne nie wróci, by upokorzona patrzeć na rozwijający się romans Ewy z miłością jej życia, zresztą ona z Gadomską i mLaskoniem wmieszała się......wkręciła.....już wiem... wmiksowała w internetowy serial, szkoda, że taki cienki.
A nowa pani mecenas, jeżeli Radecki będzie dalej.......
A Igunia... na stażu....u obcych...., a co tam adoratorów nie ma, jakiś tam w obcym langłidżu będzie ją adorował, możne i nie jeden i mecenasio Kaszuba Marcin będzie zaniepokojony.....zasuwając przy opiece nad dziewczynkami.
:))))))

ocenił(a) serial na 10
wiseacre

Jeszcze jedno mi przyszło do głowy, jeżeli rzeczywiście ten staż jest "u obcych", że Igunia zna język francuski....bo nie kojarzę by oprócz pałania do Marcina, śledzenia różnych osobników, dbania o dziewczynki i prowizorycznej pracy w kancelarii:)))- biegała na lekcje angola. Czyżby Filip od "zawieszania się" maczał w tym palce, chyba to raczej przypadek. W każdym razie, jeżeli to Francja to niech nie porusza sprawy widelców, chociaż ma buzie niewyparzoną.....chyba, że poruszy..... to widzowie będą zadowoleni-może skończyć staż przed czasem:)

wiseacre

Czy Ty sugerujesz że Iga wyjedzie do Francji i zamieszka u Filipa w ramach "oszczędności". Pozna wreszcie swoją "nieżyjącą"-niedoszłą teściową i babcię Helenki? W tych wieściach z planu ktoś coś mówił o zaskakujących pomysłach w scenariuszu więc może masz rację! W końcu to rodzina Igi!

ocenił(a) serial na 10
Pralinka_fw

Sugeruję, że może Francja bo zna francuski ale Ty tą sugestię pięknie rozwinęłaś, uściśliłaś, pięknie! ciekawe czy jesteśmy: "ciepło" , czy "gorąco".
Jeszcze jakby tak w tle , w kadrze skypa:))) lub za kadrem:))) pałentał się jakiś facet, to będzie ciekawie...ale mnie poniosło:)

wiseacre

Marcinowi chyba ciśnienie podniósłby już chyba sam Filip podający Idze herbatę z koszulą rozpiętą do pasa prawie tak jak to było podczas ich pierwszego spotkania w hotelu. W końcu jak objawiają się powoli wszyscy członkowie rodziny Krzyśka to również Filipa. To babcia Helenki a być we Francji (tak zakładam) i nie skorzystać z okazji. Lub wykorzystać okazję by spotkać się z osobą dzięki której Filip się odnalazł i na polecenie której miał z Igą uregulować zaległe alimenty. Myślę że jeśli Iga wyjedzie do Francji to przynajmniej odwiedzi nie tyle Filipa co babcię Helenki i może ją zaprosi do Polski.

Pralinka_fw

"Myślę że jeśli Iga wyjedzie do Francji to przynajmniej odwiedzi nie tyle Filipa co babcię Helenki i może ją zaprosi do Polski."
Hihihihi. Czyli wtedy kroi nam się, któty to kolejny sezon, zdaje sie siódmy. Ale rozmach! Może rolę teściowej Igi zgrałaby wtedy jakaś bardzo znana aktorka z Francji. Co jednak z p.Muchą? Nic nie wiadomo, co dalej z nimi. Wyjechali czy są w Polsce? Czyżby Filip ponownie zapomniał o Helence? No tak, w tym serialu pewne zawiązane akcje jakoś nikna nicości a potem wyskakują, jak królik ( zając ) z kapelusza. To taki brak "ciągu" pewnych zawiązanych wątków.